Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκρυφιστικός Διαλογισμός: Ένα Δείγμα


 Caduceus-13   keria5
Υπάρχουν επί της ουσίας δύο τύποι διαλογισμού: ο μυστικιστικός και ο αποκρυφιστικός. Και οι δύο τύποι διαφοροποιούνται σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.
Οι μυστικιστικοί τύποι διαλογισμού εξαρτώνται κατά πολύ από μια δραστήρια συναισθηματική φύση και μια έντονη επιθυμία για πνευματική ένωση ή για μια προσωπική πνευματική εμπειρία. Αυτός ο τύπος διαλογισμού τείνει να γίνεται ενδοσκοπικός και εγωκεντρικός. Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός, απεναντίας, ξεπερνά οποιαδήποτε μυστικιστική εμπειρία μπορεί να έχει προκύψει, πηγαίνοντας την όλη ιδέα του διαλογισμού ένα βήμα παραπέρα. Ο σκοπός δεν είναι πλέον η προσωπική φώτιση και έμπνευση αλλά η ορθή χρήση της διαλογιστικής τεχνικής στην εξυπηρέτηση της ανάτασης και της μεταμόρφωσης του ανθρώπινου βασιλείου και του κόσμου στον οποίο ζούμε. Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός είναι μια μέθοδος συνεργασίας με τη διαδικασία της πλανητικής εξέλιξης και της απελευθέρωσης του πλανήτη.
Σήμερα, όπου έχουν αποδοθεί τόσες ανόητες και ανακριβείς ερμηνείες στον όρο «αποκρυφιστικό», είναι χρήσιμο να θυμόμαστε έναν απλό ορισμό. Αποκρυφισμός είναι η επιστήμη της ροής της ενέργειας και των ενεργειακών σχέσεων. Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός είναι ένα μέσο συνειδητής και εκούσιας κατεύθυνσης της ενέργειας από μια αναγνωρισμένη πηγή στη δημιουργία ενός ειδικού αποτελέσματος.
Φυσικά, είναι πολύ πιθανό κάποιος να διαλογίζεται για εγωιστικούς, προσωπικούς σκοπούς: για να αποκτήσει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με ισχυρές ενέργειες και να χρησιμοποιεί αυτές τις ενέργειες για τους δικούς του σκοπούς, υλικούς ή αφηρημένους. Η ενέργεια αυτή καθαυτή είναι απρόσωπη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλούς ή κακούς σκοπούς. Το κίνητρο κάθε ατόμου είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Όταν, λοιπόν, επιδιώκουμε με το διαλογισμό να μεταβιβάσουμε τις ενέργειες του φωτός, της αγάπης και της θέλησης-για-το-καλό, αυτές οι ίδιες παρέχουν την ανάλογη ασφάλεια από την κακή χρήση.
Η πιο ισχυρή ενέργεια που μας παρέχεται σήμερα είναι η ενέργεια της αγάπης. Η πραγματική φύση της αγάπης είναι ανιδιοτελής και ακίνδυνη. Αν οι εσώτερες ποιότητες των ενεργειών που λαμβάνονται κατά το διαλογισμό δεν αποτελούν μέρος της ποιότητας του διαλογιζόμενου, τότε δεν μπορούν να μεταβιβαστούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Δημιουργείται ένα εμπόδιο, ένα κώλυμα στη ροή της μεταβιβαζόμενης ενέργειας που εμποδίζει ή εκτρέπει τη ροή της ενέργειας και αποβάλει την πραγματική χρησιμότητά της. Η αποτελεσματικότητα του αποκρυφιστικού διαλογισμού εξαρτάται από την ποιότητα, το κίνητρο, την κατάσταση συνείδησης, την πνευματική κατάσταση και τον καθορισμένο σκοπό του διαλογιζόμενου.
Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός είναι μια διανοητική δραστηριότητα που προϋποθέτει τη συνθήκη της ευθυγράμμισης ή της ταύτισης, μεταξύ των τριών όψεων του νου: τον κατώτερο ή συγκεκριμένο νου, την ψυχή και τον ανώτερο ή αφηρημένο νου. Αυτή η ευθυγράμμιση συγχωνεύει τις τρεις όψεις του διαλογιζόμενου, το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα κάνοντας προσιτές τις πνευματικές πηγές της ζωής, της συνείδησης και της μορφής.
Μέσο της ευθυγράμμισης, επίσης, ο διαλογιζόμενος ενώνεται με την αρχή της ζωής που ενυπάρχει σε όλα τα όντα του πλανήτη και με την ψυχή ή συνείδηση όλων των εκδηλώσεων. Επομένως, η ευθυγράμμιση είναι δυαδική: οριζόντια και κάθετη. Έτσι διαμορφώνεται ο βασικός τύπος κάθε πραγματικά πνευματικού αποκρυφιστικού διαλογισμού.
Σήμερα, ο πιο αποτελεσματικός τύπος αποκρυφιστικού διαλογισμού ονομάζεται Ράτζα Γιόγκα, η «βασιλική επιστήμη της ψυχής». Η γιόγκα είναι μια μέθοδος μαθητείας, ένα σύστημα για την επίτευξη της ένωσης ή της ευθυγράμμισης καθώς και ένα κριτήριο ελέγχου του επιπέδου συνείδησης. Η Ράτζα Γιόγκα εφαρμόζει τη δημιουργική φαντασία, την τέχνη του οραματισμού και τη μέθοδο της σπερματικής σκέψης ώστε να ασκήσει και να επεκτείνει το νου στον κόσμο της έννοιας και της σημασίας. Διότι μέσα από την επίγνωση της έννοιας και του νοήματος της ζωής ασκούμε τους εαυτούς μας να λειτουργούν ολοκληρωμένα ως ενσαρκωμένες ψυχές.
Για την πνευματικά αφυπνιζόμενη ατομική πρόθεση, Ράτζα Γιόγκα σημαίνει ορθή εφαρμογή όλων των διαθέσιμων ενεργειών και πηγών. Μια τυπική μορφή αποκρυφιστικού διαλογισμού όπως η Ράτζα Γιόγκα μπορεί να αναπτυχθεί ως εξής:
Πρώτον, βρίσκουμε το χρόνο και το χώρο όπου μπορούμε να εργαστούμε χωρίς διακοπή ή διάσπαση της προσοχής. Η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί, πριν η διάνοια αρχίσει να απασχολείται με τις κοσμικές υποθέσεις της ημέρας. Επίσης σημαντική είναι η καθημερινή τακτικότητα.
Καθόμαστε σε μια καρέκλα με ίσια πλάτη με στητή τη σπονδυλική στήλη, αλλά διατηρώντας το σώμα χαλαρό και σε άνετη θέση. Διπλώνουμε ελαφρά τα χέρια μπροστά στη λεκάνη και διασταυρώνουμε τους αστραγάλους. Παίρνουμε μερικές αργές και βαθιές αναπνοές καθώς αδειάζουμε τη συνείδησή μας από κάθε προσωπική έγνοια που τείνει να μας προκαλεί ανησυχία ή να διασπά την προσοχή μας.
Ανυψώνουμε τηv συνείδηση, με τηv δημιουργική φαντασία, σε ένα εστιακό σημείο έξω και πάνω από την κορυφή της κεφαλής. Βλέπουμε αυτόν τον κατώτερο νου, την αναλυτική, κριτική διάνοια, ατάραχο και ήσυχο, μια ήρεμη λίμνη φωτός. Προεκτείνουμε μια ακτίνα φωτός προς τα πάνω στο κέντρο της ψυχής και βλέπουμε την ψυχή σαν ένα λαμπερό ήλιο, μια ακτινοβόλα πηγή ενέργειας. Αυτός είναι ο πραγματικός πνευματικός εαυτός.
Οραματιζόμαστε μια προέκταση της ακτίνας φωτός προς τον ανώτερο, αφηρημένο νου, την κατώτατη όψη του θείου Εαυτού. Διατηρούμε αυτήv τηv φωτισμένη ευθυγράμμιση στηv φαντασία μας ως οραματισμό. Αυτό μπορεί να κρατήσει λίγα μόνο λεπτά.
Σταματάμε για λίγα λεπτά διαλείμματος, κρατώντας σε επίγνωση το φως και την ενέργεια της ψυχής που είναι το κέντρο της συνείδησης. Μετά, κρατώντας το νου σταθερά στο φως, διαλογιζόμαστε για λίγα λεπτά πάνω σε μια σπερματική σκέψη, για παράδειγμα «Η ψυχή ας ελέγξει την εξωτερική μορφή, τη ζωή και όλα τα γεγονότα. Η αγάπη ας επικρατήσει. Ας αγαπήσουν όλοι οι άνθρωποι.»
Εξετάζουμε τις λέξεις πρώτα με τον αναλυτικό νου και μετά αναζητούμε να εισχωρήσουμε στο πραγματικό, βαθύτερο νόημα. Ποια μπορεί να είναι η σημασία του να ελέγξει η ψυχή όλες τις μορφές ζωής στη γη ή του να ήταν η συνδετική ενέργεια όλης της ανθρωπότητας η αγάπη;
Μετά οραματιζόμαστε την ενέργεια να ρέει και να κατασταλάζει διαμέσου όλου του πλανήτη, από το υψηλότερο σημείο της θείας ζωής ως το χαμηλότερο σημείο της φυσικής εκδήλωσης.
Σταματάμε για λίγα λεπτά στοχασμού πάνω στους τρόπους και τα μέσα με τα οποία οι ενέργειες του φωτός και της αγάπης μπορούν να εργαστούν πάνω σε όλες τις πτυχές τις ανθρώπινης ζωής και σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Τέλος, ενεργώντας ως ένας αγωγός για τη μεταβίβαση της ενέργειας και με την έννοια της υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα, διαχύνουμε τις ενέργειες που αποδεσμεύτηκαν κατά τη διαδικασία του διαλογισμού. Χρησιμοποιούμε τη Μεγάλη Επίκληση για να οραματιστούμε το φως, την αγάπη και τη δύναμη να ακτινοβολούν και να εμπνέουν την ανθρώπινη συνείδηση:

Η Μεγάλη Επίκληση

Από την εστία του Φωτός μέσα από τη Διάνοια του Θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων
Το φως ας κατέβει στη Γη.
Από την εστία της Αγάπης μέσα από την Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων
Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.
Από το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων
Ο σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.
Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την πύλη του κακού.
Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη, ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη Γη.
OM        OM        OM
source:http://www.r-u-sirius.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου