Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

To Reiki στη ζωή μας

Reiki είναι ιαπωνική λέξη. Η συλλαβή Rei αναφέρεται στην παγκόσμια απεριόριστη ενέργεια, και το Ki αποτελεί μερος τουRei. Είναι η ζωτική δύναμη της ζωης, η ενέργεια που ρέει μέσα σε όλα τα ζωντανά πλασματα.

Tο Reiki είναι μία μέθοδος εναρμόνισης δηλαδή επαναφοράς και ενεργοποίησης της κοσμικής ενέργειας της ζωής. Είναι ένα τέλειο σύστημα αυτοθεραπείας που προσαρμόζεται σε αυτόν που το χρειάζεται. Ενεργοποιεί ποιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Σε φέρνει σε ενότητα με τον έσω εαυτό σου για την προσωπική σου ανάπτυξη και ολοκλήρωση. Μέσω της μεθόδου Reiki, αποκτάς την επαφή σου και αφυπνίζεσαι ως πρός την ήδη υπάρχουσα ενέργεια της ζωής, τα θεραπευτικά σου κανάλια επαναλειτουργούν.
H μέθοδος ρέικι ιστορικά είναι κομμάτι της οικογένειας chingong και ανήκει στον κλάδο γιν,chingong είναι σύνολο κινέζικων μεθόδων που χρεισιμοποιούντε για την υγεία την μακροζωία και την πνευματική γαλήνη.


Η μεθοδος Reiki θέτει λοιπόν σε λειτουργία τη βασική ενέργεια του ανθρώπου, την ενέργεια κουνταλίνι, όπως είναι γνωστή. Είναι η σεξουαλική ενέργεια, που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στη λεκάνη, στο πρώτο ενεργειακό κέντρο.

Αυτή η ενέργεια, καθώς παίρνει τον δρόμο προς τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, κινείται σ’ αυτά σαν τροχός και τα κέντρα καθαρίζουν και επαναλειτουργούν από τυχόν μπλοκαρίσματα που έχουν.Γίνονται τσάκρας·(τσάκρα είναι ο τροχός που γυρίζει).ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΣΑΚΡΑΣ. Καθώς,τώρα,η ενέργεια κινείται στα τσάκρας, τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται στην καθημερινότητά σου.

Συναισθήματα και καταστάσεις που πρέπει να συνειδητοποιήσεις, ξεκαθαρίζουν και παίρνουν τον δρόμο της συνειδητότητας. Καθώς η ενέργεια των τσάκρας ανεβαίνει και στο έβδομο κέντρο, εκεί ενώνεται με τη ζωτική, τη συμπαντική, την πνευματική ενέργεια.

Η θεραπευτική μύηση της μεθόδου Reiki έχει ως αποτέλεσμα την ένωση με την ζωτική-πνευματική ενέργεια. Αυτή είναι η θεραπευτική ιδιότητα του Reiki.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ απο αρχαίους πολιτισμούς.Ο άνθρωπος είναι μέρος αυτής της συμπαντικής ενέργειας και είναι στη φύση του να ανήκει και να ενώνεται με αυτήν.

Αν ανατρέξεις στο παρελθόν, θα συναντήσεις τα ελληνικά μυητικά μυστήρια, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες ενώνονταν με το θεϊκό. Κι αν πας ακόμα πιο πίσω, θα δεις ότι ο άνθρωπος ηρεμούσε και μετέδιδε θεραπευτική θερμότητα μέσω των χεριών του. Στην ιστορία υπήρξαν οι θεραπαινίδες, που ήταν έμπιστες γυναίκες που έκαναν θεραπεία με τα χέρια στον Οδυσσέα. Εξάλλου, το ρήμα θέρω σημαίνει ζεσταίνω, θερμαίνω και από εκεί βγαίνει και η θεραπεία.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το Reiki το παρουσιάζουν κάποιοι που έχουν εμπείρια από αυτό, σαν ζέστη. Είναι αυτή η ενέργεια που μεταφέρεται ως θεραπευτική θερμότητα και βιώνεται ως θεραπεία. Σκέψου απλώς τι κάνεις όταν χτυπάς ή πονάς κάπου στο σώμα σου. Αμέσως αγγίζεις με τα χέρια!!!

Η μέθοδος Reiki δεν είναι λοιπόν από παρθενογένεση, απλώς την αναβίωσε ο Μικαόμι Ουσούι στο τέλος του 19ου αιώνα. Το Reiki είναι παγκοσμίως γνωστό πάνω από έναν αιώνα, ως μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος. Αγγίζει τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα: στο σωματικό, το νοητικό, το ψυχικό, το πνευματικό. Ο Ουσούι ονόμασε αυτήν τη θεραπευτική μέθοδοReiki, που είναι ιαπωνική λέξη και σημαίνει ζωτική, συμπαντική ενέργεια.

Όποιος μυηθεί στο Reiki ή κάνει θεραπείες Reiki, δεν σημαίνει ότι ασχολείται με κάποια (ανατολική) Θρησκεία.

Το Reiki δεν είναι θρησκεία ούτε αίρεση. Δυστυχώς στις μέρες μας, υπάρχει μεγάλη διαφθορά στο χώρο του Reiki, και πολλοί δάσκαλοι, με τον τρόπο που προσεγγίζουν το Reiki και το περνάνε στους μαθητές τους, το μετατρέπουν σε αίρεση. Πρέπει να κοιτάξεις καλά για να βρεις το αγνό Reiki σήμερα.

Επίσης, το Reiki ως θεραπευτική ενεργειακή μέθοδος δεν αντικαθιστά την ιατρική περίθαλψη.
Το Reiki δεν είναι φάρμακο. Είναι το άνοιγμα της συνειδητότητάς σου, είναι η ποιότητα που μπορείς να φέρεις στη ζωή σου. 
Τα οφέλη του Reiki είναι πολλά. Μέσω της μύησης του Reikiγίνεται αλλαγή της ψυχικής διάθεσης του ατόμου. Η αρμονία, η ισορροπία, η ηρεμία, η επίγνωση, η χαρά, η ανθρωπιά και πολλές άλλες αλλαγές εμφανίζονται στη ζωή σου, αλλαγές που ποικίλλουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.Αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες να συμβούν γιατί συμβάλλουν στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία σου.
copyright 2000/angeliki punam petrova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου