Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΕΞ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

lifehub-diatrofi-5

 

Στην αρχαία Ελλάδα στα Ασκληπιεία υπήρχε μόνο ένας ναός ,της θεάς Αφροδίτης .
Ο αναγραμματισμός της λέξης Αφροδίτη δίνει την λέξη διατροφή .Η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς .Οι πρόγονοι μας, μας λένε ότι αν θέλουμε στην  ζωή μας να έχουμε ενέργεια (έρωτας= η ενέργεια που ρέει)σωματική , ψυχική και πνευματική ισορροπία (ομορφιά) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατροφή

Η αγάπη ,το σεξ και η υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι είναι δραστήριοι σεξουαλικά έχουν υψηλότερο ποσοστό ερυθρών αιμοσφαιρίων
στο αίμα τους και καλύτερη κυκλοφορία αίματος . Επίσης δεν αρρωσταίνουν εύκολα έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα .Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ διεγείρει και ανανεώνει τους αδένες μας .Oι επιστήμονες συνέκριναν τις απολήξεις των νευρώνων ανθρώπων που είχαν μια ευτυχισμένη σεξουαλική σχέση με τις απολήξεις δυστυχισμένων και σεξουαλικά ανικανοποίητων ανθρώπων .Διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμυντικών κυττάρων ήταν συγκεντρωμένος κοντά στους νευρώνες των ευτυχισμένων ανθρώπων. Αυτή η συγκέντρωση δεν υπήρχε στην άλλη ομάδα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι απολήξεις των νευρώνων των ευτυχισμένων ανθρώπων ελευθερώνουν νευροδιαβιβαστές όπως η αδρεναλίνη και ακετυλχολίνη. Είναι οι ουσίες που διευκολύνουν την μεταβίβαση των μηνυμάτων από το ένα νεύρο στο άλλο .Συμπέραναν ότι οι νευροδιαβιβαστές τρέφουν και δυναμώνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος
Ο Βίλχεμ Ράιχ ,ένας από τους σημαντικότερους ψυχιάτρους του αιώνα μας δίδασκε ότι  οι νευρωτικοί άνθρωποι που έκαναν σεξ γίνονταν γρηγορότερα καλά ,επίσης δεν πάθαιναν κατάθλιψη .

Για να αγαπήσουμε χρειαζόμαστε ένα γερό σώμα και καθαρό μυαλό Ένας άνθρωπος που ασθενεί (ασθενής =έλλειψη σθένους ) είναι αυστηρά ε γ ω κ ε ν τ ρ ι κ ό ς, δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν. Όλη η προσοχή είναι γύρω από τον υπέροχο εαυτό του, ασχολείται σταθερά με τους πόνους του !
Παρόλο που η σεξουαλική επιθυμία γεννιέται στον εγκέφαλο ,οποιαδήποτε ερωτική δραστηριότητα είναι αδύνατη χωρίς την βοήθεια των ενδοκρινών αδένων .Οι ενδοκρινείς αδένες τρέφουν και ενεργοποιούν το γεννητικό σύστημα του ανθρώπου.
Οι αδένες μας ενεργοποιούν την επιθυμία να αγαπάμε και να αναπαραγόμαστε σεξουαλικά .Η υγεία τους εξαρτάται από την διατροφή , την άσκηση και την θετική στάση απέναντι στη ζωή.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταστρέψει κάποιος την ισορροπία του ενδοκρινικού συστήματος .Γίνεται πολύ εύκολα με το πλαστικό φαγητό των φαστ φουντ, τις δίαιτες θαύμα , αλκοόλ, ναρκωτικά και τις χρόνιες συναισθηματικές διαταραχές θυμός, μνησικακία, ζήλια, πικρία κλπ.
Όταν οι αδένες μας λειτουργούν σωστά το δέρμα τα μαλλιά και τα νύχια μας είναι πιο όμορφα .Το βήμα μας είναι ζωηρό και το πρόσωπο μας λάμπει .Είμαστε πιο ευαίσθητοι, πιο έξυπνοι, πιο ευτυχισμένοι.
Έχει αποδειχθεί ότι η κατάθλιψη πολλές φορές οφείλεται στη μειωμένη έκκριση της θυροξίνης από τον θυρεοειδή αδένα ενώ η έκκριση ενδορφινών από τον εγκέφαλο προκαλεί ψυχική ευφορία . Επίσης κατάθλιψη μπορεί να έχει ένα άτομο που έχει έλλειψη λιθίου (ιχνοστοιχείο). Πειράματα έδειξαν ότι οι ποντικίνες που δεν είχαν επαρκή ποσότητα μαγγανίου αδιαφορούσαν για τα παιδιά τους ,δεν μπορούσαν να τα αγαπήσουν!!

Το σεξ είναι ένας διάλογος ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό ,ένας διάλογος όχι με λόγια αλλά με χημικές ουσίες.

Αυτή η επικοινωνία εμποδίζεται
1-από το άγχος .το οποίο εξαντλεί τα αποθέματα του εγκεφάλου
2-απο την έλλειψη σιδήρου στο αίμα
3-από τοξίνες στο αίμα (ο θυρεοειδής αντιδρά στην τοξαιμία μειώνοντας την διαθέσιμη ενέργεια του σώματος και ο εγκέφαλος αντιδρά με αισθήματα ανασφάλειας ,σύγχυσης και απάθειας .)
4-από την έλλειψη λεκιθίνης

Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί (άψητοι φυσικά) περιέχουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή των φυτών .Αυτό σημαίνει πως έχουν τεράστια θρεπτική αξία για το γεννητικό μας σύστημα πχ τα αμύγδαλα και το σουσάμι περιέχουν ασβέστιο ,μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο. Για να μπορεί ένας άνθρωπος να είναι χαλαρός, ήρεμος ,με σφρίγος ,δύναμη και ενεργητικότητα χρειάζεται δίαιτα πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Επίσης το ασβέστιο επηρεάζει την σεξουαλική μας ζωή σταθεροποιώντας τα συναισθήματα μας ,εμποδίζοντας μας να ερεθιζόμαστε υπερβολικά και δίνοντας μας αντοχή κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης .
Οι σπόροι και ξηροί καρποί περιέχουν κάλιο χωρίς το οποία θα νιώθαμε αδύναμοι και θα είχαμε πολύ κακό συντονισμό κινήσεων.
Περιέχουν μαγγάνιο ,το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, η έλλειψη του μπορεί να οδηγήσει σε παράνοια .
Τα καρύδια περιέχουν μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, παντοθενικό οξύ και σίδηρο .Αυτά τα ιχνοστοιχεία τρέφουν τα νεύρα και τον εγκέφαλο.
Οι κολοκυθόσποροι , ηλιόσποροι περιέχουν ψευδάργυρο που είναι απαραίτητος για την καλή υγεία του προστάτη και για την παραγωγή σπερματοζωαρίων .
Γενικά περιέχουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός για να είναι υγιής.
Ένα θρεπτικό ρόφημα είναι το εξής , βάζετε στο μπλέντερ ένα ποτήρι νερό ή περισσότερο (αναλόγως πόσο αραιό θέλετε το ρόφημα), μια κουταλιά ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ,πέντε αμύγδαλα ,τρία καρύδια ,μία κουταλιά της σούπας σουσάμι ,και μαύρες σταφίδες (είναι πλούσιες  σε σίδηρο).Τα χτυπάτε να λιώσουν και το πίνετε γουλιά γουλιά .Αν θέλετε μπορείτε αντί για νερό να βάλετε φρέσκο χυμό πορτοκάλι και μία μπανάνα ή μήλο ή και τα δύο .Είναι το καλύτερο πρωινό που μπορεί να έχει κάποιος για να ξεκινήσει καλά η μέρα !
 Να θυμάστε η ασθένεια οφείλεται  σε δύο λόγους στην έλλειψη γνώσης και την τεμπελιά .Όταν διαλέγουμε λάθος τροφές καλλιεργούμε την αρρώστια .Όταν διαλέγουμε σωστές τροφές επιλέγουμε την ζωή .

Καλλιόπη Πατέντα
πηγή:lifehub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου