Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

LIFEHUBΕναλλακτικές θεραπείες. Γνωρίστε την Ομάδα μας.

lifehub-esotera-therapeutiki-5

ΝΟΜΟΣ V


Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ενέργεια, γιατί Θεός είναι ζωή. Δύο ενέργειες συναντώνται στον άνθρωπο, πέντε όμως επίσης είναι παρούσες. Για κάθε μια βρίσκεται ένα κεντρικό σημείο επαφής. Η σύγκρουση των ενεργειών αυτών με δυνάμεις και των δυνάμεων μεταξύ τους προκαλούν τις σωματικές ασθένειες του ανθρώπου. Η σύγκρουση της πρώτης και της δεύτερης εμμένει επί αιώνες ωσότου φθάσουμε στην κορυφή του όρους- την κορυφή του πρώτου μεγάλου όρους. Η μάχη μεταξύ των δυνάμεων δημιουργεί όλες τις ασθένειες, όλα τα δεινά και τους σωματικούς πόνους που αναζητούν απελευθέρωση δια του θανάτου. Οι δύο, οι πέντε και έτσι οι επτά, και ακόμη εκείνο που δημιουργούν, κατέχουν το μυστικό. Αυτός είναι ο πέμπτος Νόμος της Θεραπευτικής μέσα στον κόσμο της μορφής. Αυτός ο νόμος αφορά το φυσικό πεδίο (παχυλό και αιθερικό) και τ’ αποτελέσματα που προκαλεί η σύγκρουση μεταξύ των ενεργειών και των δυνάμεων μέσα στο φυσικό σώμα.
  • ΔΥΝΑΜΕΙΣ: είναι οι ενέργειες εκείνες που περιορίζονται και αιχμαλωτίζονται μέσα σε μια οποιαδήποτε είδους μορφή- ένα σώμα, ένα πεδίο, ένα όργανο, ένα κέντρο.
  • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: είναι τα ρεύματα εκείνα της διευθυνόμενης ενέργειας, που ασκούν επίδραση πάνω σ’ αυτές τις αιχμαλωτισμένες δυνάμεις.
Επτά δηλώσεις περιέχονται σε αυτόν τον νόμο.
  • . Είναι η ζωή της Μοναδικής Πηγής όλων των εκδηλωμένων μορφών που δημιουργεί τις αμοιβαίες σχέσεις και της ουσιαστικές ιδιότητες. Η Ψυχή είναι μια δευτερεύουσα ενέργεια, που αποδεικνύει την ύπαρξη της αρχικής ενέργειας.
  • β. Η ενέργεια και οι δυνάμεις αποτελούν το σύνολο παντός ότι υπάρχει. Η ίδια η ασθένεια είναι μια μορφή δραστικής ενέργειας, που εκδηλώνεται σε δυνάμεις, που εκδηλώνεται σε δυνάμεις που καταστρέφουν ή προκαλούν θάνατο.
  • 2. Οι ενέργειες που συναντώνται στον άνθρωπο είναι:
α) Η ακτίνα της Μονάδας.
β) Η ακτίνα της Ψυχής.
γ) Η ακτίνα του Νου.
δ) Η ακτίνα των Συγκινήσεων.
ε) Η ακτίνα του Φυσικού Σώματος.
ζ) Η ακτίνα της Προσωπικότητας.
η) Η Πλανητική Ακτίνα (3η ακτίνα, της Ενεργούς Νοημοσύνης)
  1. 3. Οι ασθένειες προκαλούνται με δύο τρόπους:
  • α) Δια της συγκρούσεως ενεργειών με δυνάμεις.
  • β) Δια της συγκρούσεως των δυνάμεων μεταξύ τους. Κατά την πρώτη μύηση, και όλο και περισσότερο σ’ όλες της μυήσεις, η ενέργεια έρχεται σε μεγαλύτερη σύγκρουση με τις δυνάμεις. Η ενέργεια της ψυχής διατρέχει το αιθερικό σώμα και όλα τα κέντρα γίνονται «περιοχές μάχης».  Η έμφαση τοποθετείται περισσότερο σ’ ένα κέντρο από τα άλλα. Η φύση της μάχης δεν είναι πια η φύση μιας αμοιβαίας μάχης μεταξύ δυνάμεων, αλλά διεξάγεται τώρα μεταξύ των ενεργειών και των δυνάμεων, και αυτό δημιουργεί την αυστηρότητα των δοκιμασιών για τη μύηση. Αυτή προκαλεί τόσες πολλές φυσικές ασθένειες μεταξύ εκείνων που έλαβαν ή ετοιμάζονται να λάβουν την πρώτη και δευτέρα μύηση. Και αυτή εξηγεί επίσης τις ασθένειες των αγίων !  Ο θάνατος όταν λαμβάνει χώραν, είναι το αποτέλεσμα δύο πραγμάτων:
  1. Της μάχης μεταξύ των δυνάμεων, και όχι μεταξύ της ενέργειας των δυνάμεων. Το πεδίο της συγκρούσεως είναι το αιθερικό σώμα και το φυσικό σώμα. Καμία ενέργεια δεν εισέρχεται εκ των έξω, επειδή ο άνθρωπος είναι πολύ ασθενείς.
  2. Της απώλειας της θελήσεως για τη ζωή. Ο ασθενής έχει παραιτηθεί. Η εσωτερική μάχη ξεπερνά τα όρια της αντιστάσεώς του. Δεν μπορεί να φέρει εκ των έξω ενέργεια για να πολεμήσει τις αντιμαχόμενες δυνάμεις και έχει φτάσει στο σημείο, όπου και δεν επιθυμεί να το κάνει.  Ο θεραπευτής πρέπει να έχει στο νου του το γεγονός των δύο μεγάλων ενεργειών που συναντώνται σε κάθε προσωπικότητα, της ακτίνος της ψυχής, και της ακτίνος της προσωπικότητας. Πρέπει έπειτα να θυμάται ότι στις δύο αυτές ακτίνες πρέπει να προστεθούν τρεις ρυθμιστικές ακτίνες, έτσι φθάνουμε τις πέντε, που αναφέραμε παραπάνω. Οι τρεις αυτές είναι: η ακτίνα του νου, η ακτίνα του αστρικού σώματος και η ακτίνα του φυσικού σώματος.  Αυτός ο πέμπτος νόμος αφορά κυρίως το πέμπτο στοιχείο, το νου ή το μάνας. Το στοιχείο αυτό κάνει τον άνθρωπο αυτό που είναι. Το στοιχείο αυτό τον κάνει αιχμάλωτο μέσα στην μορφή και πάνω στον πλανήτη, και έτσι τον καθιστά τρωτό και ευπρόσβλητο στις επιθέσεις ενάντια στην όψη της μορφής.  Ο θεραπευτής καθώς εκγυμνάζεται στην θεραπευτική τέχνη, πρέπει να συλλάβει καθαρά και να παραδεχθεί ορισμένα εξαιρετικά απλά, αλλά εσωτερικά γεγονότα:
  1.   Ότι η θεραπευτική συνίσταται απλά και ουσιαστικά σε ένα χειρισμό ενεργειών.
  2.   Ότι πρέπει να διαφοροποιεί προσεκτικά μεταξύ ενεργειών και δυνάμεων.
  3.   Ότι αν επιδιώκει πραγματική επιτυχία, πρέπει να μάθει να τοποθετεί τον πάσχοντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα πάνω στο ορθό σκαλοπάτι στη κλίμακα της εξελίξεως.
  4. Ότι η γνώση των κέντρων είναι επιτακτική.
  5.  Ότι αυτός ο ίδιος πρέπει να εργάζεται σαν ψυχή δια μέσου της προσωπικότητός του.
  6. Ότι η σχέση του προς τον ασθενή (εκτός αν ο δεύτερος είναι υψηλά εξελιγμένος) είναι σχέση προσωπικότητος.
  7. Ότι πρέπει να εντοπίσει το κέντρο που ελέγχει την περιοχή που περιλαμβάνει το σημείο τριβής.
  8. Ότι όπως για κάθε τι άλλο στις απόκρυφες επιστήμες, η ασθένεια και η θεραπευτική είναι και οι δύο όψεις του μεγάλου συστήματος  «συσχετίσεως» που κυβερνά κάθε εκδήλωση.

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ” ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
 source:Lifehub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου