Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΡΕΙΚΙ

ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι είναι ένα σύστημα φυσικής θεραπείας που έφαρμόζεται με γυμνά χέρια και χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια τώρα. Το Ρέικι είναι Ιαπωνική λέλη και αποτελείται απο δύο μέρη, δύο ιαπωνικά καντζί , ΡΕΙ και ΚΙ.

ΡΕΙ σημαίνει συμπαντική πνευματική σοφία ή συνείδηση. Η σοφία που πηγάζει άμεσα από το Θεό ή τον Ανώτερο ευατό. Δεν είναι μόνο θεική συνείδηση είναι και όλη η γνώση. Κατανοεί τέλεια κάθε άτομο, τη ρίζα των προβλημάτων και των δυσκολιών του και γνωρίζει πως να τη θεραπεύσει.

ΚΙ σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στην Κίνα αναφέρεται ως ΤΣΙ στην Ινδία ως ΠΡΑΝΑ και στην Χαβάη ως ΜΑΝΑ. Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μια ζωτική ενέργεια που τον διατρέχει και τον περιβάλλει και όταν πεθαίνει, η ζωτική αυτή ενέργεια τον εγκαταλείπει.

‘Οταν η ζωτική ενέργεια, ειναι αυξημένη και ρέει ελεύθερα, οι πιθανότητες για ασθένεια ειναι μειωμένες και το αντίστροφο. Η ενέργεια αυτή διατηρεί το σώμα ζωντανό και επίσης αποτελεί την πρωταρχική ενέργεια για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την πνευματική ζωή μας. Το Κι είναι πανταχού παρόν, μπορούμε να το κατευθύνουμε και να το συσσωρεύσουμε με το νού μας.

Αναμφίβολα η ενέργεια Ρέικι υπάρχει παντού. Ωστόσο δεν μπορείς να μάθεις αυτήν τη θεραπεία διαβάζοντας βιβλία απλά και μόνο, επειδή χρειάζεται να μυηθείς ως αγωγός ή θεραπευτής , απο ένα Δάσκαλο Ρέικι. Η διαδικασία συντονισμού είναι ιερή και μυστική. Ανοίγει τα ψυχικά Τσάκρα μέσα στο σώμα και δημιουργεί έναν πνευματικό σύνδεσμο ανάμεσα στο θεραπευτή και την πηγή Ρέικι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου