Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΟΥ

Το ΝΟΗΤΙΚΟ μας πεδίο χωρίζεται σε

α) Ανώτερο

β) Κατώτερο

και προκαλεί 2 αποτελέσματα

α) Δονήσεις (πτυχώσεις όπως νερό σε λίμνη όταν πέσει ένα βότσαλο)

β) Σκεπτομορφές (μια σκέψη γεννά δονήσεις της ύλης του νοητικού και κάτω από αυτήν την επίδραση διασπάται ένα δονούμενο τμήμα του, το οποίο παίρνει την μορφή της φύσης των δονήσεων αυτών.

Η νοητική ύλη που αποσπάστηκε συλλέγει την κατάλληλη στοιχειακή ουσία και έτσι δημιουργείται μια σκεπτομορφή.

Η στοιχειακή ουσία είναι μια περίεργη ζωή ημινοήμων που μας περιβάλλει και ενεργοποιεί την ύλη του νοητικού επιπέδου.

Ανταποκρίνεται άμεσα στην επίδραση της ανθρώπινης σκέψης.

Η σκεπτομορφή είναι μια παροδική ζωντανή οντότητα έντονα ενεργή , εμψυχωμένη με την ιδέα που την δημιούργησε.

Μια σκεπτομορφή έχει ζωντανά χρώματα, σχήματα και διάρκεια.

Η δύναμη της σκέψης και της συγκίνησης καθορίζει το πόσο μεγάλη θα είναι η σκεπτομορφή καθώς και την διάρκεια της σαν ξεχωριστή οντότητα.

Η διάρκεια της εξαρτάται από την δύναμη της σκέψης του ατόμου που την δημιούργησε καθώς και από την επανάληψη αλλά και από άλλους ανθρώπους.

Αν η σκέψη είναι πνευματικής φύσης, απρόσωπη και ανάμεικτη με αγάπη και αλτρουισμό η σκεπτομορφή θα υψωθεί στα ανώτερα πεδία και η θετική της επίδραση θα είναι πολύ ισχυρή.

Αν αντίθετα η σκέψη έχει κάτι το εγωιστικό αμέσως οι δονήσεις στρέφονται προς τα κάτω και έλκει γύρω της και αστρική ύλη εκτός από το νοητικό περίβλημα και είναι ικανή να επηρεάσει το αστρικό και το νοητικό των άλλων ανθρώπων.

Η τάση της σκεπτομορφής είναι να αναπαραχθεί δηλ. να προκαλέσει μια τάση για επανάληψη των σκέψεων. Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις κρυσταλλοποιούνται και δυναμώνουν.

Αν η σκέψη είναι αρνητικού τύπου η σκεπτομορφή μπορεί να γίνει μια πραγματικά βλαβερή δύναμη που διαρκεί ακόμα και χρόνια και εκλαμβάνει για κάποιο χρονικό διάστημα την μορφή και τις δυνάμεις μιας πραγματικής ζωντανής οντότητας.

Αν η σκέψη ενός ανθρώπου για κάποιον είναι απλώς παρατηρητική και δεν εμπλέκει συναίσθημα, συμπάθεια η αντιπάθεια, η σκέψη δεν επιδρά αισθητά στο πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται.

Αν υπάρχει συναίσθημα η σκεπτομορφή που δημιουργείται από την ύλη του νοητικού σώματος έλκει και την υλη του αστρικού και ξεπηδά από το σώμα που την δημιούργησε και κατευθύνεται προς το αντικείμενο του συναισθήματος και γραπώνεται πάνω του.

Ο σκοπός της είναι να προκαλέσει μια δόνηση παρόμοια με την δική της ή να ενισχύσει εκείνη που υφίσταται.

Αν ο νους του ανθρώπου είναι πλήρως απασχολημένος από σκέψεις άλλου τύπου η δόνηση δεν μπορεί να βρει ανοιχτή είσοδο και η σκεπτομορφή κυματίζει γύρω του περιμένοντας την ευκαιρία να εκτονωθεί.

Αν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση παθητικότητας ή έχει δονήσεις παρόμοιες με της σκεπτομορφής τότε αυτή θα εκτονωθεί αμέσως πάνω του και έτσι θα πάψει να υπάρχει.

Μια σκεπτομορφή σταλμένη από άνθρωπο σε άνθρωπο αποτελεί μια πραγματική μεταφορά ποσότητας δύναμης και ύλης από αυτόν που στέλνει σε αυτόν που λαμβάνει.

Αν η σκέψη είναι αρκετά ισχυρή η απόσταση δεν μετρά για την σκεπτομορφή.

Μια σκεπτομορφή αγάπης και προστασίας απευθυνόμενη με δύναμη σε έναν άνθρωπο φτάνει και παραμένει στην αύρα του σαν μια ασπίδα προστασίας. Θα ψάξει όλες τις ευκαιρίες να γίνει χρήσιμη, θα ενισχύσει όλες τις φιλικές δυνάμεις και θα εξασθενίσει τις εχθρικές. (πχ. προσευχή μάνας για το παιδί της.)

Η γνώση όλων αυτών θα πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιούμε την τεράστια δύναμη που έχουμε στα χεριά μας. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τους άλλους στο φυσικό πεδίο. Όμως το νοητικό και αστρικό σώμα μπορούν να επηρεαστούν ευκολότερα από το φυσικό. Έτσι πλαισιώνουμε τους άλλους με σκέψεις αγάπης και προστασίας.

Σημαντικό είναι ότι η σκεπτομορφή θα δράσει σε έναν άνθρωπο μόνο αν στην αύρα του υπάρχει υλη ικανή να ανταποκριθεί στις δονήσεις της σκεπτομορφής αλλιώς αναπηδά και φεύγει μακριά από αυτόν.

Γι’αυτό λέγεται ότι μια αγνή καρδιά και ένας αγνός νους είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στις εχθρικές επιθέσεις. Γιατί η αγνή καρδιά και ο αγνός νους θα κατασκευάσουν νοητικό και αστρικό σώμα από λεπτή εξευγενισμένη ύλη τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε δονήσεις πυκνής και χοντροειδής ύλης.

Μια κακή σκέψη τότε, επιστρέφει σε αυτόν που την δημιούργησε χτυπώντας τον αφού έχει παρόμοιες δονήσεις με αυτήν και θα υποστεί τα καταστροφικά αποτελέσματα που σκόπευε να προκαλέσει στους άλλους.

Είναι σημαντικό οι σκεπτομορφές να μην παγιώνονται.

Το νοητικό πεδίο είναι απέραντο και η αλήθεια στο νοητικό είναι ότι συνειδητοποιούμε από την πραγματικότητα.

Το ανθρώπινο ον βλέπει τον κόσμο που αντανακλάται στο πεδίο της αύρας του και μόνο αυτό.

Όταν φωτιστούμε δεν έχουμε αύρα.

Τίποτα δεν μπορεί να είναι αλήθεια στο νοητικό πεδίο. Τώρα κατανοούμε αυτό ως αλήθεια αλλά σε 100 ή 1000 χρόνια δεν θα ισχύει, γιατί θα κατανοούμε κάτι άλλο.

πχ στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε η έννοια της ισότητας ούτε κατά διάνοια, μετά αναπτύχτηκε αυτό το ιδεώδες.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ

Κλείστε τα μάτια. Δώστε εντολή να χαλαρώσει το σώμα, παρακολουθήστε την αναπνοή, σταδιακή χαλάρωση….

Δείτε τώρα την οικονομική μελλοντική κατάσταση σας σε 1-2 χρόνια από τώρα. Πώς φαντάζεστε ότι θα είναι? Θα υπάρχει αφθονία? Θα υπάρχει ευημερία? Προσπαθήστε να δείτε μια εικόνα. Ζητήστε από τους οδηγούς σας να σας βοηθήσουν να δείτε μια εικόνα. Όσοι δεν μπορούν να δουν εικόνα θα νιώσουν ένα συναίσθημα. Τι συναίσθημα είναι αυτό? χαράς? φόβου? Ότι εικόνα βλέπετε ή ότι συναίσθημα νοιώθετε αυτό καθορίζει και δημιουργεί την πραγματικότητα σας.

Αν η εικόνα που βλέπετε και το συναίσθημα είναι θετικά ενισχύστε τα περισσότερο με την συνειδητή σας πρόθεση. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν την αφθονία σας, πχ. τον τραπεζικό σας λογαριασμό να αυξάνεται, να έχετε διάφορα πράγματα που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Αν η εικόνα που βλέπετε και το συναίσθημα είναι αρνητικά και σας βαραίνουν, απομονώστε την εικόνα αυτή σε ένα καρέ όπως μια φωτογραφία. Παγώστε αυτή τη φωτογραφία και δείτε την σιγά σιγά να απομακρύνεται από το οπτικό σας πεδίο, να χάνεται, να μικραίνει, να μικραίνει, έτσι ώστε να γίνει μια μικρή κουκίδα μέχρι να σβήσει και να εξαφανιστεί από το οπτικό σας πεδίο.

Στη θέση της εικόνας τώρα δεν υπάρχει τίποτα.

Τώρα έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια άλλη εικόνα πολύ θετική για εσάς και να την γεμίσετε με συναισθήματα χαράς και αφθονίας της οικονομικής σας ανάπτυξης.

Δείτε τον εαυτό σας όπως θα επιθυμούσατε χωρίς φόβο με τις άπειρες δυνατότητες που έχετε. Φτιάξτε μια εικόνα δυνατή με όλη σας την θέληση. Δείτε τον εαυτό σας ασφαλή, περιχαρακωμένο από τα εξωτερικά γεγονότα, ανέγγιχτο, δυνατό. Δείτε την πραγματικότητα που θέλετε να έχετε.

Ενισχύστε την εικόνα σας δείτε χρώματα, αντικείμενα, μυρίστε οσμές. Δείτε τον εαυτό σας μέσα στην εικόνα να πρωταγωνιστεί. Γίνετε ο πρωταγωνιστής της πραγματικότητας που επιθυμείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου