Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Θεραπεύοντας τα Τσάκρας


Υπάρχουν επτά πρωτογενή τσάκρας στο σώμα μας και το κάθε τσάκρας από αυτά, αντιστοιχεί σε ένα σύνολο συναισθημάτων, αλλά παράλληλα ελέγχουν και τα όργανα του σώματος μας, παρακολουθώντας τι συμβαίνει στο σώμα σας. Όλα τα τσάκρας περιστρέφονται προς τα δεξιά αλλά το κάθε τσάκρας περιστρέφεται σε διαφορετικούς ρυθμούς. Όταν υπάρχει μια κάποια ανισορροπία σε ένα συγκεκριμένο τσάκρας, το μέρος του σώματος μας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο τσάκρας, λειτουργεί με λάθος τρόπο, οδηγώντας το άτομο σε κακή σωματική ή ψυχική υγεία.

Το 1) τσάκρας της βάσης αντιπροσωπεύει τις βασικές μας ανάγκες για επιβίωση, την ασφάλεια, αλλά και τις σεξουαλικές μας ανάγκες,

Το 2) τσάκρας της ρίζας είναι η έδρα της δημιουργικότητας. Επίσης και αυτό ελέγχει, όλες τις σεξουαλικές μας επιθυμίες.

Το 3) ηλιακό πλέγμα έχει σχέση με την ταυτότητα μας και την ατομική μας αξία.

Το 4) τσάκρας της καρδιάς είναι η έδρα της αγάπης, ενώ παράλληλα ελέγχει και τις επιπτώσεις των ικανοτήτων μας, του να δώσουμε και να λάβουμε δηλαδή. Αν νοιώθετε μόνοι ή έχετε την αίσθηση ότι κανείς δεν σας αγαπάει, τότε, πολύ πιθανόν να υπάρχει κάποια εμπλοκή στο τσάκρας της Καρδιάς σας.

Το 5) τσάκρας του λαιμού θα πρέπει να βγάζει θετική ενέργεια η οποία να είναι σαφής, για να μην έχει καμία εμπλοκή.

Το 6) τρίτο Μάτι είναι η βάση της κοινής λογικής, της σοφίας, της εξυπνάδας, έχει σχέση με τα όνειρα, την πνευματικότητα και την διαίσθηση. Επίσης η διατήρηση της καλής μνήμης έχει σχέση με αυτό το τσάκρας.

Το 7) τσάκρας της Κορώνης, το στέμμα του συνόλου των τσάκρας βρίσκεται κοντά στον εγκέφαλο και επηρεάζει τη σωματική και ψυχική μας ατμόσφαιρα.

Ένας τρόπος λοιπόν για να βοηθήσουμε τα τσάκρας μας, εμποδίζοντας την συμφόρηση και το μπλοκάρισμα είναι και τα αιθέρια έλαια τα οποία οδηγούν στην εξισορρόπηση των τσάκρας, αλλά όπως είναι φυσικό ποικίλουν ανάλογα με το ποιο τσάκρας θέλουμε να βοηθήσουμε.

Σε ότι αφορά το 1) τσάκρας της βάσης, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι η Αγγελική ρίζα, το λιβάνι, τα σμύρνα, ο νάρδος, το Vetiver και το Benzoin. Όταν εφαρμόζονται άμεσα, επηρεάζουν θετικά την αίσθηση της ασφάλειας και ενισχύουν τα σημάδια της θετικής παραγωγικότητας.

Σε ότι αφορά το 2) τσάκρας της ρίζας, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι το περγαμόντο, το κάρδαμο, το νερολί, τα φύλλα φασκόμηλου, το σαντόξυλο, το τριαντάφυλλο και το Ylang Ylang. Όσα σεξουαλικά προβλήματα παρουσιάζονται, όσο και η συναισθηματική εξάρτηση και απιστία, δημιουργούνται λόγω της ανισότητας που δημιουργείται στο τσάκρας της ρίζας.

Σε ότι αφορά το 3) ηλιακό πλέγμα, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι το μαύρο πιπέρι, το γαρίφαλο, η κανέλα, το μανταρίνι, ο κορίανδρος, το κυπαρίσσι, το Τζίντζερ, το γκρέιπφρουτ, το Peppermint, το Σανταλόξυλο, ο Δυόσμος, το Vetiver, Ylang Ylang και το Geranium.

Σε ότι αφορά το 4) τσάκρας της καρδιάς, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι το περγαμόντο, το κυπαρίσσι, το λεμόνι, η λεβάντα, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, το πορτοκάλι, το Σανταλόξυλο, το Μανταρίνι, και το νερολί.

Σε ότι αφορά το 5) τσάκρας του λαιμού, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι ο Βασιλικός, το περγαμόντο, το Χαμομήλι, το κυπαρίσσι, ο Δυόσμος και η Μέντα.

Σε ότι αφορά το 6) τρίτο Μάτι, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι η Αγγελική, η Δάφνη, το λιβάνι, το πατσουλί, το Δεντρολίβανο, το Σανταλόξυλο, το Vetiver και το Clary Sage.

Σε ότι αφορά το 7) τσάκρας της Κορώνης, τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι το ξύλο κέδρου, το Elemi, το λιβάνι, το γιασεμί, η λεβάντα, τα σμύρνα, το νερολί, το Σανταλόξυλο, ο νάρδος, το Vetiver και το τριαντάφυλλο.

Αναμείξτε τα αιθέρια έλαια με βασικά λάδια και αλείψτε άμεσα την περιοχή του τσάκρας. Για το τσάκρας της βάσης, μπορείτε να εφαρμόσετε το μίγμα είτε στα πόδια σας ή στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Μην βάζετε μεγάλες ποσότητες στα γεννητικά όργανα και αποφύγετε να βάλετε σε σημεία που υπάρχουν πληγές. Όταν χρησιμοποιείται τα αιθέρια έλαια, θα ήταν πολύ καλό να το κάνετε σε συνδυασμό με μουσική των τσάκρας, η οποία θα βοηθήσει στην θεραπεία και την ισορροπία των τσάκρας σας, με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου