Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟI ΣΤΟ ΡΕΙΚΙ


1ος ΒΑΘΜΟΣ ΡΕΙΚΙ

Αυτός είναι ο βασικότερος βαθμός στο Ρέικι. Η καρδιά, ο λαιμός, το 3ο μάτι και το στέμμα συντονίζονται για να βοηθήσουν την ενέργεια Ρέικι να ρεύσει μέσα από τις παλάμες του πρωτοβάθμιου θεραπευτή. Για τους θεραπευτές του 1ου βαθμού η εστίαση γίνεται στη θεραπεία του αιτιατού ή φυσικού σώματος, του δικού τους ή των άλλων. Ο 1ος βαθμός ισορροπεί το σώμα συναισθηματικά, σωματικά, νοητικά, και πνευματικά.

Μετά τον συντονισμό, ορισμένοι μαθητές παραπονιούνται γι α ενοχλήσεις, όπως ξαφνική εκδήλωση καταπιεσμένων αισθημάτων, δυνατοί πονοκέφαλοι, στομαχικές διαταραχές κ.λ.π., τα οποία γενικά θεωρούνται καλά σημάδια, καθώς η χρόνια συσσωρευμένη αρνητικότητα μέσα στο σώμα βρίσκει τελικά διέξοδο. Έτσι οι παραδοσιακοί δάσκαλοι του συστήματος Ουσούι προτείνουν μια περίοδο εξαγνισμού 21 ημερών, στην οποία ο ασκούμενος εφαρμόζει καθημερινά Ρέικι για να καθαρίσει το σώμα του από αρνητικές συσσωρευμένες ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν με την μορφή σωματικής ασθένειας.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμβούν ενοχλήσεις, τυχόν έλλειψη τους δεν σημαίνει ότι ο συντονισμός ήταν ατελής ή ότι το άτομο δεν έγινε κανάλι του Ρέικι.

2ος ΒΑΘΜΟΣ

Εδώ ο δάσκαλος μεταβιβάζει και διδάσκει στους μαθητές τα τρία σύμβολα του Ρέικι. Οι ασκούμενοι στο 2ο βαθμό μαθαίνουν ακόμη να στέλνουν Ρέικι από απόσταση σε οποιονδήποτε , οπουδήποτε στον κόσμο, πέρα από το φυσικό άγγιγμα. Έμφαση δίνεται κυρίως στην επαναφορά του αιθερικού παρά του φυσικού σώματος και λέγεται ότι τα δυνητικά επίπεδα στο 2ο βαθμό είναι τετραπλάσια σε ισχύ απ’ ότι στον 1ο βαθμό.

Οι θεραπευτές δεύτερου βαθμού μπορούν να στείλουν Ρέικι στο παρελθόν (ειδικά σε τραυματικές εμπειρίες), ή σε μελλοντικά γεγονότα, με σκοπό μια ομαλή έκβαση για τα θέματα που τους απασχολούν και για το ανώτερο καλό όλων.

Τα σύμβολα του Ρέικι έχουν υπερβατική φύση. Λειτουργούν στον υποσυνείδητο νου και συνδέονται άμεσα με το υπερσυνείδητο. Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται τα σύμβολα, το υποσυνείδητο ανταποκρίνεται αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της άρχουσας ενέργειας. Αυτή η διαδικασία γίνεται με μια ιερή συμφωνία ανάμεσα στο θεό και τους θεραπευτές Ρέικι. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεστε σε μια ορισμένη συνειδησιακή κατάσταση για να λειτουργήσουν τα σύμβολα, αφού λειτουργούν αυτόματα. Τα σύμβολα έχουν την δική τους συνείδηση.

3ος ΒΑΘΜΟΣ

Το Ρέικι του 3ου βαθμού διαιρείται σε 3Α και 3Β. Στον 3Α ο δάσκαλος παραδίδει ένα ακόμη σύμβολο για να ανοίξει το τρίτο μάτι και να βοηθήσει την επίτευξη της προσωπικής ανάπτυξης, μεταμόρφωσης και αυξημένης φώτισης. Ο 3Β είναι βαθμός πιστοποίησης του δασκάλου για όσους επιθυμούν να αφιερώσουν την ζωή τους στην τέχνη της θεραπείας και να επεκτείνουν τη μελέτη τους για τη συμπαντική ζωτική ενέργεια. Αφού ολοκληρώσει κανείς το 3Β μπορεί να συντονίζει, άλλα άτομα στον 1ο , 2ο, και 3ο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου