Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018


ΗΛΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για tsakra 3
Το ηλιακό πλέγμα και το κέντρο της καρδιάς συσχετίζονται με έναν άλλον μετασχηματισμό ο οποίος λαμβάνει χώρα πάνω στην ατραπό της μαθητείας. Το ηλιακό πλέγμα βρίσκεται πίσω από την σπονδυλική στήλη στο ύψος του δωδέκατου θωρακικού και του πρώτου οσφυϊκού σπονδύλου, αν και στον μέσο άνθρωπο εκφράζει τη δύναμή του μπροστά από την περιοχή του ομφαλού. Αυτό το κέντρο αποτελεί την <<αυλόπορτα>> προς το αστρικό πεδίο και είναι το πλέον δραστήριο από όλα τα κέντρα αφού η ανθρωπότητα, αυτή την περίοδο, είναι πολωμένη στο αστρικό επίπεδο συνείδησης.
Το πάγκρεας αλλά και όλα τα όργανα της πέψης συμπεριλαμβανομένων του στομάχου, του συκωτιού, της χοληδόχου κύστης και του κόλον επηρεάζονται από τις ενέργειες που διαχέονται από το κέντρο του ηλιακού πλέγματος. Το στομάχι και το συκώτι συσχετίζονται και με μικρότερα κέντρα και επομένως δευτερεύοντα τρίγωνα, αποτελούμενα από τα όργανα της πέψης, τα μικρότερα κέντρα και το ηλιακό πλέγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία.
Μπορούμε να αντιληφθούμε την έκταση της επιρροής του ηλιακού πλέγματος σε μια συνηθισμένη ζωή, από την έκταση των πεπτικών ασθενειών από τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν διάφορες στιγμές της ζωής τους.
Η πρώτη ψυχοσωματική επιρροή, που έγινε αντιληπτή από την ιατρική, ήταν το αποτέλεσμα των συναισθημάτων πάνω στο θόλο του στομάχου. Είναι τώρα άμεσα αποδεκτό, από την ιατρική επιστήμη, ότι οι συναισθηματικές διαταραχές έχουν προφανή αποτελέσματα σε όλες τις πεπτικές διαδικασίες, καθώς και σε συνηθισμένες αρρώστιες, συμπεριλαμβανομένων των στομαχικών ελκών, της ελκώδους κολίτιδας, της διάρροιας της δυσκοιλιότητας, της χολολιθίασης, της παγκρεατίτιδας, του διαβήτη και των τροφικών αλλεργιών καθώς και όλες οι πιθανές κακοήθειες αυτών των πεπτικών οργάνων. Πολλές από αυτές τις ασθένειες μπορούν να ανακουφιστούν πλήρως με ψυχολογικές μεθόδους και διαλογισμό προγραμματισμένο στην σταθεροποίηση των ενεργειών του ηλιακού πλέγματος.
Με όρους παθολογίας η υπέρ-λειτουργία ή υπολειτουργία αυτού του κέντρου δημιουργεί συχνά μια νευρική αντίδραση. Αυτό προσδίδει μια δυσλειτουργία σε όλες τις πεπτικές δραστηριότητες, σαν τυπικό παράδειγμα αναφέρουμε την δυσκολία σταθεροποίησης του διαβήτη. Ένα άλλο κλασσικό παράδειγμα είναι η εναλλαγή δυσκοιλιότητας και διάρροιας, που πολύ σωστά έχει ονομαστεί σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστικού εντέρου. Ο κόσμος συχνά παραπονείται για πόνους στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος χωρίς προφανείς οργανικούς λόγους. Αυτό συμπίπτει με διάφορες κράμπες στο ηλιακό πλέγμα σαν συχνό αποτέλεσμα συναισθηματικών πιέσεων ή κατάθλιψης. Τα θεραπευτικά άνθη του Bach έχουν αποδειχθεί θαυμάσια για αυτή την περίπτωση αφού δρουν άμεσα πάνω στο κέντρο.
Μας έχουν διδάξει, και η πείρα μας σαν εσωτεριστές μας έχει δείξει, ότι το ηλιακό πλέγμα είναι ο <<κυρίαρχος οίκος>> για όλα τα κέντρα, μικρά και μεγάλα κάτω του διαφράγματος. Καταλαβαίνουμε έτσι το λόγο της υπέρ-διεγερμένης κατάστασης που βρίσκεται σήμερα το κέντρο, σε σχέση με τις κατώτερες ενέργειες που μεταφέρονται στην καρδιά και τον λαιμό. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, μια συνεχώς αυξανόμενη ενημέρωση, σχετικά με την αποδέσμευση των συναισθημάτων και την ελεύθερη έκφραση των αισθημάτων, έχει λάβει χώρα σε όλη την ανθρωπότητα. Έχουμε υπάρξει μάρτυρες μιας συνεχούς αύξησης των ομίλων θεραπείας επικουρούμενων από εκπαιδευμένους και μη ανθρώπους έτοιμους να δουλέψουν για αυτό το σκοπό. Με τη συνεχή αύξηση της επιρροής του κέντρου των γεννητικών οργάνων και η ανάγκη για απελευθέρωση από τις σεξουαλικές <<διαμάχες>>, οδήγησε μερικές φορές σε μια υπέρ-έκφραση των ενεργειών που διαρρέουν το ηλιακό πλέγμα. Η μεγάλη έμφαση στον αισθησιασμό, που δίνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς από ειδικά είδη θεάτρου και της μοντέρνας τέχνης, όπως επίσης και η γενική βία της σύγχρονης ζωής, αποτελούν ενδείξεις της αχαλίνωτης δράσης του ηλιακού πλέγματος.
Το ηλιακό πλέγμα αντιδρά σε κάθε συναίσθημα, ανεξαρτήτου προέλευσης. Εργάζεται συχνά σε στενή επαφή με το γεννητικό κέντρο με αποτέλεσμα ο μέσος άνθρωπος έχει ισχυρές επιθυμίες σε σχέση με τις βασικές ορέξεις. Στα περισσότερο ανεπτυγμένα άτομα αυτές οι επιθυμίες, περιλαμβάνουν την εμφάνιση, την φιλοδοξία, την ανάγκη για αναγνώριση και ακόμα την επιθυμία για πνευματική εμπειρία ή διδασκαλία. Είναι κατανοητό ότι ο μέσος άνθρωπος κατατάσσεται σαν ένας ηλιακός / γεννητικός άνθρωπος. Εν αντιθέσει με το γεννητικό κέντρο, το κέντρο της καρδιάς επιτρέπει την εκτόνωση των συναισθημάτων χωρίς πίεση και χωρίς θυμικότητα. Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης της εσωτερικής Αγάπης – Σοφίας, όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί μέσω του κέντρου της καρδιάς, τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις αρχίζουν να μετατοπίζονται από το ηλιακό πλέγμα, αφήνοντας το κέντρο σε ηρεμία και γαλήνη. Κατά τη διάρκεια της ζηλωτείας, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έναν μεγάλο αριθμό ζωών και είναι τεχνικά γνωστή σαν η περίοδος μεταξύ πρώτης και δεύτερης μύησης, όπου η ζηλωτεία σταδιακά μετασχηματίζει τα κατώτερα συναισθήματα.
Η ζηλωτεία λαμβάνει χώρα στα τελευταία στάδια της προπαρασκευαστικής ατραπού και στα πρώτα στάδια της ατραπού της μαθητείας, σε συνδυασμό με έναν αναπτυσσόμενο ιδεαλισμό, εξαγνισμό και έλεγχο. Είναι το στάδιο εκείνο στο οποίο πραγματοποιείται μετασχηματισμός των ενεργειών του ηλιακού πλέγματος, προκειμένου να μεταφερθούν σταδιακά στα κέντρα λαιμού και της καρδιάς, υπεράνω του διαφράγματος (Εσωτέρα Ψυχολογία ΙΙ, σελ. 528).
Το ηλιακό πλέγμα, σχετίζεται με ειδικό τρόπο, όπως εξηγεί ο Τζ. Κ. στην Εσωτέρα Θεραπευτική, σελ. 169 με το κέντρο άζνα. Μια καταρροή ενέργειας λαμβάνει χώρα από την Ψυχή διαμέσου του τριγώνου μεταξύ των κέντρων άζνα, καρδιάς και ηλιακού πλέγματος με επακόλουθη δράση στο κέντρο της καρδιάς και αμοιβαία αποτελέσματα στο κέντρο άζνα και της κεφαλής. Αυτή η διαδικασία διευκολύνεται από την ανάπτυξη του ηλιακού πλέγματος κατά την διάρκεια της ζηλωτείας. Αυτό το τρίγωνο είναι χρήσιμο στην θεραπευτική διαδικασία της εξισορρόπησης των κέντρων και είναι κάτι το οποίο ασφαλώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως από τους ζηλωτές.
Με όρους ακτίνων, το ηλιακό πλέγμα, όπως αναφέρεται στους διάφορους πίνακες που κυκλοφορούν, είναι το μόνο κέντρο στο οποίο μία μόνο ακτινική <<ποιότητα>>, αυτή της έκτης ακτίνος του ιδεαλισμού, αναφέρεται. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην δράση των πλανητών πάνω στο κέντρο. Συγκεκριμένα ο Άρης δρα στο κέντρο, στην περίπτωση των μέσων ανθρώπων και ο Ποσειδώνας, ένας από τους ιερούς πλανήτες, στην περίπτωση των ανεπτυγμένων ανθρώπων. Και οι δύο αυτοί πλανήτες περιγράφονται σαν μεταφορείς της έκτης ακτίνας.
Το πλανητικό βασίλειο που συσχετίζεται με το ηλιακό πλέγμα, σε πλανητικό επίπεδο, προσδιορίζεται μερικές φορές σαν το βασίλειο των ζώων (Εσωτέρα Ψυχολογία Ι, σελ. 221) και των φυτών (Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός, σελ. 1071) ή ακόμα, και αυτός ίσως λέγεται για να μας μπερδέψει και να αυξήσει την διαίσθησή μας, το ανθρώπινο βασίλειο (Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας, σελ. 360). Αυτό ίσως αναφέρεται στην ανθρωπότητα πριν την ανάπτυξη του νου.
 Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”
http://www.lifehub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου