Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Γατί δεν έχουμε χρήματα

 


…Το όλο ζήτημα των χρημάτων είναι σήμερα μέγιστης δυσκολίας κι επίσης υπέρτατης απλότητας.  Η δυσκολία οφείλεται στην λανθασμένη σκέψη η οποία για γενιές έχει επιβαρύνει το πρόβλημα, οδηγώντας σε εσφαλμένες στάσεις ακόμη και τους πιο αφοσιωμένους μαθητές.  Η στάση της ανθρωπότητας για το χρήμα έχει χρωματισθεί από απληστία, από αρπαγή για τον κατώτερο εαυτό, από ζήλια, από υλική επιθυμία κι από μια απελπιστική ανάγκη γι’ αυτό που – με την σειρά της – είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων αυτών στάσεων.  

Οι εσφαλμένες αυτές στάσεις οδηγούν στις καταστρεπτικές οικονομικές συνθήκες που συναντούμε γύρω μας.  Είναι αποτελέσματα αιτίων που εγκαινιάσθηκαν απ’ τον ίδιο τον άνθρωπο.  Με την αναγέννηση του χρήματος και την μεταβολή της στάσης του ανθρώπου γι’ αυτό θα επέλθει τελικά η παγκόσμια αποδέσμευση.


Αν αυτή δεν συμβεί, τότε θα προκύψει κάποια ολέθρια κατάσταση· το χρήμα (όπως το ξέρουμε) θα εξαφανισθεί απ’ την γη κι η κατάσταση θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί με κάποιον άλλον τρόπο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα χρειαστεί, αλλά ότι θα είναι δυνατό ν’ αλλάξουμε την σκέψη της ανθρωπότητας όσον αφορά το χρήμα, έτσι ώστε να θεωρείται σαν ένα μεγάλο πνευματικό εφόδιο, σαν μια συγκεκριμένη πνευματική ευθύνη και σαν μέσον για πραγματικό παγκόσμιο έργο. 
Οι θεματοφύλακες του χρήματος θα επωμισθούν τότε την ευθύνη τους χωρίς φόβο και με την κατάλληλη κατανόηση.  
Προς το παρόν μένουν προσκολλημένοι σ’ αυτό από φόβο του μέλλοντος κι από αμοιβαία δυσπιστία.

 

Το κλειδί για την ορθή δαπάνη του χρήματος και την ορθή χρήση του μπορεί να συνοψισθεί στην ακόλουθη δήλωση την οποία σας ζητώ να προσέξετε όλοι:


Όπως το χρήμα στο παρελθόν εξυπηρέτησε την προσωπική και οικογενειακή ανάγκη έτσι και στο μέλλον πρέπει να εξυπηρετήσει την ομαδική και παγκόσμια ανάγκη. Κάθε μονάδα στο παρελθόν προσπαθούσε να δρα σαν μαγνήτης και να προσελκύει αυτό που θα ικανοποιούσε ό,τι θεωρούσε σαν ανάγκη της – χρησιμοποιώντας προσωπική δράση κι εργασία, αν όχι επιρροή ή εκπαίδευση και οικονομικό χειρισμό όπου ήταν δυνατό.


Οι όμιλοι στο μέλλον πρέπει να δρουν σαν μαγνήτες· πρέπει να φροντίζουν να εμψυχώνονται από ένα πνεύμα αγάπης.
Σου δίνω εδώ μια σκέψη που μπορεί να επεκταθεί πολύ. Η ανάγκη, η αγάπη και η μαγνητική δύναμη είναι τα τρία πράγματα που – συνειδητά ή ασυνείδητα – ελκύουν το χρήμα.Αλλά πρέπει να εκδηλώνονται όλα ταυτόχρονα. 

Η ανάγκη στο παρελθόν δεν ήταν πάντα πραγματική, αν και γινόταν αισθητή (τέτοια είναι η παγκόσμια γοητεία και πλάνη). Η αγάπη ήταν ιδιοτελής ή απατηλή· η ζήτηση για υλικά πράγματα ήταν για ό,τι δεν ήταν απαραίτητο για την υγεία ή την ευτυχία. Η μαγνητική δύναμη που χρησιμοποιόταν, είχε συνεπώς λανθασμένο κίνητρο κι η διαδικασία αυτή – που συνεχίσθηκε για τόσο πολύ διάστημα – οδήγησε στην τωρινή φρικτή οικονομική κατάσταση στον κόσμο.


Με την μετουσίωση αυτών των παραγόντων και την έκφραση των ανώτερων αντιστοιχιών τους – μέσω της ορθής αγάπης, της ορθής σκέψης ή του διαλογισμού και της ορθής τεχνικής – οι οικονομικές ανάγκες των νέων ομάδων και του Νέου Ομίλου Yπηρετών του Κόσμου θα καλυφθούν. Θα πρότεινα να γίνει μια επεξεργασία αυτών των ιδεών και να διαδοθούν σ’ όλους όσους ξέρεις ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν.


Θα ήθελα να σου ζητήσω να συλλογισθείς πολύ αυτές τις ιδέες, γιατί με την εκπαίδευση των νοημόνων υπηρετών του κόσμου αυτό το ζήτημα του χρήματος και των ορθών στάσεων προς το χρήμα και τον ορθό διαλογισμό για το χρήμα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά. Η έμφαση ορισμένων μεγάλων ομάδων στον διαλογισμό για την συγκέντρωση κεφαλαίων (συνήθως για προσωπική χρήση ή για τους ιδιοτελείς σκοπούς της ιδιαίτερης οργάνωσης ή ομάδας τους) βασίζεται πάνω σ’ αυτή την εμφανιζόμενη αντίληψη της ομαδικής χρήσης του χρήματος. Επειδή όμως ενδιαφέρονται προσωπικά και με ιδιοτέλεια, το χρήμα αντιμετωπίζεται σε σχέση με το άτομο κι όχι σε σχέση με την ομάδα.  Αυτή η στάση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.


Ένα πράγμα, αδελφέ μου, θα ήθελα να ζητήσω από σένα κι απ’ τον όμιλο που διαβάζει τα λόγια μου. 
Το χρήμα είναι εκδήλωση ενέργειας. Κάθε ενέργεια μπορεί να εφαρμοσθεί με διάφορους τρόπους, επειδή είναι καθαυτή μια απρόσωπη και τυφλή δύναμη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδιοτελώς ή ανιδιοτελώς. Αυτό από μόνο του συνιστά την κύρια διαφορά. Το κίνητρο και η δημιουργική σκέψη καθορίζουν την μαγνητική δύναμη κάθε ατόμου, ομίλου ή κέντρου. 
Καθόρισε το κίνητρό σου· φρόντισε να κυριαρχεί το ομαδικό σου ιδανικό κι η ομαδική αγάπη· χρησιμοποίησε την επιδεξιότητα στην δράση· αυτό θ’ απαιτήσει ορθό προκαταρκτικό διαλογισμό και ορθή σκέψη· τότε θα ανακαλύψεις ότι εκείνο που χρειάζεσαι θα είναι διαθέσιμο...

Πηγή: r-u-sirius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου