Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο νόμος της έλξης

Από την αρχή της ύπαρξης του ο άνθρωπος αισθανόταν την ύπαρξη στη φύση και στον κόσμο γύρω του μια δύναμης μεγαλύτερης και πιο ισχυρής από αυτόν, που είναι σε θέση να διατηρήσει την τάξη στο σύμπαν και να καταστήσει δυνατά τα πιο καταπληκτικά κατορθώματα. Αυτή την δύναμη την ονόμασε θεό, ανώτερη δύναμη, συμπαντική ενέργεια κτλ. Αυτή η πεποίθηση τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να συνδεθεί με αυτή την δύναμη χρησιμοποιώντας μαγικές τελετουργίες ή άλλα μέσα ώστε να προκαλέσει μια αλλαγή στην κατάσταση της συνείδησής του θεωρώντας πως επειδή η συνείδηση είναι καθημερινά πολύ απορροφημένη από την πραγματικότητα που γνωρίζουμε, δεν επιτυγχάνει επαρκή επίπεδα συνειδητότητας για να καταστεί ο μέσος άνθρωπος κοινωνός μιας τόσο υπερβατικής εμπειρίας.
Ο νόμος της έλξης, όπως και πολλές New Age θεωρίες, έχει τις ρίζες του πολύ παλιά, σε μια καλά κρυμμένη γνώση. Η ιστορία έχει ως εξής: Οι σαμάνοι που ήταν από τις πιο πρωτόγονες φυλές, προφήτες και μεγάλοι στοχαστές της ανθρωπότητας γνώριζαν αυτό το μυστήριο και τη μεγάλη δύναμη που αντιπροσώπευε. Αυτή η γνώση παρέμεινε κρυμμένη μέχρι τώρα και μόνο εν μέρει είχε μεταφερθεί στην ανθρωπότητα μέσα από τη θρησκεία και τη μεταφυσική. Αλλά η ιστορική αναγκαιότητα μιας νέας προσέγγισης για την πραγματικότητα, η απώλεια της πίστης και των αξιών της ανθρωπότητας, η πρόοδος της επιστήμης και η ανακάλυψη της κβαντικής φυσικής οδήγησε σε ένα νέο πρότυπο για το μυστήριο της ζωής »το νόμο της έλξης». Οι φυσικοί νόμοι λειτουργούν για όλους μας. Αν κάποιος πέσει από μεγάλο ύψος θα συντριβεί στο έδαφος, αν σταματήσει το αυτοκίνητο απότομα το σώμα μας θα κινηθεί προς τα εμπρός από τη δύναμη της αδράνειας και αυτό συμβαίνει με τον ίδιο απλό τρόπο και με τους άλλους νόμους της φυσικής αλλά επίσης και με το νόμο της έλξης.
Ο νόμος της έλξης δηλώνει ακριβώς αυτό που λέει. Οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να έλκουν σαν μαγνήτες αυτό που σκέφτονται. Έτσι, αυτά που έχουμε σκεφτεί ακόμη και εν αγνοία μας, έλκονται από εμάς, ως εκ τούτου αλλάζουν την ζωή μας και καθοδηγούν τα συναισθήματα μας. Η αρνητική σκέψη προσελκύει αρνητικά γεγονότα και δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η ενοχή, η ανησυχία, το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση, το μίσος, τη δυσαρέσκεια και μέσω των αρνητικών συναισθημάτων προσελκύουμε ακόμη περισσότερα συναισθήματα αυτού του είδους.
Αυτός είναι με λίγα λόγια ο νόμος της έλξης… αν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν θα σου το δώσει… αν σκέφτεσαι συνέχεια αρνητικά το σύμπαν θα σου φέρει αρνητικά γεγονότα στο δρόμο σου. Για μένα το σύμπαν θα φέρει σε κάθε άνθρωπο και το ένα και το άλλο σε ίδιο περίπου ποσοστό. Γιατί το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω μας και ούτε πηγαίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Αν είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι ως άνθρωποι θα προσελκύσουμε γύρω μας και άλλους θετικούς ανθρώπους και θα χειριστούμε με θετικό τρόπο ευκαιρίες και κακοτοπιές. Αν είμαστε αρνητικοί και γκρινιάρηδες με όλα, θα είμαστε μάλλον αποκρουστικοί και αντιπαθείς σε περισσότερους και όποιες ευκαιρίες και κακοτοπιές βρεθούν στο δρόμο μας θα έχουν μια αρνητική εξέλιξη. Μπορεί να μην έχουμε τον μαγνήτη να προσελκύσουμε ότι καλό θέλουμε από τον θεό, από μια ανώτερη δύναμη, από το σύμπαν ή ότι άλλο αλλά η πίστη μας και οι επιλογές μας για το ανώτερο καλό όλων μας θα δημιουργήσουν τις καλές και θετικές καταστάσεις. Το να διαμαρτυρόμαστε για τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις ασθένειες και τους πόνους αυξάνει την πιθανότητα να επιδεινώσουμε αυτές τις καταστάσεις, απλώς και μόνο επειδή γεμίζουμε το σώμα μας και την ψυχή μας με άγχος και φόβο.
Το Σύμπαν δεν παρατηρεί πόσο καλοί ή κακοί άνθρωποι είμαστε. Το σύμπαν δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, στις σκέψεις μας, στα λόγια μας, στις πράξεις μας. Οι συνάνθρωποι δίπλα μας όμως το κάνουν…
Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου