Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μαθήματα... από ένα «αντίο»

Μαθήματα... από ένα «αντίο»
Ο Οι άνθρωποι δεν μας ανήκουν. Οι επικρίσεις και ο έλεγχος είναι τα αντίθετα της αποδοχής και της εμπιστοσύνης, γι’ αυτό φροντίστε να τιμήσετε την παρουσία του άλλου και να αγαπήσετε πρωτίστως τον εαυτό σας. 
- Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για τον εαυτό μας. Ναι, είστε ερωτευμένοι και θέλετε να περνάτε όλη τη μέρα μαζί με το σύντροφό σας, όμως είναι πνιγηρό όταν ο έρωτας γίνεται θηλιά ή όταν χάνεις τον εαυτό σου αγαπώντας ένα άλλο πρόσωπο. 
- «Το άλλο μου μισό» αφορά... τα φρούτα και όχι τους ανθρώπους. Αυτή η χιλιοειπωμένη φράση, μάλιστα, κατέστρεψε την αίσθηση που έχουμε για τις σχέσεις και τις φόρτωσε με περιττό άγχος και στρες. Ο «άλλος» είναι το όχημα της προσωπικής μας ανάπτυξης, όχι όμως κι ο αυτοσκοπός μας, αφού κανένας «μισός» άνθρωπος δεν ευτύχησε στη σχέση του.  
- Ο «άλλος» αυτός δεν θα έρθει ποτέ στα μέτρα μας, γι’ αυτό ο μόνος που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι ο εαυτός μας. Μην αυταπατάσθε, λοιπόν, πιστεύοντας ότι θα αλλάξετε το σύντροφό σας. Οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν αισθάνονται μια εσωτερική επιθυμία να κάνουν στροφή στη ζωή τους. Στον οξύθυμο σύντροφο απαντήστε με ηρεμία και μετακινηθείτε εσείς, προκειμένου να μετακινηθεί κι εκείνος. Αν, δε, θέλετε απελπισμένα να αλλάξει, αναρωτηθείτε για ποιο λόγο είστε με κάποιον που χρειάζεται τόσες πολλές αλλαγές.
- Το πάθος δεν διαρκεί για πάντα. Αντίθετα, μετά από κάποιο διάστημα ξεθωριάζει και τότε έρχεται η αγάπη. Κι αγάπη, φυσικά, σημαίνει να αποδεχτούμε ότι ο άλλος έχει ελαττώματα και τον αγαπάμε με αυτά. 
- Οι σχέσεις μας με τους άλλους αντικατοπτρίζουν τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Όταν, λοιπόν, γινόμαστε αντιδραστικοί μέσα στις σχέσεις μας, συνήθως σημαίνει ότι έχουμε ακόμα μέσα μας φόβους και αγωνίες κι όταν αντιληφθούμε την ευθύνη μας σε αυτή την κατάσταση, μπορούμε και να επιλέξουμε να στραφούμε σε διαφορετικές αντιλήψεις. Τελικά, όσο πιο πολύ συμπεριφερόμαστε με γνώμονα τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο πιο πολλή αυτοεκτίμηση καλλιεργούμε, η οποία με τη σειρά της μας βοηθά να σχηματίσουμε σχέσεις αγάπης.
source:http://www.myself.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου