Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ανθοθεραπεία του Bach


Θέματα που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα, όπως ο φόβος, η ανασφάλεια, η έλλειψη χαράς, η θλίψη, ο πόνος, η απόγνωση, ο θυμός, η πίκρα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η απελπισία, οι αρνητικές σκέψεις, οι στρεβλές πεποιθήσεις, η σωματική, η ψυχική και η νοητική κόπωση, η υπερευαισθησία, η ενοχή, η απόρριψη, οι μαθησιακές δυσκολίες ακόμη και η έλλειψη αφθονίας, μας ταλαιπωρούν και μας αποδυναμώνουν. 

Τα ανθοϊάματα, από τα οποία πίνουμε λίγες σταγόνες -συνήθως τέσσερις φορές την ημέρα- είναι εγχύματα λουλουδιών και κρατούν «μόνο» την δόνηση (ενέργεια) του λουλουδιού, την «ουσία» του, τη ζωτική του ενέργεια (σε αντίθεση με την βοτανοθεραπεία και την φυτοθεραπεία όπου χρησιμοποιούνται και στοιχεία του 
φυτού).
Τα ανθοιάματα έχουν επίδραση στην συναισθηματική κατάσταση όπως και στην συνειδητότητα. Έχοντας επηρεαστεί με πολλούς τρόπους από την παιδική μας ηλικία ο Εαυτός δεν γίνεται πλέον αντιληπτός από τη συνείδηση.

Σε ατομική συνεδρία, θα χρειαστεί να εντοπιστεί η πηγή του άγχους ή της δυσάρεστης αίσθησης και να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένο ανθοϊαμα ή συνδυασμό. Επιλέγοντας τα κατάλληλα λουλούδια για την κατάστασή μας, θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ανακουφιστεί και σταδιακά να απαλλαγεί από ότι μας συσκοτίζει και μας στερεί την ηρεμία, την ισορροπία και την υγεία, δηλαδή την εναρμόνιση νου και ψυχής.

Ο χρόνος για πλήρη θεραπεία εξαρτάται από την παλαιότητα του ζητήματος. Παρατηρούμε συχνά, να αναδύεται η μεταστροφή των συμπτωμάτων ανεπαίσθητα, από τα πιο πρόσφατα στα πιο παλαιά. Μερικές φορές η διαδικασία χρειάζεται αρκετούς μήνες. Χρειάζεται να έχουμε υπόψη ότι κάθε δυσαρμονία έχει τον δικό της πυρήνα ο οποίος διαφέρει από άτομο σε άτομο, γι αυτό τα ιάματα επιλέγονται ανάλογα με τον χαρακτήρα, την διάθεση και τα συναισθήματα που μας αγχώνουν και μας αρρωσταίνουν. Καθώς η θεραπεία εξελίσσεται θα αποκαλυφθούν πιθανόν κάποια επιπλέον συνδεόμενα συναισθήματα ή συμπτώματα που χρειάζεται να θεραπευτούν. Τότε θα επιλέξουμε ξανά ιάματα.
Ο γιατρός Edward Bach, θεωρούσε ότι η ασθένεια έχει τα αίτια της στην συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση και την ανισορροπία του ανθρώπου καθώς και σε ειδικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του, πριν να εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα. Μετά από λεπτομερείς έρευνες και δουλειά πολλών χρόνων, ανακάλυψε γύρω στα 1930 σταδιακά τα 38 διαφορετικά ανθοϊάματα που αποτελούν μέχρι και σήμερα την ανθοθεραπεία του Bach.
Τα ανθοϊάματα Μπάχ, είναι κλειδιά για την υγεία, την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωσή μας. 


Η επίδραση των ανθοϊαμάτων είναι ήπια και απολύτως ασφαλής. Δίνονται άφοβα σε μωρά, εγγύους, ηλικιωμένα άτομα και δεν έχουν παρενέργειες ακόμα και αν πάρετε το λάθος ίαμα. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μην δείτε αποτελέσματα. Δεν αντιδοτούν άλλη θεραπευτική αγωγή. την συμπληρών. Αντιθέτως την συμπληρώνουν, την ενισχύουν και επιταχύνουν την ίαση εύκολα με οποιαδήποτε άλλη αγωγή, είτε φαρμακευτική/ιατρική είτε εναλλακτικού τύπου.
Τέτι Τσιντήλα
mt.teti@gmail.com
Βιογραφικές πληροφορίες
Η Τέτι Τσιντήλα σπούδασε (Ανθοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Κρυσταλλοθεραπεία, Χρωμοθεραπεία και SRT/SPR) και ασχολείται από το 2000 με την ολιστική προσέγγιση του συνανθρώπου, εξερευνώντας και υποστηρίζοντας μη παρεμβατικά τις διαδρομές του, με τα αρώματα και τα χρώματα του Κόσμου που μας περιβάλλει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου