Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΡΕΙΚΙ


‘Οσοι χρησιμοποιούν το Ρέικι βιώνουν πρακτικά πως καθοδηγείται απο την ίδια του τη σοφία. Το Ρέικι ρέει αυτόματα για να θεραπεύσει όποια ανάγκη υπάρχει , ακόμα και όταν ο ασκούμενος παραβλέπει την ακριβή περιοχή που απαιτεί θεραπεία.

Οι διορατικοί παρατήρησαν ότι η ενέργεια Ρέικι είναι διπολική στην φύση της. Συντίθεται τόσο απο θηλυκή όσο και αρσενική θεραπευτική ενέργεια. Το αρσενικό μέρος καταφτάνει από πάνω, δηλαδή το στέμμα και τα υπόλοιπα ανώτερα Τσάκρα, και είναι γνωστή ως ενέργεια Σίβα στην Τάντρα Γίογκα. Το θηλυκό μέρος καταφτάνει απο κάτω, δηλαδή το Ριζικό Τσάκρα, και είναι γνωστή ως ενέργεια Σάκτι στο σύστημα Τάντρα.

Αυτές οι δύο ενέργιες επικοινωνούν μεταξύ τους, και κρίνουν πόσο απο κάθε πολικότητα χρειάζεται, ώστε όταν οι ενέργειες απελευθερώνονται απο τα χέρια, να έχουν την κατάλληλη αναλογία αρσενικών και θηλυκών θεραπευτικών ενεργειών.

Το Ρέικι δεν είναι ποτέ επιβλαβές, καθώς καθοδηγείται απο τη θεική συνείδηση. Γνωρίζει πάντα τις ανάγκες του ασθενή και προσαρμόζεεται ανάλογα, για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες γι’ αυτόν. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς αν πρέπει να δώσει Ρέικι ή όχι, επειδή το Ρέικι είναι πάντα ωφέλιμο.

Επιπλέον δεν είναι ο θεραπευτής αυτός που κατευθείνει την θεραπεία, ούτε αυτός που αποφασίζει το αντικείμενο εργασίας και θεραπείας. Ο θεραπευτής είναι μονο το κανάλι ή το μέσο που χρησιμοποιεί η συμπαντική ζωτική ένεργεια για να κυλήσει μέσα στον ασθενή. Επίσης ο θεραπευτής δεν κινδυνεύει να επωμιστεί το Κάρμα του ασθενή του. Δεν είναι αυτός που κάνει την θεραπεία έτσι δεν υπάρχει χώρος να παρεμβληθεί το εγώ του στη διαδικασία ελεύθερης ροής της θεικής ενέργειας.

Οι ενέργειες των θεραπευτών Ρέικι δεν εξαντλούνται ποτέ καθώς το Ρέικι είναι μια διοχετεύσιμη ενέργεια.

Από την στιγμή του συντονισμού, ο θεραπευτής λαμβάνει συνέχεια συμπαντική ζωτική ενέργεια. Η συνείδηση Ρέικι λαμβάνει υπόψη της τόσο το θεραπευτή όσο και το θεραπευόμενο, έτσι και οι δύο ωφελούνται και θεραπεύονται.

Το Ρέικι είναι αργή και θετική ενέργεια. Το Ρέικι πάντα αυξάνει την ενέργιεα και περιβάλλει με την αίσθηση της ευημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου