Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Συμβουλές αυτοβελτίωσης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Πρώτα απ’ όλα, το να αναγνωρίζει κανείς την ανάγκη για βελτίωση του εαυτού του, αποτελεί έτσι κι αλλιώς ένα καθοριστικό βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Στη συνέχεια του άρθρου παρατίθενται ορισμένες αποτελεσματικές συμβουλές αυτοβελτίωσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να σχηματίσετε μία καλή εικόνα σχετικά με το τι μπορείτε να επιχειρήσετε στο πλαίσιο των προσπαθειών σας για αυτοβελτίωση.
Όταν κάποιος επιθυμεί να βελτιώσει τον εαυτό του, είναι αναγκαίο να θέτει στόχους, οι οποίοι πρέπει να καταγράφονται όχι μόνο «νοητικά», αλλά και πρακτικά σε γραπτή μορφή. Επομένως, καταγράψτε όλα όσα φιλοδοξείτε να πετύχετε ή να αλλάξετε σε σχέση με τον εαυτό σας. Ακολούθως, σκεφτείτε διάφορες ιδέες και μέσα για να υλοποιήσετε αυτούς τους στόχους και, εντέλει, αναλογιστείτε σε τι είδους καταστάσεις μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ενέργειες. Πρόκειται για μία μέθοδο που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας.
στόχοιοι στόχοι
Αρχικά, αν σας διακατέχει έντονο άγχος, λόγω του βεβαρημένου καθημερινού σας προγράμματος, μην αναζητάτε «πανάκεια» στα ψώνια και τα υλικά αγαθά, αφού μπορείτε να διοχετεύσετε την καταπιεσμένη σας ενέργεια σε κάποιο χόμπι. Μέσω αυτής της ενέργειας αφενός δεν αναγκάζετε τον εαυτό σας σε άσκοπες δαπάνες, αφετέρου περιορίζετε αισθητά το άγχος και τις όποιες εντάσεις.
stressπράγματαhobbies
Στη συνέχεια, προσπαθήστε να ξεκινήσετε να οργανώνετε τη ζωή σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεστε ολοκληρωμένοι και θα εξασφαλίσετε την πολυπόθητη πνευματική διαύγεια. Η οργάνωση της ζωής σας μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος σας, γεγονός που κατ’ επέκταση ενισχύει το αίσθημα ευημερίας και ευεξίας. Όταν υπάρχει μία οργάνωση και τάξη στη ζωή μας, τότε αυτό αποτυπώνεται στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους, αφού είμαστε πιο νηφάλιοι και ήρεμοι.
οργάνωσησχετική οργάνηωσηh
Ένα πολύ απλό βήμα προς την προσωπική βελτίωση είναι η προσφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας. Η ανιδιοτελής προσφορά προς τους άλλους, χωρίς δηλαδή να αναμένουμε κάποιο ανταποδοτικό όφελος, αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο σφυρηλάτησης του χαρακτήρα μας και βελτίωσης της πνευματικής μας ζωής. Όταν κάποιος είναι σε θέση να εξισορροπεί τις θυσίες του για τους άλλους με την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, τότε είναι δεδομένο πως θα αποκομίσει την συναισθηματική-ψυχική πληρότητα που θα τους επιτρέψει να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
βοήθεια στον συνάνθρωποάνθρωποι ενωμένοι μαζί
Παράλληλα, η όσο το δυνατόν πιο αποδοτική χρήση του χρόνου θα σας δώσει το δικαίωμα να διεκπεραιώνετε περισσότερες ενέργειες και υποχρεώσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, εφόσον εργάζεσθε πυρετωδώς, συστήνεται να προβαίνετε σε τακτικά διαλείμματα, έτσι ώστε να έχετε το χρόνο να χαλαρώνετε και να «φορτίζετε» εκ νέου τις μπαταρίες σας, με στόχο να είστε πιο παραγωγικοί όταν ξεκινήσετε και πάλι τα καθήκοντά σας.
Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας για αυτοβελτίωση, θα χρειαστεί να φροντίζετε το σώμα και τον οργανισμό σας. Ο επαρκής ύπνος, η τακτική εκγύμναση και οι σωστές διατροφικές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε σε υψηλά επίπεδα ευεξίας, συμβάλλοντας στην προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη. Χρειάζεται προσοχή, όμως, διότι, παρά το γεγονός πως αυτό ακούγεται εύκολο, στην πράξη μπορεί να αποδειχθεί ένα εγχείρημα γεμάτο προκλήσεις.
αυτοβελτίωση με γυμναστικήαυτοβελτίωση με διατροφή
Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και, γενικότερα, της υγείας συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα προς την προσωπική βελτίωση, με μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις. Όταν κάποιος είναι υγιής, τότε αισθάνεται καλύτερα και έχει περισσότερη ενέργεια. Αποπνέοντας υγεία και ζωντάνια, έχεις τη δυνατότητα να σκέφτεσαι με μεγαλύτερη διαύγεια, να αποδίδεις καλύτερα σωματικά και να απολαμβάνεις, εν γένει, περισσότερο τη ζωή. Συνεπώς, η καλή υγεία πρέπει να ανάγεται σε ύψιστη προτεραιότητά μας.
ψυχική βελτίωσηαυτοβελτίωση
Παράλληλη, η βαθιά ενδοσκόπηση πρέπει οπωσδήποτε να «επισκιάζει» την ενασχόλησή με την εξωτερική μας εμφάνιση. Πιστέψτε, δεν έχει καμία σημασία να φοράτε τα ακριβότερα ρούχα ή να διαθέτετε την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, αν η προσωπικότητά σας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η προσωπικότητα είναι αυτή που μετρά σε βάθος χρόνου, οπότε μην ασχολείστε με επιφανειακά πράγματα. Πάγιο μέλημα όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι η μεταβολή προς το καλύτερο των στάσεων τους και της προσέγγισης τους απέναντι στη ζωή.
η στάση μας στην ζωή
Προτού εκπονήσετε κάποιο πρόγραμμα αυτοβελτίωσης, έχει ύψιστη σημασία να γνωρίζετε ποιες αξίες και χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για εσάς. Αν εναντιωθείτε στις αρχές σας, τότε είναι σαν να καταφέρεστε εναντίον του ίδιου σας του εαυτού. Άρα, οφείλετε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε όλους εκείνους τους τομείς που ταυτίζονται με τις αξίες σας, ώστε να προχωρήσετε σε προσωπικές και επαγγελματικές αλλαγές που θα αντέξουν στο διάβα του χρόνου.
Μία ιδιαίτερα ωφέλιμη συμβουλή αυτοβελτίωσης είναι να εκτιμάτε πάντοτε όλα όσα θεωρείτε ανεκτίμητα για εσάς, ανάγοντας τους στόχους σας στις πιο κομβικές εκφάνσεις της ζωής σας. Αν πάλι δεν είστε σε θέση να υλοποιήσετε τους στόχους σας, τότε μάλλον αυτοί οι στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί για εσάς. Ένας τρόπος για να μετρήσετε τις δυνάμεις σας, είναι να μπείτε στο διαδίκτυο και να διαβάσετε τι έχουν βιώσει άλλοι άνθρωποι όταν έθεταν τους στόχους τους. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τις εμπειρίες σας με εκείνες των άλλων και ίσως να επανακαθορίσετε την προσέγγισή σας, πάντοτε προς το καλύτερο. Άλλωστε, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο οι προσδοκίες μας να μην είναι ρεαλιστικές ή να διαφεύγει κάποιο κομβικό στοιχείο την προσοχή μας.
καθορισμός στόχων
Σε όλα τα στάδια της προσπάθειας σας για αυτοβελτίωση, η παρουσία κάποιου «καθοδηγητή» είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αντιμετωπίστε αυτό το άτομο ως μέντορά σας και μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε από αυτόν. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αφού ορισμένοι αδυνατούν να πετύχουν τους στόχους τους δίχως τις συμβουλές και τη σοφία των ειδικών. Πίσω από κάθε πετυχημένο άνθρωπο, κρύβεται κάποιος σπουδαίος μέντορας.
ζητώντας βοήθειαβοήθεια απο μέντορα
Προς έκπληξη των περισσότερων, η ανάληψη ρίσκου μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βαδίσουν στο μονοπάτι της ευτυχίας. Πολλές φορές οι άνθρωποι επαναπαύονται και δεν ρισκάρουν στη ζωή τους, υπό τον φόβο της αποτυχίας ή της απόρριψης. Ωστόσο, η ωμή αλήθεια είναι πως το ρίσκο αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες για αυτοβελτίωση και ευτυχία, καθώς αυτός που ρισκάρει μπορεί να πετύχει και να κερδίσει πράγματα, ενώ όποιος δεν ρισκάρει, είναι ήδη χαμένος.
εμπιστεύσου τον εαυτό σου
Το πραγματικό μονοπάτι προς την προσωπική βελτίωση είναι η συνειδητή επιλογή επωφελών για εμάς αλλαγών. Έχει τεράστια σημασία να προβαίνουμε σε απαραίτητες για την εξέλιξή μας αλλαγές. Αν ευελπιστείτε να εμπλουτίσετε το γνωσιακό σας πεδίο σχετικά με την αυτοβελτίωση, η ταπεινοφροσύνη είναι ο μεγαλύτερος «σύμμαχός» σας. Αν πραγματικά κατανοήσετε ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε, καθώς και πολλά περιθώρια βελτίωσης, τότε οι προοπτικές θα είναι ιδανικές για εσάς. Εφόσον διατρέχει το νου σας αυτό το σκεπτικό, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να αποκτήσετε καινούριες δεξιότητες και γνώσεις, με στόχο την αυτοβελτίωση.
Συνοψίζοντας, η εφαρμογή των ανωτέρω συμβουλών είναι μία καλή αρχή για να αναλύσετε την πρόοδο σας, τις σκέψεις σας και τις αλλαγές που βιώνετε προσωπικά. Μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας, αφού τα περισσότερα πράγματα στη ζωή απαιτούν υπομονή ώστε να στεφθούν από επιτυχία.
grapse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου