Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ HAIKOMI



Η θεραπεία Haikomi (http://hakomi.com), είναι το σύστημα του θεραπευτή Ron Kurtz, που επικεντρώνεται άμεσα στο υλικό του πυρήνα.Θα μπορούσαμε να πούμε ότι   "πυρήνας" είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένη η εσωτερική εμπειρία μας.
Αποτελούμενο από τα πρώιμα αισθήματά μας, τις πεποιθήσεις και τις αναμνήσεις, το υλικό του πυρήνα μας σχηματίστηκε σε ανταπόκριση των πιέσεων του περιβάλλοντος της παιδικής μας ηλικίας.Αυτό το υλικό του πυρήνα είναι μη λογικό και πρωτόγονο. Ήταν ο μοναδικός τρόπος που ένα μαγικό, ευάλωτο, σε κατάσταση ανάγκης και χωρίς όρια παιδί γνώριζε για να επιβιώσει.
Μόλις το υλικό του πυρήνα διαμορφωθεί, γίνεται το φίλτρο μέσα από το οποίο όλες οι νέες εμπειρίες πρέπει να περάσουν.
Αυτό εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι συνεχώς διαλέγουν το αυτό είδος καταστροφικής ρομαντικής σχέσης. Γιατί μερικοί βιώνουν τη ζωή τους σαν μια σειρά ανακυκλωμένων τραυμάτων, και γιατί τόσοι πολλοί από μας δε μαθαίνουμε από τα τραύματά μας.
Προφανώς λοιπόν αν θέλουμε να αλλάξουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε το υλικό του πυρήνα μας. Επειδή ήταν το μέσα μας παιδί εκείνο που πρώτο οργάνωσε τα βιώματά μας, το να έρθουμε σε επαφή με το μέσα μας παιδί είναι ένας τρόπος για να αλλάξουμε την ουσία του πυρήνα μας αμέσως.  


Πηγή: http://renakomninou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου