Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ασθένειες του στρες

stressΓια να συνειδητοποιήσουμε πλήρως το πόσο τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τα κύτταρα, τα όργανα μας, το σώμα μας και κατά συνέπεια την υγεία θα δούμε ένα περίεργο πείραμα που έκαναν οι επιστήμονες του Heart Math στην Αμερική.
Πήραν ανθρώπινο DNA και το έβαλαν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, έδωσαν λοιπόν τον δοκιμαστικό σωλήνα σε ανθρώπους στους οποίους έδωσαν οδηγίες να κάνουν αρνητικές, δυσάρεστες σκέψεις. Όταν κάνουμε δυσάρεστες, επίπονες σκέψεις ανακαλούμε πάντα από το παρελθόν καταστροφικές, επίπονες μνήμες. Μετά από αυτό το πείραμα εξέτασαν το DNA και είδαν ότι είχε αλλοιωθεί σημαντικά. Τότε έδωσαν το δοκιμαστικό σωλήνα να τον κρατούν άνθρωποι που είχαν οδηγίες να σκέπτονται θετικές σκέψεις και κατά συνέπεια να ανακαλούν από το παρελθόν χαρούμενες μνήμες. Όταν επανεξέτασαν το DNA με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η βλάβες που είχαν προκληθεί στο DNA με αυτούς που έφερναν στο νου τους αρνητικές σκέψεις άρχισαν να επουλώνονται.
Ο Dr Lonnie Zeitzer από το παιδικό νοσοκομείου του USLA University υποστηρίζει ότι όλοι χρόνιοι πόνοι και ασθένειες που προέρχονται στα παιδιά προέρχονται από την ανησυχία που τους προκαλούν οι γονείς τους.
Ο Dr John Sarno καθηγητής ιατρικής του New York University υποστηρίζει ότι οι χρόνιοι πόνοι καθώς και χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες όπως οι αυτοάνοσες οφείλονται στον καταπιεσμένο θυμό και οργή που υπάρχει στο υποσυνείδητο μας και στις κυτταρικές μνήμες μας. Ο Dr John Sarno μας λέει: «Δεν γνωρίζεται ότι έχετε μέσα σας, αυτά τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα της οργής και του θυμού διότι δεν έχετε συνείδηση για αυτά, διότι ενεργούν στο υποσυνείδητο». Αυτή η οργή και αυτός ο θυμός που έχουν τις ρίζες τους στις κυτταρικές μνήμες, είναι οι αρνητικές μνήμες που βρήκαν στο Ινστιτούτο Heart Math ότι καταστρέφουν το DNA μας.
H ένωση Αμερικάνων Ψυχολόγων σε μία μεγάλη έρευνα που έκανε το 2007 απέδειξε ότι οι γυναίκες υποφέρουν από υψηλότερο στρες , διακατέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό από αρνητικά συναισθήματα, είναι πιο ευαίσθητες, θυμώνουν πιο εύκολα, πάσχουν περισσότερο από έλλειψη ενέργειας από ότι οι άνδρες και έχουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από το στρες αυτό.
Οι γυναίκες δήλωσαν λιγότερο ευτυχισμένες και λιγότερο ικανοποιημένες από τη ζωή, ενώ παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανασφάλεια, ανησυχία και κούραση και αυτό διότι βιώνουν πιο έντονα τα συναισθήματα και θέτουν σε συναγερμό τον ερπετικό εγκέφαλο, τον μηχανισμό (fight or flight) της πάλης ή της φυγής (Dr Wang).
Dr Taylor «Βρήκα ότι θεραπείες πνεύματος – σώματος (mind-body practices ) έχουν τεράστια αποτελέσματα», στα ίδια αποτελέσματα κατέληξαν άπειροι καθηγητές και ερευνητές (Dr Anderson 2008, Dr Cepeda 2006, Coelho 2007, Dr Grossman 2004, Dr Kirkwood 2005, Dr Lee 2007, Dr Maratos 2008, Dr Nestoriuc 2008, Dr Pilkington 2005, Dr Lee 2007).
Η πλειονότητα των γυναικών αναπτύσσει θυρεοειδή . Τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων ξεκινούν και τελειώνουν από τις σχέσεις. Τα συναισθήματα εκφράζουν την καρδία, το κέντρο της καρδιάς ελέγχει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα συναισθήματα βάζουν σε συναγερμό τον ερπετικό εγκέφαλο και μας δημιουργούν θυρεοειδή. Οι δεξιόχειρες γυναίκες που έχουν απατηθεί από τους άνδρες τους δημιουργείτε φλεβίτιδα, ενώ στις αριστερόχειρες κατάθλιψη, επίσης έχουν μπλοκάρισμα στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ινομυώματα και πολικυστικές ωοθήκες καθώς κύστες και καρκίνος στο στήθος. Οι άνδρες παθαίνουν καρδιακή προσβολή, προβλήματα προστάτη.
Το στρες (θυμός, ζήλια, ανασφάλεια, ενοχές) που δημιουργούν οι μη αρμονικές σχέσεις μας καταστρέφουν τη ζωή. Εκτός από τη δική μου εμπειρία, κάθε μέρα από τους ανθρώπους που συναντώ διαπιστώνω ότι όλοι που έχουν προβλήματα υγείας έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους και διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα.
Οι καθηγητές και ερευνητές Dr McEwen και Dr Lasley με έρευνες απέδειξαν ότι μακροχρόνια έκθεση στο στρες αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακά προβλήματα, Ενώ άλλοι ερευνητές όπως οι Dr Wittstein, Dr Williams, Dr Chesney, βρήκαν ότι στο μακροχρόνιο στρες οφείλονται τα περισσότερα καρδιακά επεισόδια και θάνατοι από εμφράγματα. Οι Dr McEwen, Dr Lasley , Dr Segerstrom , Dr Miller απέδειξαν ότι το μακροχρόνιο στρες, οι κακές σχέσεις και τα αρνητικά συναισθήματα αποδυναμώνουν ξεκάθαρα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, επίσης αυξάνει της φλεγμονές (Dr Weik 2008), μάς κάνει ευαίσθητους σε κρυώματα (Dr Cohen 2006), δημιουργεί αλλεργίες (Dr Hoglund 2006), αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο τους στήθους, της μήτρας, και του εγκεφάλου (Dr Fang 2008, Dr Helgesson, και Dr Lillberg 2003). O Dr Antonio το 2006 απέδειξε σε έρευνες πόσο τα γλυκοκορτικοειδή, οι κατεκολαμίνες(catecholamines) και άλλες ορμόνες που εγκρίνονται από το στρες συντελούν στην άμεση εξάπλωση του καρκίνου. Το στρες μας γερνάει άμεσα διότι μικραίνει περισσότερο τα άκρα των κυττάρων κατά την διαίρεση τους με αποτέλεσμα να έχουν δυνατότητα για διαίρεση λιγότερες φορές με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε γρηγορότερα.
Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι όπως έχουμε αναφέρει, τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το παραπλανούν έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορά σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να μας δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα που προαναφέραμε.

Ασθένειες και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές


Η κατάθλιψη

κατάθλιψηΣτηρίζεται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο και έχουν δημιουργηθεί από την εμβρυακή, τη νηπιακή, παιδική μας ηλικία και εν γένει από το παρελθόν. Τα καταπιεσμένα αρνητικά αυτά συναισθήματα κρατούν μπλοκαρισμένη μέσα τεράστια ποσότητα ενέργειας. Είναι καταπιεσμένα διότι το συνειδητό μας δεν είχε τη δύναμη να τα ξεπεράσει την εποχή που συνέβησαν και τα απώθησε στο υποσυνείδητο και αυτά όταν επαναληφθεί το ερέθισμα έρχονται στην επιφάνεια. Όπως προαναφέραμε η αιτία που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη είναι οι λανθασμένες αρνητικές πεποιθήσεις, δηλαδή τα βαθύτερα πιστεύω που έχουμε ότι δεν είμαστε ικανοί, δεν είμαστε αρκετοί για να ζήσουμε ευτυχισμένοι ή ακόμη χειρότερα είμαστε ένοχοι, δεν μας άξιζε η χαρά και πρέπει να τιμωρηθούμε. Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε ψυχές, πνεύματα γεμάτα φως που μπορούν να πετύχουν τα πάντα (κινούμενοι από αγάπη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, όλες δηλαδή τις αρετές που έχει η Πηγή μας), όλες οι άλλες πεποιθήσεις είναι λανθασμένες.
Παχαίνουμε από το στρες, αλλά και από την διατροφή που δεν έχει ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο οργανισμός μας όταν η τροφή δεν περιέχει ένζυμα, βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι ουσίες που χρησιμοποιεί για την παραγωγή, την αναδόμηση των κυττάρων, την αποτοξίνωσή του, την δημιουργία ενέργειας από τα κύτταρα την μετατρέπει σε λίπος. Πρέπει να γνωρίζεται σε κάθε κύτταρο υπάρχουν μικροσκοπικά εργοστάσια τα μιτοχόνδρια που μετατρέπουν τις τροφές σε ενέργεια και αποτοξινώνουν το κύτταρα.
Dr Dean Ornish λέει ότι το χρόνιο συναισθηματικό στρες διεγείρει τον εγκέφαλο ο οποίος εγκρίνει ορμόνες (γλυκοκορτικοειδή (Glycocorticoids), ινσουλίνη) οι οποίες μας δημιουργούν βάρος γύρω από την κοιλία μας, το οποίο είναι πολύ βλαβερό για την υγεία μας. Η κορτιζόλη που εγκρίνεται με το φόβο μειώνει την δράση της λεπτίνης, μειώνει και το μεταβολισμό μειώνοντας την θυροξίνη του οργανισμού. . Όσο πιο παχύς είναι κάποιος τόσο τα κύτταρα του εγκεφάλου του είναι λιγότερο ευαίσθητα στην λεπτίνη και τόσο λιγότερο έχει το αίσθημα του κορεσμού. Όταν έχουμε φλεγμονές είτε από διαρκή στρες είτε από κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων ή υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, η C-Reactive Protein που εκκρίνεται από το συκώτι για να αντιμετωπίσει την φλεγμονή, εμποδίζει την λεπτίνη να εισέρθει στον εγκέφαλο.
Οι επιστήμονες σήμερα συμφωνούν ότι η έλλειψη ή η ύπαρξη υπερβολικού βάρους, είναι καθαρά θέμα έλλειψης συναισθηματικής ισορροπίας. Το πάχος βασίζεται στη λειτουργία του ερπετικού εγκεφάλου, στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, καθώς στην λειτουργία του ερπετικού εγκεφάλου όπου έχει την τάση όταν το «ζώο», το «ερπετό» που υπάρχει μέσα μας κινδυνεύει, να μην μεταβολίζει την τροφή αλλά να την αποθηκεύει σε λίπος, αλλά και να τρώει όσο το δυνατό περισσότερο για να έχει περισσότερη ενέργεια για να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Το πάχος μας δημιουργείται. Η υγεία μας λοιπόν καταστρέφεται από τη σκέψη μας ότι δεν είμαστε «αρκετοί», δηλαδή δεν είμαστε τέλειοι, δεν είμαστε ικανοί από μόνοι μας να διατηρήσουμε την υγεία μας. Οι δίαιτες δεν έχουν αποτέλεσμα. Με την πίεση προς τον εαυτό μας του δημιουργούμε στρες και ενεργοποιούμε γονίδια που μας χειροτερεύουν την κατάσταση παρά μας βοηθούν. Αδυνατίζουμε μόνο αλλάζοντας τρόπο ζωής, τρεφόμενοι με βιολογικά ακατέργαστα λαχανικά, φρούτα, φύτρα από σπόρους, καρύδια, αμύγδαλα, φασόλια και καρπούς, άγρια ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 όπως η σαρδέλα, ο κολιός, το σκουμπρί, ο άγριος Σολωμός, τα βιολογικά αυγά που περιέχουν ωμέγα-3, αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κρέας, μπορούμε να τρώμε κρέας, γάλα, τυρί, γιαούρτι από κατσίκια που βόσκουν και τρέφονται βιολογικά στα βουνά μας καθώς και κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής.
Όλες οι παραπάνω βιολογικές ανεπεξέργαστες τροφές περιέχουν θεραπευτικές φυτοθρεπτικές ουσίες, οι οποίες ενεργοποιούν τα γονίδια που μας επιμηκύνουν τη ζωή, μας μειώνουν το σάκχαρο, τη χοληστερίνη καθώς και το πάχος.

ΑΫΠΝΙΑ:

αυπνίαΟι συχνές αϋπνίες μπορεί να έχουν ως συνέπεια σοβαρά προβλήματα, από αύξηση της αρτηριακής πίεσης, εκδήλωση παθολογικής παχυσαρκίας και διαβήτη έως και εμφάνιση καρκίνου, λέει στο www.healthview.gr ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου, Κώστας Σολδάτος. Η αϋπνία μας δημιουργεί πάχος διότι η στέρηση του ύπνου μας αυξάνει την ορμόνη grehlin, η οποία μας αυξάνει την πείνα και μειώνει την ορμόνη που περιορίζει την όρεξη (PYY). Για να εξισορροπήσουμε την έντονη ανάγκη μας για ύπνο επιθυμούμε να τρώμε γλυκά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η έλλειψη ύπνου επίσης αυξάνει την κορτιζόλη η οποί α όπως γνωρίζουμε σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου μας, ιδίως της μνήμης Σύμφωνα με τον Dr Norman Shealy η
Ταυρίνη (3000mg αμινοξύ από το κρέας) σε συνδυασμό με το Μαγνήσιο 200 mg μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την αϋπνία, διότι διατηρούν την ηλεκτρική ενέργεια σταθερή στα κύτταρα του εγκεφάλου. Ζωμός από κρέας που έχει σιγομαγειρευτεί 8-12 ώρες, μπορεί να αντικαταστήσει την Ταυρίνη.
Σύμφωνα με τον Dr Mark Hyman οι στατίνες σταματούν την παραγωγή της χοληστερίνης αλλά και την παραγωγή του ενζύμου Q10. Τα panadol, Tylenol, depon, στερούν το σώμα μας από γλουταθιόνη. Τα αντιόξυνα όπως τo Maalox που χρησιμοποιούμε κατά κόρο περιέχει αλουμίνιο το οποίο δημιουργεί ξηρότητα και δυσκοιλιότητα, οστεοπόρωση και κατηγορείται ότι προκαλεί Alzheimer. Επίσης μειώνουν το υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σκοτώσει όλα τα βακτήρια και μικρόβια που μπαίνουν στον οργανισμό μας με την τροφή, επίσης η μείωση της οξύτητας στο στομάχι εμποδίζει τα ένζυμα που διασπούν τις πρωτεΐνες. Η Πεψίνη ένα από τα σημαντικότερα πεπτικά ένζυμα χρειάζεται περιβάλλον με χαμηλό PH για να δράσει, τα αντιόξυνα όμως προϊόντα αυξάνουν το PH.
Ο Dr James Summer νομπελίστας βιοχημικός καθηγητής του Cornell University υποστηρίζει ότι το αίσθηση του άνθρωπου ότι μετά σαράντα γερνάει είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ενζύμων στο σώμα του. Ο άνθρωπος μετά τα σαράντα αρχίζει να παράγει όλο και λιγότερα ένζυμα με αποτέλεσμα η μεταβολική ενέργεια καθώς και η αποτοξίνωση των κυττάρων του να μειώνονται, γεγονός που οδηγεί μακροχρόνια στη γήρανση και την κατάρρευση του οργανισμού του.
Το πόσο θα ζήσουμε στη ζωή μας εξαρτάται κυρίως από τα συναισθήματα μας και δευτερεύοντος από την διατροφή μας. Όταν είμαστε κυριευμένοι από φόβο, θυμό, θλίψη θέτουμε σε συναγερμό (πάλη ή φυγή, flight or fight) το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα ή ερπετικό εγκέφαλο ο οποίος για να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την κατάσταση εγκρίνει ορμόνες που μακροχρόνια μας οξειδώνουν το σώμα μας και μας μικραίνουν τη ζωή. Η διατροφή μας με επεξεργασμένες τροφές, στερημένη από ένζυμα, φυσικά φυτοχημικά και φυτοθρεπτικά στοιχεία οξειδώνει επίσης τον οργανισμό μας, δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον που οξειδώνει, σκοτώνει τα κύτταρα μας και στη συνέχεια τα όργανα και τον οργανισμό μας.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ:

οστεοπόρωσηΕίναι ξεκάθαρο ότι η οστεοπόρωση σήμερα πολλαπλασιάζεται όχι γιατί δεν τρώμε τροφές που περιέχουν ασβέστιο αλλά κυρίως γιατί χάνουμε το ασβέστιο (οστεόλυση, όξινο PHA αίματος) ή δεν είμαστε σε θέση να το απορροφήσουμε. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν προσφέρουν προστασία για την οστεοπόρωση, παρ’ όλο ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, αλλά το αντίθετο δημιουργούν οστεοπόρωση.
Τα φύτρα από σουσάμι, οι σαρδέλες και το κεφίρ είναι ανώτερα όλων των τροφών για τη λήψη ασβεστίου διότι τα φύτρα περιέχουν ένζυμα και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν το ασβέστιο να απορροφηθεί από τα κύτταρα. Τα ένζυμα είναι το διαβατήριο που χρειάζεται το ασβέστιο για να εισέλθει στα κύτταρα των οστών μας. Ένζυμα επίσης, αλλά και βιταμίνη D υπάρχουν στις παστές, παρασκευασμένες στο ξύδι σαρδέλες, το δε κεφίρ περιέχει τα προβιοτικά Lactobacillus Acidophilus που αυξάνουν την οξύτητα του εντέρου, γεγονός που βοηθά στην απορρόφηση όλων των μετάλλων και κυρίως του ασβεστίου και του σιδήρου.
Ο οργανισμός μας εκτός από ασβέστιο χρειάζεται μαγνήσιο, βιταμίνη D και φώσφορο. Ιδιαίτερα όταν οι γυναίκες έχουν περίοδο έχουν απώλεια σε φωσφόρο και σε μαγνήσιο. Είδαμε τον Dr Walter Willet επικεφαλής του διατροφικού τμήματος στο Harvard School of Public Health σε μελέτη που διεξήγαγε σε 75000 Αμερικανίδες νοσοκόμες ότι όσο περισσότερο κατανάλωση ασβεστίου από γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν τόσο περισσότερα σπασίματα και οστεοπόρωση έπασχαν. Πίνοντας γάλα παθαίνουμε οστεοπόρωση διότι ο οργανισμός μας διατηρεί σταθερά το ασβέστιο στο αίμα μεταξύ 9-10mg, όταν πίνουμε γάλα το ασβέστιο στο αίμα ανεβαίνει στα ύψη, ο οργανισμός αμέσως αποβάλει το ασβέστιο διαμέσου των νεφρών στα ούρα. Καλές πηγές σε ασβέστιο είναι: Το σπανάκι και όλα τα φύλλα των λαχανικών που έχουν έντονο πράσινο χρώμα όπως το μαρούλι, τα λάχανα, οι λαχανίδες, τα φύλλα από το παντζάρι. Οι σαρδέλες είναι καλή πηγή ασβεστίου, 3 σαρδέλες δίνουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα. Επίσης ο Σολωμός περιέχει ασβέστιο αλλά κυρίως βιταμίνη D (Λιπαρά ψάρια, αυγά, μουρουνέλαιο, δημητριακά, για να μετατραπεί σε ενεργό μορφή χρειάζεται έκθεση του δέρματος στον ήλιο, έκθεση στον ήλιο για 10 έως 15 λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, προσφέρει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D στον οργανισμό). η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, αλλά και σε ωμέγα -3 λιπαρά τα οποία βοηθούν τα οστά μας να συγκρατήσουν την οστική τους μάζα και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση. Τα αμύγδαλα, φιστίκια, ηλιόσπορος είναι πλούσια σε ασβέστιο, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια περιέχουν ποτάσσιο το οποίο προστατεύει στην αποφυγή της απώλειας του ασβεστίου στα ούρα, ενώ τα καρύδια περιέχουν ασβέστιο αλλά είναι πλούσια και σε ωμέγα-3. Οι Γιαπωνέζοι άρχισαν να πάσχουν από οστεοπόρωση όταν άρχισαν να τρώνε γαλακτοκομικά και σταμάτησαν να τρώνε σαρδέλες και ψάρια. Γιδινό βιολογικό τυρί και γιαούρτι περιέχει τρυπτοφάνη και δεν δημιουργεί τροφικές δυσανεξίες διότι δεν περιέχει άλφα και βήτα καζεΐνη που περιέχει το αγελαδινό γάλα.

ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ:

χολιστερίνηΗ έκκριση της κορτιζόλης με το στρες προκαλεί την έγκριση της ινσουλίνης, η οποία διεγείρει ένα ένζυμο στο συκώτι που εγκρίνει τη χοληστερίνη στο αίμα. Πρέπει να τρώμε τροφές που έτρωγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά, φύτρα από σπόρους, αμύγδαλα, καρύδια, ψάρια, και αυγά από πουλερικά ελεύθερης βοσκής, γαλακτοκομικά από κατσίκια ελεύθερης βοσκής. Οι ίνες παρασύρουν την χοληστερίνη και την αποβάλουν από τον οργανισμό μας από φύτρα σιταριού, τριμμένο λιναρόσπορο που μπορούμε να ρίχνουμε στις σαλάτες . Τα καρύδια, λιναρόσπορος και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε στερόλες όπως ο ηλιόσπορος που μειώνουν την χοληστερίνη και βελτιώνουν την καρδιά μας. Τα λίπη που τρώμε επίσης δίνουν πληροφορίες στα γονίδια μας για το τι πρέπει να κάνουν. Λιπαρά όπως τα ωμέγα-3, το ψυχράς έλανσης παρθένο ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το σουσαμόλαδο, το αβοκάντο δίνουν εντολή στα γονίδια μας να επιμηκύνουν τη ζωή μας και απενεργοποιούν όλα τα γονίδια που μας δημιουργούν ασθένειες. Ενώ τα ωμέγα -3 λιπαρά, ενεργοποιούν τα γονίδια που καίνε τα λίπη μας, αλλά το κυριότερο μας μειώνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Η κατανάλωση σόγιας, βοηθά σημαντικότατα στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος και μειώνει τη χοληστερίνη. Ερευνητές με επικεφαλής τον Dr Sirtori απέδειξαν ότι η συνεχής κατανάλωση σόγιας μείωσε δραστικά την κακή χοληστερίνη και τα γλυκερίδια.
Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη: Η επεξεργασμένη ζάχαρη μετατρέπεται από το συκώτι σε τριγλυκερίδια και κακή χοληστερίνη. Η απότομη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα και κατά συνέπεια η δημιουργία λίπους και κακής χοληστερίνης συμβαίνει επίσης όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν σιρόπι φρουκτόζης ή τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα επεξεργασμένα δημητριακά, μακαρόνια, πατάτες, γλυκά. Μελέτες στην Αμερική έδειξαν ότι όλα τα ζωικά προϊόντα αυξάνουν την χοληστερίνη στο αίμα.
Συνειδητοποίησα γράφει ο Dr Horomi Shinya, η δουλειά μου ήταν να βοηθήσω το σώμα να απαλλαγεί από την ασθένεια (μας λέει τα ίδια με τον Ιπποκράτη). Μόνο το σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του. Σαν γιατρός δημιουργώ τις συνθήκες για να συμβεί αυτή η θεραπεία. Το κλειδί για την υγεία και μακροζωία είναι τα ένζυμα. Έχουμε 5000 είδη ενζύμων από τα οποία τα 3000 δημιουργούνται από βακτήρια που ζουν στο έντερο. Τα ένζυμα είναι υπεύθυνα για 25000 διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα μας, κυριότερες η δημιουργία μεταβολικής ενέργειας στα κύτταρα μας, η πέψη αλλά και την απορρόφηση των τροφών μας. Το παν είναι να έχουμε υγιές γαστρεντερικό σύστημα, σε διαφορετική περίπτωση, δεν παράγουμε την ανάλογη ποσότητα ενζύμων, οι τροφές μας, δεν πέπτονται και δεν απορροφώνται σωστά.

Θυρεοειδής:


θυροειδήςΤο 50% τον γυναικών έχουν στρες Το στρες είναι η κυριότερη αιτία της μείωσης της TSH και Τ3. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται με το στρες, αυξάνει τις φλεγμονές και μειώνει άμεσα τις παραπάνω ορμόνες, αλλά και τις ορμόνες όπως η τεστοστερόνη. Τροφές που βοηθούν τον υποθυρεοειδισμό είναι τα φύκια Κελπ και γενικά τα φύκια, που περιέχουν ιώδιο. Τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 και βιταμίνη και Σκούρα πράσινα φύλλα που περιέχουν βιταμίνη Α.
Προοδευτικοί γιατροί σήμερα, όπως ο Dr Mark Hyman, προτείνουν να μην πάρουμε φάρμακα που μας αντικαθιστούν την ορμόνη του θυρεοειδή αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας , της διατροφής, αν δεν πάρουμε σελήνιο ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και D, αλλά και ωμέγα-3 που βοηθά τον θυρεοειδή μας να λειτουργήσει φυσιολογικά, διότι η λήψη φαρμάκου καθιστά ανενεργή τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα.
Γίνεται διάγνωση υποκλινικού υποθυρεοειδισμού όταν η TSH βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 mlU/ml.

Σάκχαρο:

διαβήτηςΗ περίσσια ποσότητα ινσουλίνης από υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δημιουργεί πάχος και σακχαροδιαβήτη τύπου ΙΙ ύστερα από τα πενήντα. Η συνεχής έκκριση περίσσιας ινσουλίνης, από τη λήψη υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, εξαντλεί το πάγκρεας.
Όταν είμαστε κάτω από στρες με την έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης και άλλων στρεσογόνων ορμονών προκαλείται η έκκριση ινσουλίνης, το δε χρόνιο στρες δημιουργεί αντίσταση της ινσουλίνης. Όταν διακατεχόμαστε από στρες τα επινεφρίδια εκκρίνουν τις catecholamines που είναι ορμόνες που διεγείρουν το συκώτι να αδειάσει το σάκχαρο που έχει αποθηκεύσει στο αίμα.
Η μείωση βάρους από περιορισμό των θερμίδων μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης, δηλαδή αυξάνει την επίδραση, την ευαισθησία της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ινσουλίνη στο αίμα, να πηγαίνει περισσότερη γλυκόζη στους ιστούς. H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης με αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου, της χοληστερίνης στο αίμα αλλά και του βάρους του σώματός μας. Ο τύπος των υδατανθράκων που θα φάμε ενεργοποιεί τα γονίδιά μας, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν εντολή για την έκκριση ινσουλίνης και γλυκαγόνης, που είναι οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την υγεία και την ισορροπία του σώματός μας. Τα γονίδιά μας είναι αυτά που δίνουν τα μηνύματα για το πόσο ευαίσθητη, πόσο αποδοτική θα είναι η ινσουλίνη να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα μας. Κρέας και γαλακτοκομικά αυξάνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες στο Food Research της Βρετανίας, ότι δίαιτες με κρέας και γαλακτοκομικά που τρώνε οι περισσότεροι διαβητικοί στη χώρα μας, χειροτερεύει την κατάσταση των διαβητικών αλλά και δημιουργούνται καρκίνοι και καρδιαγγειακά προβλήματα. Το υγιές κύτταρο πρέπει να έχει υγιείς κυτταρικές μεμβράνες, που χρειάζονται λιπαρά ωμέγα 3, ενώ τα ζωικά λιπαρά τις καταστρέφουν και σκληραίνουν την μεμβράνη τους υποδοχείς των κυττάρων.
Ο Dr Gene Stiller σ’ έρευνες που έκανε βρήκε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει την αντίσταση της ινσουλίνης, Ενώ ακατέργαστα λαχανικά, σπόροι, αμύγδαλα καρύδια μειώνουν απαιτούν λιγότερη έγκριση ινσουλίνης . Ο Neal Bernard καθηγητής της ιατρικής στο George Washington University είπε ότι «H διατροφή με λαχανικά αυξάνει την ευαισθησία της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη επίσης εκκρίνεται όταν τρώμε υδατάνθρακες, σε μεγαλύτερη αναλογία από τις πρωτεΐνες.» Η κατανάλωση λοιπόν μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων δημιουργεί άμεσα πάχος. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες, οι οποίες προέρχονται από υδατάνθρακες (ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, γλυκά) απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη, η οποία μετατρέπει τις περιττές θερμίδες σε λίπος. Πρέπει λοιπόν να τρώμε σε κάθε γεύμα μας μικρές ποσότητες φαγητού σε αναλογία: 30% πρωτεΐνες, 40% υδατάνθρακες, διότι όπως υποστηρίζει ο καθηγητής του Χάρβαρντ ο David Lugwig , που επιμένει στην παραπάνω αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη προκαλεί την έκκριση από το πάγκρεας της ορμόνης γλυκαγόνης. H άσκηση και κυρίως το γρήγορο περπάτημα βοηθά επίσης στην αύξηση της ενέργειας της ινσουλίνης στο να μετατρέπει το σάκχαρο σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σάκχαρο στο αίμα . Ο Dr Jeffrey Bland ασχολούμενος με γενετική διατροφολογία μας λέει ότι η έγκριση ινσουλίνης (συμβαίνει όταν υπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη, η ινσουλίνη δεν είναι δραστική) δίνει μηνύματα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των γονιδίων μας.

Η απώλεια μνήμης

Δημιουργείται από την οξείδωση των εγκεφαλικών κυττάρων από τη συνεχή έκκριση κορτιζόλης που εκκρίνεται όταν διακατεχόμαστε συνεχώς από αρνητικά συναισθήματα . Η μνήμη μας βελτιώνεται άμεσα αν απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. H λήψη ginkgo biloba, ωμέγα-3, βιταμινών Β12, Β6 και φολικού οξέως, βοηθούν στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου.

Υπέρταση:

Όταν διακατεχόμαστε από στρες ή αρνητικά συναισθήματα, το αυτόνομο νευρικό σύστημα που βρίσκεται στον ερπετικό μας εγκέφαλο αυξάνει την πίεση του αίματός μας, τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή μας., αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Το σέλινο βοηθά τους ανθρώπους με υψηλή πίεση, αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα διότι είναι πλούσιο σε αλκαλικά ιχνοστοιχεία όπως το sodium. Το σέλινο πρέπει να περιέχεται σε όλους τους φυτικούς χυμούς διότι αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας.
Η μπανάνα βοηθά δραστικά στην μείωση της πίεσης του αίματος. Μία μπανάνα περιέχει 467 milligram ποτάσσιο και μειώνει την πίεση του αίματος.

Γιατί όλες οι θεωρούμενες από την ιατρική «ανίατες ασθένειες», δεν θεραπεύονται με φάρμακα

Τα φάρμακα έχουν σκοπό να θεραπεύσουν το σύμπτωμα και όχι την πραγματική αιτία της ασθένειας, για αυτό είναι αδύνατο να θεραπευτούμε παίρνοντας φάρμακα.
Τα φάρμακα έχουν σκοπό να θεραπεύσουν το σύμπτωμα που είναι η προσπάθεια του σώματος μας να εκτονώσει την σύγκρουση αυτή. Σύμφωνα με τον Dr Hiromi Shinya: Τα φάρμακα στην ουσία δεν θεραπεύουν τις ασθένειες. Το μυστικό είναι τα ένζυμα, είναι η ενέργεια ζωής. Υπάρχουν πηγές ενζύμων τις οποίες ο τρόπος ζωής και διατροφής μας τις ενισχύει ή τις αποδυναμώνει.

Η ασθένεια είναι μια φυσική διαδικασία όπου ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες (έχουμε γεμίσει αρνητικά συναισθήματα, αισθανόμαστε απειλή, έχουμε τοξινωθεί, στερηθεί, ένζυμα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία) αυξάνοντας και πολλαπλασιάζοντας τα μέσα που διαθέτει για την άμυνα του.
Στην ουσία ο άνθρωπος ασθενεί σε τέσσερα επίπεδα:
  • Το πνευματικό, όπου τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο σκεπάζουν την ψυχή του και κόβουν την επαφή με την Πηγή του και με τους συνανθρώπους του, που είναι η αντανάκλαση του Θεού στον υλικό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε. Όταν κόβεται η επαφή με την Πηγή κλείνει το τσάκρα της καρδιάς, το οποίο είναι σημαντικότατο. Εδώ παίζονται όλα, αν ο άνθρωπος έχει κόψει την επαφή με την Πηγή του, έχει αμφιβολίες, δηλαδή δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο Σύμπαν, τότε το κέντρο της αγάπης παραμένει κλειστό. Αναπόφευκτα η πρόσβαση, στην αγάπη, στην αφθονία του σύμπαντος σταματά και ο άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα σημαντικό στη ζωή του. Εδώ χρειάζεται το φως του θεραπευτή που θα τον επανασυνδέσει με την Πηγή του.
  • Το νοητικό, που είναι οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω που μας έχουν δημιουργηθεί από την ώρα που γεννηθήκαμε, είναι οι ψευδαισθήσεις που έχουμε για τη ζωή, τις οποίες θεωρούμε για πραγματικότητα. Τους προγραμματισμούς αυτούς αλλάζουμε με το CD το οποίο υπάρχει στο βιβλίο «έτσι γίνεται το θαύμα» και το οποίο ακούμε όταν πάμε για ύπνο.
  • Το συναισθηματικό, είναι τα συναισθήματα που βρίσκονται στο συναισθηματικό ή μεταιχμιακό εγκέφαλο και καθορίζουν τη ζωή μας, είναι τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία παγιδευμένα σε διάφορα σημεία του σώματος μας, δονούνται σε αρνητικές συχνότητες και μας παρασύρουν στη θλίψη, στην κατάθλιψη, στο θυμό.
  • Το ενεργειακό και υλικό μας σώμα, όπου επεμβαίνουμε ενεργειακά, ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς (που είναι ποτάμια που περνά η ενέργεια), αλλά ρυθμίζουμε και ανοίγουμε τα ενεργειακά κέντρα.

Η ψυχή μας που είναι η πηγή της σύνδεσής μας και της επικοινωνίας μας με το Θεό, εκφράζεται από τα συναισθήματά μας. Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα συναισθήματά μας, τα οποία είναι ο δείκτης του βαθμού ικανοποίησης ή μη ικανοποίησης των αναγκών μας, της ψυχής μας. Είναι οι φωτεινοί δείκτες, όπως είναι στον πίνακα ελέγχου του αυτοκινήτου που μας δείχνουν το πρόβλημα που υπάρχει, που αν δεν το λάβουμε υπ’ όψη, αν δεν ενεργήσουμε, η βλάβη θα εκδηλωθεί στα όργανα της μηχανής, δηλαδή στα όργανα του σώματος μας. Δυστυχώς η παιδεία μας, μας έχει διδάξει, να τα αρνούμαστε, να τα απορρίπτουμε, να τα εξαφανίζουμε. Με αυτό τον τρόπο στερούμαστε τα καλύτερα σημάδια, που έχουμε στη διάθεσή μας, για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι καλό για μας και τι δεν είναι. Αυτή η άγνοιά μας, μας οδηγεί στην απογοήτευση, αφού μην έχοντας πια τους φωτεινούς δείκτες στον πίνακα ελέγχου, δεν ειδοποιούμαστε καν ότι μια ή περισσότερες ανάγκες μας ματαιώνονται. Σ’ αυτό το σημείο ο εγκέφαλος παίρνει αναγκαστικά τα ηνία, για να εγγράψει στη βιολογική διαδικασία των οργάνων τις ίδιες πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα συναισθήματα.
Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν επιπλέον μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.

To παν είναι πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Κάθε φορά που κάνουμε θετικές σκέψεις ή ερμηνεύουμε θετικά μια εμπειρία μας ή συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, το ασυνείδητο γράφει Όφελος-Κέρδος. Η θετική ενέργεια που δημιουργείται τροφοδοτεί όλη μας την ύπαρξη, δίνοντάς μας τη δύναμη να επιτύχουμε σ’ ό,τι επιθυμούμε. Αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις ή ερμηνεύσουμε αρνητικά μια εμπειρία μας, δημιουργείται αρνητική ενέργεια που μας μπλοκάρει και δεν μας αφήνει να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, αλλά μας δημιουργεί εσωτερική σύγκρουση, η οποία είναι η κύρια αιτία όλων των θεωρουμένων ανιάτων ασθενειών. 
Όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικά συναισθήματα ο μεταιχμιακός ή συναισθηματικός εγκέφαλος δίνει εντολή στον ερπετικό ή αυτόνομο νευρικό σύστημα να μπει σε διαδικασία συναγερμού όπου αυξάνει την πίεση του αίματος τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή, σφίγγει τα δόντια, εκκρίνει γαστρικά υγρά, δημιουργεί σπαστική κίνηση στο έντερο, σφίγγει τους μυς στον αυχένα και στον ώμο, το κυριότερο απενεργοποιεί το πεπτικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σταματά την τροφοδοσία και την απομάκρυνση των απορριμμάτων των κυττάρων, σταματά την τροφοδοσία με το αίμα του εγκεφάλου. Με το στρες ο άνθρωπος μικραίνει περισσότερο τα άκρα των κυττάρων του και παράγει και λιγότερο το ένζυμο τελομεράση, με αποτέλεσμα στα κύτταρα του να περιορίζεται ο αριθμός των διαιρέσεων και το προσδόκιμο της ζωής του.
Πηγή http://www.afotopoulos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου