Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ,ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

lifehub-diatrofi-6

Όταν ακούμε την λέξη αρθρίτιδα αμέσως έρχονται  στο μυαλό μας οι λέξεις πρήξιμο, δυσκαμψία , φλεγμονή, απώλεια ευλυγισίας και πολύς πόνος. Η οστεοαρθρίτιδα ή εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων οφείλεται στην φθορά των χόνδρων. Όταν ο χόνδρος καταστραφεί εντελώς τα οστά τρίβονται μεταξύ τους και αυτό προκαλεί πόνο.
Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καταστροφή του χόνδρου οφείλεται σε λειτουργική ανεπάρκεια των ενζύμων που απελευθερώνουν τα χονδροκύτταρα ή ο εσωτερικός χιτώνας της άρθρωσης. Όταν τα ένζυμα αυξηθούν υπερβολικά ,αντί να συμβάλλουν στην ανάπλαση του χόνδρου προκαλούν ταχύτερη φθορά και του χόνδρου και των αρθρώσεων. Το αίτιο της δυσλειτουργίας αυτής είναι άγνωστο !
Πλήττει περισσότερο γυναίκες.

Αντίθετα με την οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα δεν έχει σχέση με την φθορά, τη χρήση ή τον τραυματισμό μιας άρθρωσης. Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή και συχνότερα προσβάλλει άτομα από 20-50 ετών.
Είναι αυτοάνοση πάθηση δηλαδή ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Αποτέλεσμα είναι η παραμόρφωση των αρθρώσεων και φλεγμονή. Ο πόνος περιορίζει την κινητικότητα σε βαθμό αναπηρίας.

Τι δηλώνει η αρθρίτιδα σε ψυχολογικό επίπεδο;
Οι αρθρώσεις επιτρέπουν στον άνθρωπο την κινητικότητα. Η δυσκαμψία μιας άρθρωσης δείχνει ή ένα άνθρωπο ισχυρογνώμων, δύστροπο, με εμμονές ή ένα άτομο υπερκινητικό οπότε η ακαμψία έρχεται να διορθώσει την υπερβολή στην κίνηση και δράση. Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι πίσω από την ακαμψία υπάρχει φόβος, δειλία για ότι καινούργιο και πίσω από την ρευματοειδή αρθρίτιδα υπάρχει επιθετικότητα η οποία δεν εκδηλώνεται αλλά εγκλωβίζεται στους μύες.

Το γεγονός ότι η αρθρίτιδα πλήττει κυρίως γυναίκες εξηγείται από το γεγονός ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τα εχθρικά τους αισθήματα.
Η προσωπική μου εμπειρία μου έδειξε ότι οι πρησμένες αρθρώσεις έχουν σχέση και με δάκρυα που εγκλωβίστηκαν, δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω.

Η φυσική ιατρική ερμηνεύει τους ρευματισμούς ως εναπόθεση τοξινών στο συνδετικό ιστό. Από ψυχολογικής πλευράς οι τοξίνες συμβολίζουν τα προβλήματα που ο κάτοχος τους δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί ή να λύσει και τα απώθησε στο ασυνείδητο.
Σ αυτό το γεγονός στηρίζεται και η θεραπευτική δύναμη της διατροφής
Αρχικά ξεκινάμε νηστεία έτσι ο οργανισμός αναγκάζεται να κάψει σε οργανικό και συμβολικό επίπεδο τον ‘σκουπιδοτενεκέ’’ του σώματος του .(πίνουμε χυμό σέλινου και μαϊντανού, τσουκνίδα, πολυκόμπι. Όσοι εργάζονται πολλές ώρες ας μην νηστέψουν περισσότερο από τρεις μέρες )  Μετά ακολουθούμε μια δίαιτα με ισορροπία όξινων και αλκαλικών τροφών .Τι είναι αυτό;

Το αίμα μας περιέχει 80% αλκαλικά και 20% όξινα θρεπτικά στοιχεία .Όταν το ph(πεχά) του πλάσματος του  αίματος είναι πάνω από 7 το αίμα είναι αλκαλικό κάτω από 7 είναι όξινο Το ph κυμαίνεται από 0-14 με το 7 να αντιπροσωπεύει την ουδετερότητα ούτε αλκαλικό ούτε όξινο.
Τα περισσότερα ζωντανά πλάσματα για να επιβιώσουν χρειάζονται όξινο- αλκαλικό περιβάλλον μεταξύ 5,5 και 8ph. Μόλις ένα ζωντανό φυτό ή ζώο πλησιάσει τα όρια της ανοχής του σε ph, είτε προς την αλκαλική είτε προς την όξινη πλευρά, αρχίζουν να εμφανίζονται ιστολογικές βλάβες και απώλεια λειτουργίας. Μερικά όργανα των ανθρώπων και ζώων όπως το στομάχι και οι νεφροί διατηρούν μεγαλύτερη οξύτητα από άλλα όργανα και ιστούς.
Όταν καταναλώνουμε υπερβολικά όξινες τροφές ξοδεύονται μεγάλες ποσότητες νατρίου, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων χημικών στοιχείων που εξουδετερώνουν τα οξέα για να αποφευχθεί η καταστροφή των ιστών. Αν αυτά τα χημικά στοιχεία δεν αναπληρωθούν σύντομα εμφανίζονται ασθένειες.
Επίσης εξίσου  βλαβερό είναι  ένα διαιτολόγιο που είναι μόνο αλκαλικό.

Σύμφωνα με τον Dr.Bernard Jensen (ένας από τους σπουδαιότερους διατροφολόγους του αιώνα μας ) για να διατηρείται η ισορροπία όξινων –αλκαλικών  πρέπει να τρώμε κάθε μέρα έξι είδη λαχανικών, δύο είδη φρούτων, μία πρωτεΐνη και μία μερίδα άμυλο.

Όξινες τροφές είναι :
Το κρέας, τα αυγά, τα αλλαντικά
Όλα τα είδη αλευριού, βούτυρο
Το συμπυκνωμένο γάλα, το κακάο
Τα ψάρια, δαμάσκηνα (ξερά-φρέσκα)
Δημητριακά αναποφλοίωτα, άσπρη ζάχαρη
Καρύδια, κάστανα
Κορόμηλα, κρασί
Κρέμα γάλακτος, κυδώνια
Κουκουναρόσποροι, ροδάκινα
Ρόδια, ρύζι αναποφλοίωτο
Σοκολάτα, σολομός
Φιστίκια αράπικα, κάσιους
Φουντούκια, φράουλες
Τυριά, σταφύλια
Σταφίδα (κορινθιακή), μακαρόνια (κατεργασμένα- Ακατέργαστα)
Μέλι, μελάσα
Μύδια, μουρουνέλαιο


Αλκαλικές τροφές είναι :
φρούτα ,
λαχανικά ,
ξηροί καρποί
τυρόγαλο(αγελαδινό-κατσικίσιο)
ζάχαρη ακατέργαστη
γάλα(αγελαδινό –κατσικίσιο-καρύδας),
ελαιόλαδο ,ελιές
όσπρια
βότανα

Οι πρόγονοι μας γνώριζαν πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το αίμα στην υγεία μας. Κατά την μυθολογία η έβδομη γυναίκα του ΔΙΑ είναι η ΜΑΙΑ .Ο αναγραμματισμός της λέξης ΜΑΙΑ δίνει το ΑΙΜΑ, και το ΙΑΜΑ (θεραπεία).
Οι πρόγονοι μας μιλάνε για αίμα που έχει το στίγμα(ψυχοσωματικές ασθένειες) και αίμα ΧΩΡΙς στίγμα
Ο αναγραμματισμός του ΧΩΡΙς (ς= το στίγμα) δίνει το ΙΧΩΡ .Το ΙΧΩΡ ήταν το αίμα των θεών
Αλήθεια φαντάζεστε ένα κόσμο απαλλαγμένο από ψυχοσωματικές αρρώστιες;;;;
  
Καλλιόπη  Πατέντα
source:Lifehub 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου