Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ


Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ



Η ταυτόχρονη καλλιέργεια της στάσης του σώματος και της πνευματικής μας κατάστασης συμβάλλει στη συνειδητότητα, στην αφοσίωση και στην παράδοση στη ζωή. Μπορεί να καθόμαστε σε μια καρέκλα ή οκλαδόν με τα χέρια να ακουμπούν στα γόνατα και τις παλάμες στραμμένες προς την οροφή ή τον ουρανό. 
Κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε το είναι μας να χαμογελάσει. Ξεκινάμε το χαμόγελο από το πρόσωπό μας, αφήνοντας τους μύες του προσώπου μας να χαλαρώσουν, και στη συνέχεια, αφήνουμε το χαμόγελο να καταλάβει όλο μας το σώμα,  από το κεφάλι μέχρι και τα δάχτυλα των ποδιών μας.
Μόλις το συναίσθημα της χαράς εισχωρήσει σε όλα μας τα κύτταρα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, παραδίδουμε τον εαυτό μας στην ζωή. Προσφέρουμε την ύπαρξη μας στην φύση των πραγμάτων. 

Στην αρχή αυτή η διαλογιστική άσκηση μπορεί να σας φανεί ρηχή και επιπόλαια, γι΄αυτό θα πρέπει να την καλλιεργήσετε και να την αναπτύξετε προκειμένου να εμβαθύνετε στον διαλογισμό σας. 
Όσο βαθαίνει ο διαλογισμός αρχίζουμε να νιώθουμε την αλήθεια της κατάστασης, ότι , δηλαδή, η ζωή μας δεν ανήκει στον εαυτό μας αλλά στην φύση των πραγμάτων. 


 Στον διαλογισμό με βάδισμα, όπου το ένα χέρι ακουμπά στο στομάχι και το άλλο πάνω από αυτό, περπατάμε αργά. Παραδιδόμαστε σε κάθε μας βήμα σε κάθε στιγμή. 
Ο διαλογισμός της παράδοσης στη ζωή συμβάλλει σημαντικά στην αφύπνιση του είναι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου