Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για family constellation

Τι ακριβώς είναι η Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση...

Η Συστημική Οικογενειακή Αναπαράσταση, είναι ένα πολυδιάστατο θεραπευτικό εργαλείο στα χέρια της ανθρωπότητας αλλά και του κάθε ατόμου που στοχεύει στην προσωπική του αφύπνιση και επιθυμεί να πάρει τον έλεγχο της ζωής και της μοίρας του, από πιθανές εμπλοκές του Προγονικού του Συστήματος. 

Ιδρυτής της μεθόδου είναι ο Γερμανός φιλόσοφος ,ψυχοθεραπευτής, και συγγραφέας Bert Hellinger. Ο Hellinger, ανακάλυψε ότι το οικογενειακό σύστημα είναι μια διαδραστική μονάδα και λειτουργεί μέσω μιας  φυσικής τάξης. 

Μέσα από την Συστημική Αναπαράσταση ανοίγεται προς εμάς, ένα  πεδίο πληροφοριών και μνήμης που αφορά την συλλογική ψυχή του συστήματος μας. 

Προσθέτοντας τον όρο Αναπαράσταση, δημιουργούμε με απόλυτα βιωματικό τρόπο το ζωντάνεμα ενός σκηνικού, και τις δυναμικές των μελών του Συστήματός μας με έμψυχα στοιχεία στην περίπτωση που η αναπαράστασή γίνεται μέσα σε ένα γκρουπ θεραπείας ή με άψυχα στοιχεία - φιγούρες στην περίπτωση της ατομικής αναπαράστασης.


Απόσπασμα από την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη
 " Δεν είσαι ένας. Είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου. Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. " 


Με τον όρο Σύστημα εννοούμε την προγονική οικογένεια μας ή και την οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει. Η οικογένεια, λοιπόν,  περιλαμβάνει εμάς τα αδέρφια μας, τους γονείς μας, τους προγόνους μας αλλά και τους απογόνους μας. Είναι ένα ψυχοκοινωνικό σύστημα με τάξη και κανόνες,  δομή,  σχέσεις και στόχους. Δυναμικές αλληλεπιδράσεις και διεργασίες συμβαίνουν μεταξύ των μελών της. 


Όταν η τάξη αυτή διαταράσσεται, υπάρχουν  επιπτώσεις στις  επόμενες γενιές, καθώς το  σύστημα προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη αυτή (ομοιόσταση) και τα δικαιώματά του. Οι περισσότερες προσωπικές δυσκολίες, καθώς και τα προβλήματα στις σχέσεις μπορεί να είναι τα αποτελέσματα των συγχύσεων στα συστήματα της οικογένειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για family constellation


Ασκητική Ν. Καζαντζάκη
..Δεν είσαι λεύτερος. Αόρατα μυριάδες χέρια κρατούν τα χέρια σου και τα σαλεύουν. Όταν θυμώνεις, ένας προπάππος αφρίζει στο στόμα σου. Όταν αγαπάς, ένας πρόγονος σπηλιώτης μουγκαλιέται.  "
..Τέλεψε το έργο μας! Μέρα νύχτα μπαινοβγαίνουμε στο κορμί σου και φωνάζουμε. Όχι, δε φύγαμε, δε ξεκορμίσαμε από σένα, δεν κατεβήκαμε στη γης. Μέσα από τα σωθικά σου ξακολουθούμε τον αγώνα. Λύτρωσε μας"!


Τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτήν την θεραπευτική μέθοδο...

Δια μέσου της Συστημικής Αναπαράστασης, δημιουργούμε έναν ελεύθερο χώρο αναπνοής, αποδέσμευσης και αυτοθεραπείας  από εμπλοκές που μπορεί να έρχονται από το σύστημα μας. Μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους, να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια καθώς και  να οδηγηθούμε σε μια λύση των προβλημάτων μας,  που ανακύπτουν σε διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως προβλήματα σχέσεων, υγείας, επαγγελματικής αποκατάστασης.


Καθώς η τροποποίηση της συμπεριφοράς ενός και μόνο μέλους  μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα σε όλο το σύστημα, με αυτήν την έννοια, η Συστημική Αναπαράσταση που αφορά τις ψυχικές κινήσεις ενός ολόκληρου συστήματος συγκαταλέγεται και ανήκει στην Κβαντική Θεραπεία.

Αυτό το Σάββατο 10/02/18, πραγματοποιούμε Συστημική Οικογενειακή Αναπαράσταση με θέμα¨Ψυχικοί Δεσμοί¨. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να πάρετε πληροφορίες : eloptron99@yahoo.gr, τηλέφωνο 6977914300,  ή μήνυμα στο inbox https://www.facebook.com/elena.athan.71

Για αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με την μέθοδο της Συστημικής Αναπαραστάσης, πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο


  

 Αποτέλεσμα εικόνας για family constellation




" .. Κατά που θα κινήσεις; Πώς θ' αντικρίσεις τη ζωή και το θάνατο, την αρετή και το φόβο; Όλη η γενεά καταφεύγει στο στήθος σου και ρωτάει και προσδοκάει με αγωνία. Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξη σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργός την κοίτη όπου θα μπει και θα όδέψει ο ποταμός των απόγονων. Όταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Όταν υψώνεσαι σε μια γενναία πράξη, η ράτσα σου αλάκερη υψώνεται και αντρειεύει. -"Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας!" Τ' όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου