Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Έλλειψη ενδιαφέροντος στη σχέση

lat
Η ερωτική αδιαφορία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: τη ρουτίνα, τον εγωισμό, την απομόνωση, την αδιαφορία μεταξύ των συντρόφων. Η ερωτική αδιαφορία στο ζευγάρι είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί μέσα σε μια σχέση, όταν τα θετικά συναισθήματα από την παρουσία του άλλου στην ζωή μας έχουν χαθεί αλλά και όταν η επικοινωνία και το ενδιαφέρον αντικαθίστανται από τη ρουτίνα.
Ο εγωισμός, οι αυταπάτες, η ρουτίνα, η απουσία προοπτικής, άγχος, κακή επικοινωνία, ένα αναπάντεχο γεγονός όπως μια απώλεια ή και μία εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι στην αδιαφορία, την έλλειψη ενδιαφέροντος και την απογοήτευση. Ένα από τα πρώτα σημάδια της απογοήτευσης είναι να μην θυμάστε το γιατί είστε σε αυτήν την σχέση και γιατί έχετε αγαπήσει τον σύντροφό σας. Έπειτα το άτομο αρχίζει να μην ενδιαφέρεται για τον σύντροφό του και να μην έχει σεξουαλική επιθυμία για αυτό.
Παρά την απογοήτευση, την αδιαφορία και την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος πολλά ζευγάρια αρνούνται να δουν το πρόβλημα συνεχίζοντας τη σχέση από συνήθεια. Αν μια ερωτική σχέση είναι »νεκρή» πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να μετατρέψουμε την σχέση αυτή σε φιλία, που θα διατηρήσει την αγάπη και τον σεβασμό. Το να διατηρήσουμε μία κακή σχέση θα μας οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε έναν οδυνηρό χωρισμό. Η απογοήτευση θα φέρει θυμό που θα οδηγήσει σε καβγάδες και αισθήματα μίσους μεταξύ των συντρόφων. Ένας προσωρινός χωρισμός μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση αμφιβολίας για την πορεία της σχέσης. Αν νιώθετε πως σας λείπει το άλλο άτομο και το θέλετε στην ζωή σας και φυσικά νιώθει και ο σύντροφός σας το ίδιο τότε υπάρχει ελπίδα για τη σχέση σας.
Ο διάλογος είναι το κύριο αντίδοτο στην αδιαφορία. Το να μιλήσουμε για αυτό μπορεί να μας οδηγήσει να βρούμε την αιτία και να διαπιστώσουμε αν είναι όντως αδιαφορία για τον άλλον ή απλώς είναι ρουτίνα και πλήξη από την καθημερινότητα. Μιλώντας για αυτό που νιώθουμε μπορούμε να διαπιστώσουμε αν το ίδιο νιώθει και ο άλλος και αν υπάρχει η διάθεση να βρεθεί μια λύση. Σε κάθε περίπτωση η έλλειψης χαράς ή ενδιαφέροντος από την σχέση σας πρέπει να γίνεται γνωστή και στο έτερο μέλος της σχέσης. Αυτό ίσως αφυπνίσει τον σύντροφό σας και σας δώσει την δυνατότητα να κάνετε από κοινού κινήσεις για να ξαναβρείτε τις ισορροπίες στην σχέση σας.
Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com
Το μεγαλύτερο αμάρτημα στον έρωτα είναι η αδιαφορία.
Βολτέρος
Βιβλιογραφία: Η φθορά στην ερωτική σχέση, Ayala Malach Pines, Εκδ. Περίπλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου