Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τα τρία επίπεδα της κατασκευασμένης πραγματικότητάς σας


Είτε το ξέρετε είτε όχι, υπάρχετε μέσα σε κάτι παρόμοιο με μια εξαιρετικά προηγμένη εικονική πραγματικότητα. Αυτό που επιλέγει κάθε σκέψη, πίστη και συναίσθημα  αλλά και αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη που ονομάζετε πραγματικότητά σας.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγεται η προσωπική πραγματικότητά σας και η συλλογική πραγματικότητα στην οποία είστε μέρος έχει βαθιές επιπτώσεις. Μια από τις πιο σημαντικές είναι η πλήρης απελευθέρωση από τους φόβους σας.


Πριν διεισδύσουμε στον τρόπο με τον οποίο παράγεται η πραγματικότητά σας και τα τρία στρώματα της ας κάνουμε μια γρήγορη ανασκόπηση της αληθινής φύσης του εαυτού σας και της πραγματικότητάς σας - τι είστε και από τι αποτελείτε μέρος.

Η Ύστατη φύση της ύπαρξης

Η Ύστατη φύση της ύπαρξης είναι ότι υπάρχει μια μοναδική συνείδηση που προεδρεύει ενός μοναδικού, αλλά πολυδιάστατου, πεδίου ενέργειας που μπορεί να διαμορφώσει οποιαδήποτε πρότυπα επιθυμεί με την άσκηση των σκέψεων, των προθέσεων και των επιθυμιών της. Όλα αυτά τα σχέδια είναι ορατά και αόρατα. Αυτή η συνείδηση αναφέρεται ως παγκόσμια συνείδηση, ή κοσμική συνείδηση, ή πηγή της συνείδησης. Η συνείδηση της πηγής δεν δημιουργεί μόνο μορφές ενέργειας αλλά μπορεί επίσης να τις αντιληφθεί και να τις βιώσει.

Ένας άλλος τρόπος να σκεφτούμε αυτά τα ενεργειακά πρότυπα είναι σαν την πληροφορία. Η συνειδητότητα της πηγής μπορεί να δημιουργήσει, να χειριστεί, να περιηγηθεί και να αντιληφθεί πληροφορίες στο πεδίο. Αυτό της επιτρέπει να δημιουργεί πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν πλήρη βιωματικά περιβάλλοντα ή "δομές πραγματικότητας" και στη συνέχεια να διεισδύει μέσα τους και να τα βιώνει Υπάρχει μόνο η συνείδηση, η πληροφόρηση και η αντίληψη της πληροφορίας και αυτό επιτρέπει τη δημιουργία και την εμπειρία της "πραγματικότητας".

Ο κόσμος που νομίζετε ότι υπάρχει έξω από σας είναι ουσιαστικά μια ψευδαίσθηση - είναι μια καθαρά αντιληπτική εμπειρία συνείδησης. Οι εμπειρίες είναι πραγματικές, αλλά τα θεμέλια είναι φανταστικά. Όλες οι πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητά σας ήρθαν στην ύπαρξη μέσο της φαντασίας και είναι ουσιαστικά εικόνες που η αντίληψη σας συνειδητοποιεί σαν μια εικονική πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω είναι απλά μια απίστευτα πειστική αντιληπτική ψευδαίσθηση.

Η πραγματικότητά σας είναι μια ψευδαίσθηση της συνείδησης - οι εμπειρίες είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, αλλά οι σκηνές είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ.

Ο τρόπος με τον οποίο η πηγαία συνείδηση βιώνει μια πραγματικότητα είναι η δημιουργία ενός υποσυνόλου της συνείδησης που έχει το δικό της σημείο εστίασης της συνειδητοποίησης και της αντίληψης και θέτει εκείνο το σημείο εστίασης μέσα σε ένα από αυτά τα «κατασκευάσματα της πραγματικότητας» και παράλληλα το βιώνει. Η πηγαία συνειδητότητα είναι πολλαπλών σπειρωμάτων και είστε ένα από αυτά - καθαρή συνείδηση, μη φυσική και άμορφη. Και εσείς έχετε θέσει το επίκεντρο της συνειδητοποίησης και της αντίληψής σας σε αυτή την χωροχρονική πραγματικότητα για να έχετε αυτήν την εμπειρία.

Πώς δημιουργείται η προσωπική και συλλογική πραγματικότητά σας

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι πληροφορίες στο σπείρωμα της συνείδησής σας μοιάζει πολύ με το πώς ένας προβολέας ταινιών εμφανίζει τα πλαίσια μιας ταινίας. Κάθε δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, ένα πλαίσιο πληροφοριών που αντιπροσωπεύει την πραγματικότητά σας παρουσιάζεται και γίνεται αντιληπτό από τη συνειδητότητά σας. Σε αντίθεση με μια λωρίδα ταινιών που έχει πλαίσια με περιεχόμενο που καθορίστηκε όταν δημιουργήθηκε η ταινία, η ταινία που ονομάζετε πραγματικότητά σας περιέχει μερικές πληροφορίες που έχουν προκατασκευαστεί και μερικές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια και στη συνέχεια συντέθηκαν δυναμικά σε τελικά πλαίσια παρουσίασης.

Εννοιολογικά, τα πλαίσια της πραγματικότητας δημιουργούνται ως τρία επίπεδα πληροφοριών. Τα θεμέλια, το υπόβαθρο και τα νέα στοιχεία  στη συνέχεια συνδυάζονται σε μια συνεκτική εικόνα. Οι πληροφορίες σε κάθε μία από αυτές τις στρώσεις παράγονται με διαφορετικούς τρόπους και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί αυτό έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση και τον έλεγχο της δημιουργίας της προσωπικής σας πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά ενός σκηνικού που παίζει έχει τρία επίπεδα που μπορούν να εξεταστούν. τη σκηνή, τη ρύθμιση και την ιστορία. Και να γνωρίζετε η πραγματικότητά σας είναι η ιστορία σας και είστε ο ηγετικός χαρακτήρας καθώς και ο σκηνοθέτης.

Παραδόξως, παρόλο που φαίνεται ότι είστε μέρος μιας μοναδικής συλλογικής πραγματικότητας με πολλούς συμμετέχοντες ή ηθοποιούς συμβαίνει κάτι διαφορετικό πίσω από τις σκηνές από αυτό που ίσως φαντάζεστε. 

Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι κάθε σπείρα της συνείδησης (π.χ. η ψυχή) βιώνει τη δική της ξεχωριστή πραγματικότητα στην οποία είναι ηγέτης και διευθυντής των δικών της ιστοριών. Όλοι οι άλλοι ηθοποιοί στην ιστορία σας είναι απλώς άλλες ψυχές που παίζουν στάνταρ ρόλους για να υποστηρίξουν την ιστορία σας. Έχετε συμφωνήσει με πολλές άλλες ψυχές για να παίξετε κομμάτια ρόλων  μέσα στην πραγματικότητά σας - αλλά αυτή είναι η ιστορία σας και όλοι όσοι περπατούν μέσα σε αυτήν εμφανίζονται σαν ανάγλυφα.

Αυτές οι ψυχές που παίζουν ρόλο στην ιστορία σας ίσως να μπορούν ή ίσος και όχι να ασχολούνται με τη δική τους εκδοχή στην γήινη πραγματικότητα και φυσικά συμβαίνει το ίδιο όταν παίζετε ρόλους στην πραγματικότητά τους. Αλλά υπάρχουν απεριόριστες ψυχές που παίζουν ρόλους σε μέρη τις πραγματικότητα κάθε άλλου ατόμου. Κάθε ψυχή έχει τη δική της ανεξάρτητη εμπειρία στη δική της ξεχωριστή εκδοχή της πραγματικότητας. Το πώς η πραγματικότητα μιας ψυχής μπορεί να παίζει ρόλο στην πραγματικότητά σας ίσος να διαφέρει σε σχέση με την δική σας.

Ο τρόπος με τον οποίο παράγεται μια εμπειρία συλλογικής πραγματικότητας είναι ότι τα όντα που μοιράζονται ρόλους στις διάφορες ατομικές πραγματικότητες συμφωνούν να μοιράζονται πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν ορισμένα στοιχεία της πραγματικότητας - συγκεκριμένα πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν τη θεμελίωση της σκηνής και το φόντο του συλλογικού στρώματος.

Η διαδικασία που παράγει κάθε διαδοχικό πλαίσιο πραγματικότητας  γίνεται αντιληπτό από το σπείρωμα της συνείδησής σας συνδυάζοντας άψογα αυτή την κοινή πληροφορία με τις πληροφορίες από το στρώμα του προσκηνίου (πληροφορίες που δημιουργούνται και επιλέγονται και παράγονται από εσάς) σε ένα ενιαίο σύνολο. Οι λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί αυτό δεν είναι απολύτως βέβαιες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος του πώς λειτουργεί γενικά.

Η πραγματικότητά σας είναι προγραμματιζόμενη και είστε ένας προγραμματιστής.
Ας διερευνήσουμε πώς παράγονται οι πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν το καθένα από τα τρία στρώματα της κατασκευής της πραγματικότητάς σας και τι βαθμό δημιουργικού ελέγχου έχετε πάνω στο καθένα.

Το Θεμελιώδη Επίπεδο - Το Στάδιο

Το πρώτο στρώμα πληροφοριών που περιλαμβάνεται στα πλαίσια της πραγματικότητας που η συνείδησή σας αντιλαμβάνεται και βιώνει μπορεί να ονομαστεί κατάλληλα ως το στρώμα θεμελίωσης. Αυτό είναι το στρώμα πληροφοριών που αντιπροσωπεύει τον πλανήτη, τα στοιχειώδη συστατικά του και τη βιόσφαιρα. Περιλαμβάνει όλα όσα υποστηρίζουν την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη εμπειρία. Αυτό το στρώμα δρα ως το στάδιο στο οποίο παίζεται το ανθρώπινο δράμα - τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά.

Όλες οι πληροφορίες (π.χ., ενεργειακά μοτίβα) που συνθέτουν τα πάντα σε αυτό το στρώμα δημιουργήθηκαν και διατηρούνται από τις προθέσεις, τις σκέψεις και τη φαντασία των μη φυσικών όντων (π.χ., της συνείδησης). Αυτά τα όντα έχουν αφιερωθεί στη δημιουργία και τη διατήρηση των βασικών στοιχείων που αποτελούν την πραγματικότητά μας και πλήθους άλλων πραγματικοτήτων - ένας ρόλος που συχνά αναφέρεται ως "κάτοχοι κατασκευών".

Όλες οι πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν το στρώμα θεμελίωσης της κατασκευασμένης πραγματικότητας μας προήλθε μέσα από την φαντασία αυτών των όντα και έφτασε σε ύπαρξη! 

Η σημαντικότερη συνέπεια αυτού είναι ότι τα νήματα της συνείδησης δεν δημιουργούν αυτές τις πληροφορίες και έτσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση της σκηνής μέσα από τις δικές μας συνειδητές σκέψεις και προθέσεις. Δεν δημιουργείτε άμεσα το περιβάλλον στάδιο , τον κόσμο σας, με τις σκέψεις σας. Δεν έχετε καμία άμεση εξουσία να αλλάξετε τις πληροφορίες που την αντιπροσωπεύουν αλλά μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε και να δοκιμάσετε διαφορετικά μέρη από αυτό με τις επιλογές και την πρόθεσή σας. Αυτό το στρώμα είναι μέρος των πληροφοριών που συμφωνήσαμε όλοι ότι θα μοιραστούμε σε όλες τις ατομικές μας πραγματικότητες για να δημιουργήσουμε την εμπειρία μιας συλλογικής πραγματικότητας.

Το Υπόβαθρο του Φόντου και η Συλλογική Πραγματικότητα

Το δεύτερο στρώμα πληροφοριών που περιλαμβάνεται στα πλαίσια της πραγματικότητας που η συνειδητότητά σας αντιλαμβάνεται και βιώνει το ονομάζω το στρώμα "φόντου". Αυτό το στρώμα είναι η συλλογική ιστορία / δράμα που παίζει στο στρώμα θεμελίωσης (στο στάδιο). Αυτά είναι τα παγκόσμια και συλλογικά γεγονότα και οι περιστάσεις. Είναι όλα τα πράγματα που ακούτε να συμβαίνουν στον κόσμο αλλά δεν σας ενοχλούν άμεσα. Είναι η κατάσταση του κόσμου, η κατάσταση της ανθρώπινης κοινωνίας. Είναι αυτό που βλέπετε να καταγράφεται στα βιβλία ιστορίας και συζητείται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι όλα όσα υποτίθεται ότι συμβαίνουν στον κόσμο και όλα όσα υποτίθεται ότι έχουν συμβεί στον κόσμο - τα περισσότερα από τα οποία δεν γνωρίσατε ποτέ - φαίνεται ότι έχουν συμβεί σε κάποιον κάπου αλλά δεν συνέβη σε σας.

Αυτό το στρώμα της δομής της πραγματικότητάς σας συν-δημιουργείται από όλα τα νήματα της συνείδησης (π.χ. οι ψυχές) που συμμετέχουν στο κατασκεύασμα συλλογικής πραγματικότητας. Όλοι συμφωνήσαμε ότι θα είναι κοινό σε όλες τις δομές της ατομικής πραγματικότητάς μας - είναι το σκηνικό της προσωπικής πραγματικότητάς μας - έτσι κατασκευάζονται οι εμπειρίες της συλλογικής πραγματικότητας. Οι πληροφορίες σε αυτό το στρώμα συν-δημιουργούνται από το συλλογικό - είναι ο μέσος όρος όλων των σκέψεων, των προθέσεων, των συναισθημάτων, των επιλογών, των ενεργειών κλπ όλων των ψυχών που εμπλέκονται στη δομή συλλογικής πραγματικότητας. Εάν υποθέσουμε ότι το επίπεδο ή η συχνότητα συνείδησης κάθε ψυχής ήταν το ίδιο, τότε κάθε παίκτης στην κατασκευή συλλογικής πραγματικότητας θα συνέβαλε εξίσου στη συν-δημιουργία των πληροφοριών σε αυτό το στρώμα.

Η εξουσία σας να διαμορφώσετε τη συλλογική πραγματικότητα, να κατευθύνετε την πορεία των συλλογικών γεγονότων με τις δικές σας σκέψεις και προθέσεις είναι περιορισμένη. Για παράδειγμα, αν υπήρχαν πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη τότε η επιρροή σας θα ήταν 1/5 δισεκατομμυριοστή. Αλλά φυσικά, δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο ή συχνότητα συνείδησης. Και σε κάθε υψηλότερο επίπεδο συνείδησης, έχετε έναν εκθετικά υψηλότερο βαθμό επιρροής στη δημιουργία της συλλογικής πραγματικότητας - όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο συνείδησής σας τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό που οι σκέψεις και οι προθέσεις σας επηρεάζουν τη δημιουργία της συλλογικής πραγματικότητας.

Και εδώ είναι το σπουδαίο πράγμα, ακόμα κι αν δεν μπορείς να αλλάξεις τη συλλογική πραγματικότητα που ελέγχεις ποια τμήματα της  σε αγγίζουν - τα μέρη που βιώνεις άμεσα είναι τελείως δικά σου και εξαρτώνται από εσένα! Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά της σκηνής, η συλλογική πραγματικότητα είναι το σκηνικό της προσωπικής σας ιστορίας / δράματος. Ποια τμήματα αυτού του σκηνικού σας αγγίζουν άμεσα εξαρτώνται από τις σκέψεις σας, τις πεποιθήσεις, τις προθέσεις, τις επιθυμίες, τις επιλογές σας και πολλά άλλα. Τίποτα από τη συλλογική πραγματικότητα δεν μπορεί να σας αγγίξει εκτός αν τα προσκαλέσετε στην άμεση εμπειρία σας με τις σκέψεις σας! 

Το Προσκήνιο Επίπεδο - Προσωπική Πραγματικότητα

Το 3ο και τελικό στρώμα πληροφοριών που περιλαμβάνεται στα πλαίσια της πραγματικότητας που η συνείδησή σας αντιλαμβάνεται και βιώνει το ονομάζω το στρώμα "προσκηνίου". Το προσκήνιο είναι όλα όσα συναντάς άμεσα. Αυτή είναι η προσωπική σας πραγματικότητα και είστε 100% υπεύθυνοι για τη δημιουργία της. Όλα όσα γνωρίζετε άμεσα είτε δημιουργήθηκαν πρόσφατα από εσάς είτε προσκληθήκαν στην πραγματικότητά σας από τη συλλογική πραγματικότητα, τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις επιθυμίες σας κτλ! Έτσι, παρόλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε μεμονωμένα τη συλλογική πραγματικότητα (διότι συν-δημιουργείται συλλογικά), δεν έχει πραγματικά σημασία γιατί εσείς ελέγχετε ποια μέρη αντλείτε στην προσωπική πραγματικότητά σας και στην άμεση εμπειρία σας.

Είστε ουσιαστικά άτρωτοι από κάθε κίνδυνο ή οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω στη συλλογική πραγματικότητα και να θυμάστε αν δεν το αγοράσετε αυτό δεν μπορεί να σας επηρεάσει και φυσικά, ο πιο γρήγορος τρόπος να σχεδιάσετε πράγματα από τη συλλογική πραγματικότητα στην προσωπική πραγματικότητά σας είναι να σταματήσετε να φοβάστε και να ανησυχήσετε για το πώς μπορεί να σας επηρεάσει η κατάσταση του κόσμου! Επειδή ως δημιουργός, αυτό που εστιάζετε σε εσάς το προσελκύετε ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ένα ισχυρό συναίσθημα όπως ο φόβος και σταματήστε να ανησυχείτε για πράγματα που φοβάστε.

Επομένως, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη συλλογική πραγματικότητα, κανένα από αυτά δεν μπορεί να σας αγγίξει εκτός αν το καλέσετε. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι κάποια συμφορά συμβαίνει στη συλλογική πραγματικότητα που επηρεάζει την πατρίδα σας. Με τη σωστή "στάση" το σύμπαν θα μπορούσε να σας κανονίσει να είστε εκτός πόλης όταν συμβεί η καταστροφή η αν είστε σπίτι, θα παραμείνετε με θαυμασμό αλώβητοι ή θα γλιτώσετε από τα χειρότερα.

Η σωστή στάση για να αποφύγετε άμεσα την εμφάνιση γεγονότων στη συλλογική πραγματικότητα είναι να πιστεύετε απόλυτα ότι δημιουργείτε την πραγματικότητά σας και πιστεύετε απολύτως ότι είστε πάντα ασφαλείς - ότι τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει! Αν συνεχίσετε να φοβάστε, ανησυχείτε ή αμφιβάλλετε τότε όλα θα έρθουν προς το χειρότερο.

Συνοψίζοντας 

Δημιουργείτε την πραγματικότητά σας με τις σκέψεις σας, τις πεποιθήσεις, τις επιθυμίες σας και πολλά άλλα. Το σκηνικό για την ιστορία σας, τη συλλογική πραγματικότητα και τη σκηνή που παίζει, είναι ακριβώς εκεί για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να παίξετε την ιστορία σας και να δημιουργήσετε την προσωπική πραγματικότητά σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ό, τι σας αρέσει στη ζωή σας και να μην περιορίζεστε σε αυτό που υπάρχει στη συλλογική πραγματικότητα επιλέγοντας την ποιότητα ζωής σας. Όλα είναι προαιρετικά - δεν μπορούν να γίνουν μέρος της άμεσης εμπειρίας σας εκτός αν τα προσκαλέσετε με τις σκέψεις σας. Η συλλογική πραγματικότητα είναι μια απόσπαση της προσοχής που σας ωθεί να εστιάσετε σε αυτό που είναι και ήταν αντί για αυτό που μπορεί να είναι.

Γνωρίζοντας αυτό, μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε για το τι δεν μπορείτε να αλλάξετε και να αρχίσετε να εστιάζετε στο τι μπορείτε - συγκεκριμένα όπου εσείς εστιάζετε την προσοχή σας, ποιες πεποιθήσεις κρατάτε, ποιες σκέψεις σας ψυχαγωγούν και τι φαντάζεστε και δημιουργείτε για τον εαυτό σας.

Με βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγεται η πραγματικότητα της πραγματικότητάς σας και ότι είστε αυτός που ελέγχει τη διαδικασία, μπορείτε να ζήσετε μια βαθιά απελευθέρωση και μόλις ξεπεράσετε τους φόβους σας, ειδικά αν κατορθώσετε να μάθετε τις άλλες δεξιότητες της σκόπιμης δημιουργίας, θα διαπιστώσετε ότι η ζωή σας θα αρχίσει να βελτιώνεται δραματικά.

Να είστε ατρόμητοι, να κάνετε μεγάλα όνειρα  και να περιμένετε υπέροχα πράγματα!

sorce: psixikafenomena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου