Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΑΙΒΑΝΧΩΦ


Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του Ιησού, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν.

Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς: στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα

Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε;

Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση.

Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς.

Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή.

Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση.

Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής, οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν.

Για να καταλάβετε στ’ αλήθεια το σταυρό πρέπει να καταλάβετε την φύση και την εργασία των 2 αρχών που αντιπροσωπεύονται από την φωτιά και το νερό, διαφορετικά θα βάλετε το νερό μέσα στη φωτιά, (μιλώντας συμβολικά), και η φωτιά θα σβήσει… ή πάλι, θα βάλετε την φωτιά μέσα στο νερό κι' αυτό θα εξατμιστεί.

Αν ξέρετε να υπολογίζετε σωστά την φύση αυτών των 2 στοιχείων, θα ενεργείτε σοφά:

θα βάζετε το νερό μέσα σ’ ένα δοχείο και θ' ανάβετε την φωτιά από κάτω:

η φωτιά θα διεγείρει και θα βράζει το νερό έτσι ώστε να πετυχαίνετε μια εκπληκτική ενέργεια χάρη στην οποία θα μπορείτε να ενεργοποιείτε μηχανές και να βάζετε σε κίνηση τον κόσμο ολόκληρο.

Χάρη στον διαχωρισμό που βρίσκεται ανάμεσα τους, δεν θα αλληλοκαταστραφούν.

Πρέπει να μάθουμε πως να κάνουμε να εργάζονται μαζί το αρσενικό και θηλυκό, το ενεργητικό και το παθητικό, ο πομπός και ο δέκτης, το πνεύμα και η ύλη, ο άντρας και η γυναίκα, η νόηση και η καρδιά, η σοφία και η αγάπη.

Ο σταυρός λοιπόν αντιπροσωπεύει τις 2 αρχές, την αρσενική και την θηλυκή, οι οποίες συναντιούνται για να εργαστούν μαζί μέσα στο σύμπαν.

Αυτή όμως η εργασία γίνεται ξεκινώντας από ένα κέντρο: το σημείο τομής αυτών των 2 αξόνων του σταυρού.

Αυτό το κέντρο ενώνει τις δυνάμεις, τις συγκρατεί συνδεμένες.

Δίχως αυτό, όλα θα διασκορπίζονταν στον δίσκο μόλις θα άρχιζε ο σταυρός να γυρίζει.

Γιατί ο σταυρός γυρίζει, και στην περιστροφή του οι άξονες του διαγράφουν έναν κύκλο, το σύμβολο του ήλιου.

Ο σταυρός σε κίνηση είναι η Σβάστικα.

Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνεται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.

Ο σταυρός που στρέφεται προς τα δεξιά, σημαίνει ότι βιδώνουμε, σφίγγουμε, εμποδίζουμε την εκδήλωση των ενεργειών, τις συγκρατούμε για να τις εξουσιάζουμε.

Αυτό είναι το σύμβολο της πνευματικότητας η οποία φρενάρει την κίνηση των φυσικών δυνάμεων.

Παράδειγμα, οι γιόγκι, οι οποίοι, συγκρατώντας το σώμα τους ακίνητο, "βιδώνουν" την κατώτερη φύση τους με σκοπό να εκδηλωθούν οι ενέργειες της ανώτερης και θεϊκής φύσης τους, επειδή δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει τον θεϊκό κόσμο παρά μόνο ελαττώνοντας την κινητικότητα και την δραστηριότητα του φυσικού σώματος.

Στρέφοντας τώρα προς την άλλη μεριά, η Σβάστικα σημαίνει ότι ξεβιδώνουμε, ότι ξεσφίγγουμε τα φρένα για να βάλουμε σε λειτουργία φυσικές και ενστικτώδεις ενέργειες και ότι έτσι κλείνουμε το πέρασμα στις ύψιστες δυνάμεις του πνεύματος, αφηνόμαστε στην μηχανική, στη γήινη πλευρά, για να γίνουμε αποκλειστικά ισχυροί μέσα στην ύλη.

Όταν ζωγραφίζουμε ένα σταυρό ή όταν κάνουμε το σημείο του σταυρού, πρέπει να εννοούμε το ανθρώπινο ον σαν σύνθεση των 2 αρχών, της αρσενικής (πνεύμα ή νόηση) και της θηλυκής (ψυχή ή καρδιά).

Η ένωση των 2 αυτών αρχών παράγει την κίνηση.

Ναι, όταν ενώνουμε την σκέψη με το συναίσθημα γεννιέται η κίνηση ή η δράση.

Η κίνηση του σταυρού διαγράφει έναν κύκλο, τον ήλιο.

Και όσο περισσότερο έντονη είναι η κίνηση, τόσο φωτεινότερος γίνεται ο ήλιος.

Ο ήλιος που ενώνει τις 2 αρχές, είναι ο σταυρός σε κίνηση.

Και όταν οι 2 άξονες του σταυρού, δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, τι κάνουν;

Ενώνουν το νερό και την φωτιά.

Αν δεν ξέρουν πως να το κάνουν, σ' αυτό το σημείο, το νερό, δηλαδή η γυναίκα, θα εξατμιστεί και η φωτιά, δηλαδή ο άνδρας, θα σβήσει.

Επειδή η φωτιά και το νερό μπορούν να αλληλοκαταστραφούν, έχει συμπεράνει κανείς ότι είναι εχθροί. Φαινομενικά, αυτό είναι αλήθεια.

Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν παύουν να πολεμούν οι μεν τους δε κι' αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν αγάπη δεν είναι άλλο από ένα σφοδρό πόλεμο των φύλων.

Αυτός ο πόλεμος υπάρχει επειδή δεν έχουν καταλάβει το σύμβολο του σταυρού ώστε να δημιουργούν μαζί την κίνηση: την ζωή.

Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούν οι μεν τους δε, σημαίνει ότι υπάρχει μια αιτία και πρέπει να τη βρούμε.

Αυτή η αιτία είναι ότι είναι αντιπρόσωποι των 2 μεγάλων κοσμικών αρχών οι οποίες δημιουργούν τη ζωή.

Για να δημιουργήσουν όμως αληθινά την ζωή αντί να καταστρέφουν ο ένας τον άλλο, πρέπει να συναντιούνται και να κάνουν ανταλλαγές μ' ένα νέο τρόπο.

Σας το έχω πει: δεν πρέπει να έρχονται κατευθείαν σε επαφή το νερό και η φωτιά.

Το νερό πρέπει να χύνεται μέσα σ' ένα σκεύος και να μπαίνει επάνω από την φωτιά.

Αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους ανθρώπους που συναντάτε.

Από σας εξαρτάται το αν θα καταστρέψετε ο ένας τον άλλο ή το αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια δύναμη ευεργετική για ολόκληρο το σύμπαν.

Μπορείτε να συναντάτε και ν' αγαπάτε τα όντα, με τη σκέψη σας όμως να μάθετε να τηρείτε μια ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Η απόσταση είναι το σκεύος, η κατσαρόλα !

(Omraam Mikhael Aιvanhov)

1 σχόλιο:

  1. Θεόδωρος Χατζηχριστοδούλουδεν εχ14 Αυγούστου 2014 στις 1:41 π.μ.

    Η κίνηση παράγει έργο. Στον άνθρωπο η κίνηση φαίνεται με φυσικό σχήμα, το σχήμα της φοράς > . Αυτό το σχήμα φαίνεται όταν διάττων αστήρ σχίζει το ουράνιο στερέωμα τη νύκτα. Αυτό το σχήμα φαίνεται όταν κάτι κινείται στην επιφάνεια του νερού. Αυτό το σχήμα φαίνεται όταν κάτι κινείται μέσα στο χώμα. Το σχήμα της φοράς > είναι αποτέλεσμα των εξωστρακιζόμενων σωματιδίων εκατέρωθεν του κινούμενου και αυτό συμβαίνει ένεκα της κίνησης. Όταν κάτι αλλάζει θέση ή σχήμα, στο μυαλό εννοείται η παρουσία της κίνησης. Η κίνηση έχει τη φορά της. Αμφίροπες (αλλά όχι αντίθετες / όχι εχθρικές μεταξύ τους) κινητικές δυνάμεις ενούμενες (συν - κρουόμενες) παράγουν έργο το οποίο φαίνεται ως τα ελάχιστα κοσμικά στοιχεία τα οποία διατηρούν την ιδιότητα της ένωσης / σύνδεσης που έχουν οι κινητικές δυνάμεις που τις προκάλεσαν. Τα κοσμικά στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους ποικιλοτρόπως και συνδημιουργούν τις κοσμικές οντότητες. Οι αντίθετες κινητικές δυνάμεις της δημιουργίας των κοσμικών οντοτήτων στο ανθρώπινο μυαλό σχηματίζουν το φυσικοπροερχόμενο σχήμα >< δυο αντίθετων κινητικών δυνάμεων που είναι το σχήμα του Χιαστεί σταυρού Χ και διαφορετικά του σταυρού όπως τον ξέρουμε + . Να παρατηρήσετε ότι σε εικόνες που παρουσιάζουν τον Χριστό να ανασταίνεται από τον τάφο Του, ο Χριστός ζωγραφίζεται να πατά στην χιαστεί πλάκα του τάφου που σημαίνει ότι πατά επί του δημιουργημένου κόσμου του οποίου είναι κύριος δηλαδή δημιουργός.
    Το σχήμα του σταυρού είναι αρχέτυπο σχήμα εσαεί επαναλαμβανόμενο με φυσικό τρόπο και γι αυτό για το μυαλό είναι αρχέτυπη γνώση της δύναμης της Δημιουργίας δηλαδή του Θεού. Ο όρος Θεός σημαίνει την δύναμη που δηκμιουργεί τα πάντα. Την ίδια σημασία έχει και ο όρος Δίας . Να έχουμε υπόψη ότι οι λέξεις ονομάζουν καταστάσεις και οι καταστάσεις σημαίνουν το αίτιο τους.
    Θεόδωρος Χατζηχριστοδούλου
    Πάφος - Κύπρος
    Theo_doros@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή