Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αξία της Ευθυγράμμισης κατά τον Διαλογισμό


chakras  keri2Ο διαλογισμός είναι, ή θα έπρεπε να είναι, μια βαθιά πνευματική εμπειρία. Οδηγεί σε ορθή σχέση με το Θεό και σε ορθές ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινή ζωή. Είναι ουσιαστικά το υπέρτατο μέσο, για την εδραίωση ευθυγράμμισης όλων των διαφορετικών όψεων της πλανητικής ζωής οι οποίες, από την οπτική γωνία της συνείδησης και της μορφής μοιάζουν να είναι χωρισμένες.
Ο δημιουργικός διαλογισμός ξεκινά με την άσκηση της ευθυγράμμισης και καταλήγει στην βαθύτερη, εκτενέστερη και περισσότερο διαρκή ευθυγράμμιση μεταξύ του διαλογιζόμενου και όλου του περιβάλλοντος. Η ευθυγράμμιση φέρνει σε συμφωνία μεταξύ τους διάφορα επίπεδα και καταστάσεις της συνείδησης ή ρυθμίζει την ορθότητα της σχέσης τους.
Στοv διαλογισμό η ευθυγράμμιση συντελείται μεταξύ του νοητικού σώματος- της διάνοιας, της συναισθηματικής/ αισθαντικής φύσης- της καρδιάς, του αιθερικού σώματος ή του σώματος της ενέργειας και του φυσικού εαυτού. Όταν αυτά συγχωνευτούν σε μια ενότητα, μπορούν να ευθυγραμμιστούν με την ίδια την ψυχή, τον πνευματικό Εαυτό. Έτσι δημιουργείται μια δίοδος επικοινωνίας που ενώνει τον εγκέφαλο, την καρδιά, το νου και την ψυχή. Η ζωτική ενέργεια της ψυχής, με τη δύναμη να φωτίζει και να εμπνέει, μπορεί τότε να ξεχυθεί σε δραστηριότητα, επηρεάζοντας σαρωτικά κάθε όψη της καθημερινής ζωής.
Σε αυτήv τηv διαδικασία, η δραστήρια αρχή είναι η διάνοια. Η διάνοια βλέπει, οραματίζεται, συγκεντρώνει την αναγκαία ενέργεια και εστιάζεται στην απαραίτητη στάση. Χωρίς κατ’ ανάγκη να έχουμε πλήρη συνείδηση των αποτελεσμάτων, η διάνοια μπορεί να δράσει θριαμβευτικά ως εάν να είχε γίνει η πραγματική ευθυγράμμιση. Η συνεπής επανάληψη και η εστιασμένη προσοχή παρέχουν την εποικοδομητική υποδομή.
Όταν επιτευχθεί συνειδητά, η ουσιαστική ευθυγράμμιση είναι πάντα παρούσα: με μιας στιγμής μόνο προσανατολισμένη σκέψη ενεργοποιείται ως δραστήριο συστατικό της σχέσης μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής ζωής. 
Από τηv Διάνοια στην Ενόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου