Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πυρήνες Φωτός Μαΐου


Πυρήνες Φωτός
Μαΐου


       Η διαφορά της ευχής  για ένα στόχο από την υλοποίηση του στόχου είναι μόνο μια. Η δέσμευση να επιτύχουμε και να κατέχουμε το στόχο. Η δέσμευση να μπούμε στη δράση περνώντας κάθε πόρτα που ανοίγετε για μας. Αλλιώς μένουμε με την ασφάλεια της ευχής εναποθέτοντας την ευθύνη στο σύμπαν και έτσι δεν χρειάζεται να γίνει καμιά παραχώρηση και κανένα βήμα  από εμάς.
        Χωρίς εμείς όμως να δεσμευτούμε για την επιτυχία της υλοποίησης του στόχου μας,  το σύμπαν δεν απαντά  με μόνο απλώς να ευχόμαστε να γίνει έτσι. Αν ακόμα μας δοθεί κάτι δεν θα είναι αυτό που επιθυμεί η ψυχή μας αλλά κάτι υποδεέστερο.




Αποδέσμευση από την υλη

         <<Οι εσωτερικές  λειτουργίες του υλικού σώματος σας  γίνονται με υποσυνείδητο τρόπο προγραμματισμού. Έτσι δεν χρειάζεται να έχετε την ευθηνή για αυτές. Χρειάζεται όμως να έχετε την ευθύνη να αφήνετε την ενέργεια από την πηγή να γεμίζει το υλικό σώμα σας, συνειδητά. Η απεριόριστη δυνατότητα που διακατέχετε σε αυτό το παιχνίδι της φόρτωσης από το ανώτερο δυναμικό σας, σας φαίνετε στο λογικό μυαλό σας, σαν μαγνητισμός που προέρχεται  μέσα από εσάς προς τα έξω και κατά συνέπεια προς τα πάνω. Αυτό το βιώνετε στα αρχικά σταδία της ένωσης σας με το όλον. Είναι η κατώτερη δόμηση της προσωπικότητας σας μέσα από την επαφή της με την ύλη, που δημιουργεί αυτή την ψευδαίσθηση.
   
Ο δρόμος του φωτός είναι ο δρόμος της ψυχής προς την τελειότητα της φώτισης στην άπυρη εξέλιξη της. Το να το θέλετε αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Το να δεσμεύεστε με αυτό είναι το δεύτερο δεδομένο. Έτσι η ολοκλήρωση της ψυχικής αποφόρτισης από την κατοχή της ύλης, επιβάλετε να περάσει μέσα από την ενσωμάτωση της απόφασης της δέσμευσης σας, για να γίνει σε πράξη. Η αποδέσμευση από την ύλη περιλαμβάνει την ευθύνη του παγκόσμιου σκοπού που εργάζονται γι αυτόν , όλα τα φωτινά όντα ενσαρκωμένα και μη, σε αυτό το πλανήτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστώ τρόπο.
Θα διερωτηθείτε τι είναι αυτός ο παγκόσμιος σκοπός; Μα αγαπημένα παιδιά του φωτός, αυτό ήδη το κάνετε. Αυτό ήδη το βάλατε στην καθημερινή σας ζωή. Είναι η αλλεπάλληλη ανάγκη που σας διακατέχει να κλίνετε προς τη χαρά. Γι αυτό αναζητείτε την χαρά μέσα από την απόλαυση, όπου χωρίς να το καταλάβετε δημιουργείτε πυρήνες χαράς κάθε μέρα. Μια παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας που δεν χρειάζεται να την ενθυμηθείτε ή να διδαχτείτε για αυτήν. Απλώς την δημιουργείτε καθημερινά όπου μέσα από αυτήν ανοίγετε το ιερό κέντρο της καρδιάς σας και παρεμβάλετε και άλλους να κάνουν το ίδιο χωρίς καμιά βία και κόπο. Για αυτό λέμε συνεχώς για το νέο πλανήτη, που εσείς δημιουργείτε, της αγάπης και της χαράς.
        Η χαρά λοιπόν είναι κάτι που θέλετε και το επιζητάτε επειδή βιώνετε ασυναίσθητα το άνοιγμα της καρδιάς και την αυτόματη ένωση με το ανώτερο δυναμικό σας. Έχουμε εδώ το πρώτο δεδομένο σε δράση, όπως τα ορίσαμε και πιο πάνω. Το δεύτερο δεδομένο για να μπει σε πράξη χρειάζεται η δέσμευση. Η  δέσμευση ότι θα ακολουθήσετε το δρόμο της ανοιχτής καρδιάς όπου και αν αυτός σας βγάλει. Τότε η ανοιχτή καρδιά έχει την ικανότητα, στη πορεία μέσα από την επίγνωση, να σας γίνετε η αποκόλληση της ταύτισης με την ύλη. Εκεί η απλή συνειδητοποίηση της κάθε στιγμής ότι είναι ξεχωριστή, σας οδηγεί στο μεγάλο πρώτο βήμα της φώτισης. Το δεύτερο βήμα απλώς ακόλουθη την ροη χωρίς κανένα κόπο. Ο δρόμος τότε είναι ανοικτός.
        Μέχρι να φτάσετε εδώ όμως, χρειάζεται να δεσμευτείτε με την αποδέσμευση της ύλης. Ενδιάμεσα του πρώτου και δεύτερου δεδομένου η προσωπικότητα σας, επαναστατεί και κάνει πισωγυρίσματα. Εκεί ακριβώς, επιβάλλετε να καθηλώσετε την προσωπικότητα δείχνοντας πίστη κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα της ολοκληρωτικής αποδοχής του δεύτερου δεδομένου ως η μόνη αλήθεια σας.
        Θα θέλαμε τώρα να διευκρινίσουμε κάτι που συχνά μας ρωτάτε. Όταν λέμε αποδέσμευση από την ύλη δεν εννοούμε να μην κατέχετε την ύλη αλλά να μην σας κατέχει αυτή. Δηλαδή να μην ταυτοποιείτε το υλικό σώμα σας ως η ύπαρξη σας μέσα από την ύλη και να χρειάζεστε να είσαστε τα ίδια τα υλικά που κατέχετε. Και σε τελική ανάλυση, όπως επαναλαμβάνουμε πολλές φορές, δεν είναι τί και πόσα θα κατέχετε, αλλά πως θα τα χρησιμοποιείτε αυτά που κατέχετε. Αν δηλαδή ζείτε μέσα από την κατοχή της ύλης, την ονομαζόμενη προσκόλληση, ή απλώς την κατέχετε σαν κάτι έξτρα αναγνωρίζοντας την σαν δώρο όπου, την χρησιμοποιείτε και αυτήν για τον παγκόσμιο σκοπό, ο καθένας σας με το δικό του ξεχωριστώ τρόπο. Και πάλι θα πούμε, έχετε την ελεύθερη βούληση της επιλογής.
Αγαπημένα παιδιά του φωτός ο δρόμος  της αλλαγής του πλανήτη σας έχει ήδη αρχίσει. Από εσάς  εξαρτάτε αυτή η αλλαγή και η τροπή της πορείας που θα πάρει η αλλαγή αυτή. Εσείς το κάνετε αυτό κάθε στιγμή της ζωή σας και σε ατομικό και σε συλλογικό πεδίο. Το επιλέξατε και απλώς το κάνετε. Δεν το καταλαβαίνετε ότι γίνετε αυτό. Δεν καταλαβαίνετε ότι εσείς κινάτε τα νήματα με κάθε σκέψη που κάνετε.   
       Απλώς σας ζητάμε να σκεφτείτε πως ήσασταν πριν και πως τώρα. Όχι στο τι κατέχατε πριν και τι τώρα, γιατί αυτή είναι η συναισθηματική προσωπικότητα σας που παρεμβάλλετε από την ύλη. Σας ζητάμε να δείτε μέσα σας στο πως νιώθετε τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν σας. Εδώ θα διαπιστώσετε το μέγεθος της αλλαγής που έχετε περάσει. Θα διαπιστώσετε ήδη ότι ήσαστε στο δρόμο της ανοιχτής καρδιάς της αγάπης και της χαράς.>>

Καρμικο συμβούλιο των 12



       Πολλοί άνθρωποι έχουμε στο μυαλό μας ότι η κατοχή της ύλης δεν συμβιβάζετε με την πνευματικότητα. Αυτό είναι η ατομική αλήθεια του καθενός   και όχι η συλλογική αλήθεια. Στο σκαλοπάτι που επιλέγει ο καθένας μας, να είναι πλούσιος η φτωχός είναι δική του επιλογή και δεν πρέπει με τίποτα να την κρίνουμε αυτή την ανάγκη της ψυχής να είναι στο επίπεδο της επιλογής της. Σημασία είναι, όπως λέει και το μήνυμα, να χρησιμοποιούμε με τέτοιο τρόπο αυτή την κατοχή της ύλης, ώστε να μην μας παρεμβάλει η ύλη εμάς, αλλά εμείς αυτήν. Η απλότητα μιας ανοιχτής καρδιάς σε όλους γύρο μας είναι πάντα το κλειδί της αποδοχής της ύλης ως δώρα του σύμπαντος για να ευκολύνουν τη ζωή μας και όχι να κατέχουν τη ζωή μας.


Θάσος Παναγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου