Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ρεφλεξολογία & Παθήσεις






Η ρεφλεξολόγος Έφη Σαρανταένα μας εξηγεί σε ποιες παθήσεις μπορεί να είναι ευεργετική η ρεφλεξολογία. 

Τα πόδια μας είναι το θεμέλιο του σώματος μας, είναι το μέσο που συνδεόμαστε με τη γη.  Δεν είναι τυχαίο ότι το περπάτημα πάνω σε πέτρες και χώμα ήταν ένας φυσικός και παράλληλα ασυνείδητος  τρόπος θεραπείας. Μιλάμε για μια ήπια και χωρίς φάρμακα επίδραση στο νευρικό σύστημα που έχει στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου. Βασίζεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα αντανακλάται στα πέλματα , στις παλάμες , τα αυτιάΈχουμε δηλαδή στο πέλμα μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος . Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα σημεία με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς, προκαλείται έντονο αντανακλαστικό ερέθισμα σε αντίστοιχο όργανο, αδένα ή περιοχή του σώματος. 

Η Ρεφλεξολογία δεν είναι ιατρική θεραπεία. Η ρεφλεξολογία δεν κάνει διάγνωση, δε χορηγεί φάρμακα και μπορεί να συνδυαστεί ως συμπληρωματική μέθοδος με οποιαδήποτε παραδοσιακή ή μη μέθοδο θεραπείας.

Πού μπορεί να με βοηθήσει η ρεφλεξολογία; 

Η φιλοσοφία της ρεφλεξολογίας στηρίζεται στο ότι κάθε κύτταρο  μας είναι ένας σημαντικός διαβιβαστής πληροφοριών. Μέσα από το άγγιγμα,  με τις πιέσεις ενεργοποιούμε το σώμα ,το ξεμπλοκάρουμε.  Πέρα από το γεγονός ότι ωφελεί στην ανακούφιση του πόνου, βοηθά στην υποχώρηση συμπτωμάτων και στη διόρθωση δυσλειτουργιών. Λειτουργεί προληπτικά αφού συμβάλλει στη χαλάρωση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.  Βοηθά επίσης  στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καλύτερη αποτοξίνωση, καλύτερη ποιότητα ύπνου , ανακούφιση από τοάγχος,stress, εξισορρόπηση ορμονικού, επιφέρει ευχαρίστηση και απελευθερώνει ενδορφίνες.

Σε ποιες παθήσεις εφαρμόζεται;

-Ορμονικά θέματα, όπως αυτά της  περιόδου, η εμμηνόπαυση και γενικότερα τα γυναικολογικά προβλήματα.

-Πονοκέφαλοι – ημικρανίες

-Αλλεργίες

-Μυο-σκελετικά ,αυχενικό, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, προβλήματα ώμων

-Πεπτικά ( έλκος, δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός, κολίτιδες

-Κυκλοφορικά (όχι  φλεβίτιδα έντονη ή θρόμβωση)

-Άγχος αυπνίες  και σε πολλά άλλα. Σε διάφορες ασθένειες , καρκίνος,  Σ.Κ.Π. μπορεί να λειτουργήσει εξισορροπιστικά  ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ασθένεια.

Έχει  παρενέργειες η ρεφλεξολογία;

Δεν υπάρχει η έννοια της παρενέργειας. Πρόκειται  για ασφαλή αγωγή, με την προυπόθεση ότι ασκείται από επαγγελματία ρεφλεξολόγο.

Παραθέτουμε το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων για οτιδήποτε χρειαστείτε


www.reflexology.gr/ser/index.php/members.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου