Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ



"Το περιβάλλον που ζούμε, οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν το βιοενεργειακό μας πεδίο. Όλες οι ασθένειες δημιουργούνται...από διαταραχές στο βιοενεργειακό πεδίο, που περιβάλλει και ζωογονεί το σώμα μας.
  Κάθε μορφή ζωής και ύλης είναι ενέργεια που λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες. Η ενέργεια αυτή που ονομάζεται Tσι ή Kι, είναι η δύναμη της ζωής, που μας κρατά ζωντανούς. Το ανθρώπινο σώμα διασχίζεται από ενεργειακά κανάλια, τα οποία ονομάζονται μεσημβρινοί. Οι μεσημβρινοί τροφοδοτούν το σώμα με ενέργεια και φέρνουν σε μια ολιστική επικοινωνία τα διάφορα όργανα του μεταξύ τους, αλλά και επηρεάζονται από σκέψεις και συναισθήματα. Οι μεσημβρινοί έχουν μετρηθεί και χαρτογραφηθεί με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, ηλεκτρονικά, θερμικά και ραδιενεργά. Οι ονομασίες των μεσημβρινών προέρχονται από τις ζωτικές ενέργειες με τις οποίες φαίνεται να σχετίζονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις το όνομα είναι ίδιο με αυτό πολλών από τα μεγάλα όργανα.
  Βάσει της παραδοσιακής κινέζικης θεραπευτικής, οι ασθένειες προκαλούνται από αποφράξεις των γραμμών ενέργειας οπόταν έχουμε ανισορροπία στη ροή της ενέργειας και η θεραπευτική αντιμετώπιση επικεντρώνεται στην απομάκρυνση αυτών των εμποδίων με τον ερεθισμό των διαφόρων σημείων διέγερσης κατά μήκος των γραμμών. Τα σημεία διέγερσης έχουν μεγαλύτερη αγωγιμότητα από το υπόλοιπο δέρμα και είναι ηλεκτρομαγνητικού χαρακτήρα. Τα βασικά σημεία διέγερσης είναι 365 και βρίσκονται μέσα σε μικρά βαθουλώματα ανάμεσα σε έντονες αρθρώσεις και μυς. Είναι σοφά τοποθετημένα σε αυτά τα σημεία για να μπορούν να ξεμπλοκάρουν με την κίνηση του σώματος. Ενεργοποιώντας τα σημεία διέγερσης που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα, επιφέρουμε την ψυχοσωματοδιανοητική εξισορρόπηση στον ανθρώπινο οργανισμό.
  Ο νους τροφοδοτεί το σώμα με αρνητικές ή θετικές σκέψεις. Οι αρνητικές παράγουν καταστροφικά στοιχεία και δημιουργούν ένταση και συσπάσεις στην κυκλοφορία. Η ασθένεια εκδηλώνεται σε περιοχές όπου παρατηρείται ένταση ή χαλάρωση του σώματος. Τα όργανα προσβάλλονται από τη νόσο και δυσλειτουργούν. Εάν η ενέργεια ρέει ελεύθερα και ισορροπημένα κατά μήκος των μεσημβρινών, κάθε όργανο έχει μια τέλεια κατάσταση υγείας.
  Η βιοενεργειακή πιεσοθεραπεία, η βιοενεργειακή ηλεκτροδιέγερση, η μαγνητοθεραπεία καθώς και άλλες μέθοδοι ενεργοποίησης των σημείων διέγερσης, προκαλώντας εξισορρόπηση της ενέργειας, βοηθούν στην αυτοθεραπεία του οργανισμού. Ας μην ξεχνάμε και ας εφαρμόσουμε λοιπόν το σοφό ρητό του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη που έλεγε: «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», δηλ. ωραιότερο πράγμα είναι το να προλαμβάνουμε τη νόσο από το να τη θεραπεύουμε."
Πηγή: Pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου