Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014



Αύρα - Ενεργειακά Κέντρα – Συχνότητες – θεραπεία Ρέικι.

 


Η Αύρα είναι ένα περίγραμμα γύρω από το σώμα του κάθε ανθρώπου. Φυσικά Αύρα έχει το κάθε φυσικό αντικείμενο ή σώμα. Μερικοί λογικά θα ρωτήσουν τι σημαίνει Αύρα και πως λειτουργεί στο άτομο. Η Αύρα λοιπόν είναι ένα είδος ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, (ιδιαίτερα υψηλής συχνότητας θα έλεγα) την οποία όπως προανέφερα έχει το κάθε φυσικό αντικείμενο ή σώμα και πολλοί την αναφέρουν και ως βιοενεργειακό επίπεδο.

Η Αύρα απεικονίζει (απόλυτα) την φυσική, συναισθηματική, διανοητική και πνευματική κατάσταση του κάθε ατόμου. Επίσης έχει ή αν θέλετε να το πούμε αλλιώς, επηρεάζεται από μία ποικιλία χρωμάτων, ήχων, αλλά και από την οποιαδήποτε ένταση φωτός.

Μία δυνατή και ισορροπημένη Αύρα κάνει το άτομο να μην περνάει απαρατήρητο από τους άλλους, να γίνεται αρεστό στο σύνολο των ατόμων, να περνάει τις απόψεις του πολύ πιο εύκολα και γενικά να γίνεται παντού αποδεκτό.

Η Αύρα ευθύνεται και για την συμπάθεια ή αντιπάθεια που νοιώθουμε πολλές φορές για κάποιο άτομο όταν το συναντάμε για πρώτη φορά.

Είναι γνωστό στους περισσότερους ανθρώπους το λεγόμενο τρίτο μάτι που είναι ένα από τα πολλά ενεργειακά κέντρα που έχουμε. Τα 7 κύρια ξεκινάνε περίπου από την γεννητική μας περιοχή και καταλήγουν στην κορυφή του κεφαλιού.

Ονομαστικά

το (1) πρώτο λέγεται Τσάκρας της Βάσης και βρίσκεται στη λεκάνη στο ύψος περίπου του κόκκυγα στο (ιερό οστό) δηλαδή στην βάση του κορμού. Η ενέργεια που εκπέμπει τροφοδοτεί το παχύ έντερο και ολόκληρη την περιοχή της κοιλιάς χαμηλά.
Επίσης η ενέργεια αυτή επιδρά στα οστά και ολόκληρο τον σκελετό, στα πόδια και τα πέλματα τα οποία μας ενώνουν με την γη, στα δόντια, τα νύχια, τα ισχία καθώς επίσης βοηθάει στην δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και έχει σχέση με την λειτουργία του αδένα στα επινεφρίδια.
Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο νιώθει γειωμένο, είναι σταθερό και νοιώθει ασφαλής.
Όταν υπολειτουργεί το άτομο αισθάνεται ανασφάλεια και έχει νευρικότητα.
Όταν υπερλειτουργεί κάνει το άτομο υλιστή και άπληστο. Επίσης το άτομο συνήθως έχει μία εμμονή με το αίσθημα της ασφάλειας και αντιστέκεται στις αλλαγές.


Το (2) λέγεται Τσάκρας της Ρίζας και βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Θεωρείται ότι αντιστοιχεί στους όρχεις ή στις ωοθήκες οι οποίες παράγουν τις διάφορες ορμόνες φύλου, συμμετέχοντας στον κύκλο αναπαραγωγής. Επίσης σχετίζεται γενικότερα, με το γεννητικό και ουροποιητικό σύστημα και τα επινεφρίδια. Η ενέργεια που εκπέμπει, σωματικά έχει να κάνει με την αναπαραγωγή, διανοητικά έχει να κάνει με την δημιουργικότητα, συναισθηματικά με την χαρά, και πνευματικά με τον ενθουσιασμό. Η ενέργεια αυτού του Τσάκρας έχει να κάνει με τις σχέσεις, την βία, τους εθισμούς, τις βασικές συναισθηματικές ανάγκες, και την ευχαρίστηση.
Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας τα συναισθήματα του ατόμου ρέουν ελεύθερα και εκφράζεται χωρίς να γίνεται υπερβολικά συναισθηματικό. Είναι παθιασμένο και γεμάτο ενέργεια.
Όταν υπολειτουργεί το άτομο είναι ψυχρό, καθόλου συναισθηματικό και δεν είναι ανοικτό με τους άλλους ανθρώπους.
Όταν υπερλειτουργεί το άτομο έχει την τάση να είναι συνέχεια συναισθηματικό, νοιώθει συναισθηματικά δεμένο με τους άλλους ανθρώπους και είναι πολύ σεξουαλικό.

Το (3) Τσάκρας λέγεται Ηλιακό Πλέγμα και βρίσκεται στην περιοχή του αφαλού. Η ενέργεια του έχει να κάνει, Σωματικά με την πέψη, διανοητικά με την προσωπική εξουσία, συναισθηματικά με την επεκτατικότητα και πνευματικά, με όλα τα θέματα της ανάπτυξης. Επίσης επηρεάζει την ομάδα κυττάρων στο πάγκρεας και εξωτερικά επηρεάζει τα επινεφρίδια και το φλοιό των επινεφριδίων. Άλλα θέματα που επηρεάζει, είναι η προσωπική εξουσία, είναι ο φόβος, το άγχος, η διαμόρφωση της κοινής γνώμης και η εσωστρέφεια. Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο έχει τον έλεγχο, έχει αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Όταν υπολειτουργεί το άτομο είναι παθητικό και αναποφάσιστο, είναι ντροπαλό και δεν παίρνει αυτό που θέλει. Όταν υπερλειτουργεί το άτομο έχει την τάση να εξουσιάζει και κατά πάσα πιθανότητα είναι επιθετικό.

Το (4) λέγεται Τσάκρας της Καρδιάς και βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα. Είναι η γέφυρα μεταξύ της σωματικής και της πνευματικής ενέργειας. Η ενέργεια που εκπέμπει, σωματικά έχει να κάνει με την κυκλοφορία, συναισθηματικά με την αγάπη άνευ όρων τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους, διανοητικά έχει να κάνει με το πάθος και πνευματικά με την αφοσίωση. Επίσης έχει να κάνει με την αγάπη, την καλοσύνη και τη συμπόνια. Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο είναι συμπονετικό, φιλικό και έχει αρμονικές σχέσεις. Όταν υπολειτουργεί το άτομο είναι ψυχρό και απόμακρο. Όταν υπερλειτουργεί το άτομο πνίγει τους ανθρώπους με την αγάπη του, η οποία όμως είναι πολύ εγωιστική.
Το (5) λέγεται Τσάκρας του Λαιμού και βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Κυβερνάει τον θυρεοειδή, τα αυτιά και τον παραθυρεοειδή αδένα. Η ενέργεια του έχει να κάνει, σωματικά, έχει να κάνει με την επικοινωνία, συναισθηματικά με την ανεξαρτησία, διανοητικά έχει να κάνει με την απόλυτη σκέψη και πνευματικά ρυθμίζει το αίσθημα της ασφάλειας. Η ενέργεια του επίσης σχετίζεται με την αυτοέκφραση, την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο δεν έχει πρόβλημα να εκφραστεί και μπορεί αυτό να το κάνει μέσα από την τέχνη. Όταν υπολειτουργεί το άτομο δεν μιλάει πολύ, είναι ντροπαλό και εσωστρεφή. Όταν το άτομο δεν λέει την αλήθεια μπλοκάρει αυτό το τσάκρας. Όταν υπερλειτουργεί το άτομο μιλάει πολύ στην προσπάθεια του να υπερέχει στους άλλους. Επίσης δεν είναι καθόλου καλός ακροατής.

Το (6) Τσάκρας λέγεται Τρίτο Μάτι και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Κυβερνάει την υπόφυση και σχετίζεται με την εσωτερική σοφία, το ένστικτο, την διαίσθηση και τον οραματισμό. Η ενέργεια του έχει να κάνει, σωματικά με την εξισορρόπηση του ανώτερου και κατώτερου εαυτού, συναισθηματικά έχει να κάνει με την διαίσθηση με την σαφήνεια και πνευματικά με την επικοινωνία του ανώτερου εαυτού.
Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο έχει καλή διαίσθηση και ελπίδα.
Όταν υπολειτουργεί το άτομο δεν έχει την διαύγεια ώστε να σκεφτεί οτιδήποτε έχει με το καλό του, έχοντας σαν αποτέλεσμα να στηρίζεται στην ιεραρχία και την εξουσία των άλλων. Επίσης μπορεί να μπερδεύεται εύκολα.
Όταν υπερλειτουργεί το άτομο μπορεί να ζει σε ένα κόσμο φαντασίας.

Το (7) λέγεται Τσάκρας της Κορώνης και βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Κυβερνάει την επίφυση και σχετίζεται με τη σοφία, την σύνδεση μας με τον κόσμο, με την πίστη, και την έμπνευση. Η ενέργεια του έχει να κάνει με την απελευθέρωση του κάρμα, με την φυσική δράση, με τον διαλογισμό, με την πνευματική δράση, με την καθολική συνείδηση και την ενότητα, καθώς και με την συναισθηματική δράση με την "προσωπικότητα". Όταν είναι σε κατάσταση ισορροπίας το άτομο δεν έχει προκαταλήψεις και έχει επίγνωση του κόσμου και του εαυτού του. Όταν υπολειτουργεί το άτομο δεν έχει επίγνωση της πνευματικότητας. Όταν υπερλειτουργεί το άτομο φιλοσοφεί πολύ τα πράγματα. είναι εθισμένο στην πνευματικότητα και αγνοεί τις σωματικές ανάγκες των άλλων.
Το Ρέικι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για το άνοιγμα των ενεργειακών μας κέντρων, την εξισορρόπηση τους και την απελευθέρωση από τα μπλοκαρίσματα τους. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου Φυσικό, Αισθηματικό, Νοητικό, Πνευματικό. Δίνει ευεξία, ζωντάνια μας συντονίζει με την χαρά την δημιουργικότητα και ενεργοποιεί την φυσική ίαση του οργανισμού μας. Λειτουργεί με απλή επίθεση των χεριών του θεραπευτή προς τον θεραπευόμενο στα σημεία που πάσχουν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.
ΡΕΙΚΙ
Το Ρέικι είναι ένα σύστημα φυσικής θεραπείας που έφαρμόζεται με γυμνά χέρια και χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια τώρα. Το Ρέικι είναι Ιαπωνική λέλη και αποτελείται απο δύο μέρη, δύο ιαπωνικά καντζί , ΡΕΙ και ΚΙ.
ΡΕΙ σημαίνει συμπαντική πνευματική σοφία ή συνείδηση. Η σοφία που πηγάζει άμεσα από το Θεό ή τον Ανώτερο ευατό. Δεν είναι μόνο θεική συνείδηση είναι και όλη η γνώση. Κατανοεί τέλεια κάθε άτομο, τη ρίζα των προβλημάτων και των δυσκολιών του και γνωρίζει πως να τη θεραπεύσει.
ΚΙ σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στην Κίνα αναφέρεται ως ΤΣΙ στην Ινδία ως ΠΡΑΝΑ και στην Χαβάη ως ΜΑΝΑ. Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μια ζωτική ενέργεια που τον διατρέχει και τον περιβάλλει και όταν πεθαίνει, η ζωτική αυτή ενέργεια τον εγκαταλείπει.
‘Οταν η ζωτική ενέργεια, ειναι αυξημένη και ρέει ελεύθερα, οι πιθανότητες για ασθένεια ειναι μειωμένες και το αντίστροφο. Η ενέργεια αυτή διατηρεί το σώμα ζωντανό και επίσης αποτελεί την πρωταρχική ενέργεια για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την πνευματική ζωή μας. Το Κι είναι πανταχού παρόν, μπορούμε να το κατευθύνουμε και να το συσσωρεύσουμε με το νού μας.



Αναμφίβολα η ενέργεια Ρέικι υπάρχει παντού. Ωστόσο δεν μπορείς να μάθεις αυτήν τη θεραπεία διαβάζοντας βιβλία απλά και μόνο, επειδή χρειάζεται να μυηθείς ως αγωγός ή θεραπευτής , απο ένα Δάσκαλο Ρέικι. Η διαδικασία συντονισμού είναι ιερή και μυστική. Ανοίγει τα ψυχικά Τσάκρα μέσα στο σώμα και δημιουργεί έναν πνευματικό σύνδεσμο ανάμεσα στο θεραπευτή και την πηγή Ρέικι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου