Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργοποίηση Καρδιακού Τσάκρα - Διαλογισμός για το Τέταρτο τσάκρα

ΚΥΚΛΟΣ ΦΩΤΟΣ 20-02-11

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 4ο (ΚΑΡΔΙΑΚΟ) ΚΕΝΤΡΟ


Μετά από προοδευτική χαλάρωση του σώματος σας και αφού έχετε πάρει βαθιές εισπνοές στην κοιλιά,

κλείστε τα μάτια και στρέψετε την προσοχή στην καρδιά.


  1. Φανταστείτε – οραματιστείτε , ότι γίνεστε πολύ μικροσκοπικοί και εισέρχεστε στην καρδιά σας.
  2. Δείτε πως βρισκόσαστε σε ένα πράσινο λιβάδι στην εξοχή. Παρατηρήστε τα φυτά – τα λουλούδια και νιώστε το αεράκι να σας φυσά το πρόσωπο. Σηκώστε το βλέμμα σας ψηλά τον ουρανό, έχει ένα χρώμα φωτεινό – ροζ. Μπροστά σας, βρίσκετε ένας καταπράσινος λόφος και στην κορυφή του υπάρχει ένας ναός. Ο ναός αυτός είναι η καρδιά σας.
  3. Τώρα σιγά - σιγά κατευθυνόσαστε προς τον λόφο και η εικόνα του ναού έρχεται πιο κοντά στο οπτικό σας πεδίο. Σκαρφαλώστε τον λόφο και ανεβείτε την πλαγιά προς τον ναό. Παρατηρείστε τον ναό σας από τι υλικά είναι φτιαγμένος, το σχήμα του και δείτε τα σκαλοπάτια της εισόδου σε αυτόν.
  4. Ανεβείτε τα σκαλοπάτια αργά – αργά και μπείτε στην είσοδο του ναού. Παρατηρήστε την εμφάνιση του ναού είναι καθαρός έχει σκόνη?
  5. Περπατήστε στο εσωτερικό του ναού όπου εκεί στο πιο κεντρικό σημείο του ανάμεσα σε ένα ομιχλώδες περιβάλλον βρίσκεται μια φλόγα. Στο κέντρο του ναού. Κατευθυνθείτε προς την φλόγα αυτή. Καθώς πλησιάζετε βλέπετε καθαρά τον κυματισμό και το παιχνίδισμα της φλόγας. Αυτή η φλόγα χτυπά σύμφωνα με τον ρυθμό της καρδιάς σας στο κέντρο του ναού.
  6. Θαυμάστε την φλόγα. Στείλτε την ενέργεια σας εκεί. Δείτε την να μεγαλώνει και να αγγίζει την οροφή του ναού σας σαράντα μετρά ψηλά. Ανεβαίνει όλο και ψηλότερα...όλο και ψηλότερα. Τροφοδοτήστε την φλόγα της καρδιάς σας αναπτύξτε την. Αναπνεύστε βαθιά και συνειδητά και στείλτε την αναπνοή βαθιά μέσα σας. Έτσι η ενεργεία εισέρχεται στο κέντρο του τσάκρα της καρδιάς σας και αυτό μεγαλώνει και ανθίζει. Δείτε το κέντρο σας να μεγαλώνει παρατηρήστε τον δίνη της ενεργείας στο καρδιακό σας κέντρο. Ανοίγει όλο και περισσότερο. Ανοίγει τόσο ώστε να μπορείς να συμπεριλάβει τα πάντα. Χωράει πρώτα τους αγαπημένους σας ανθρώπους, τα αγαπημένα σας ζώα, δημιουργείτε ένας κύκλος γύρω σας από τους αγαπημένους σας. Ανοίγει διαρκώς, απλώστε το όλο και περισσότερο. Τώρα χωρέστε μέσα στο κέντρο της καρδιάς και αυτούς που συμπαθείτε λιγότερο και όλους όσους μπορεί να σκεφτείτε. Αυτοί δημιουργούν ένα δεύτερο κύκλο στο κέντρο της καρδιάς σας. Και το κέντρο σας ανοίγει ακόμα πιο πολύ και συμπεριλαμβάνει και αυτούς που αντιπαθείτε γιατί είναι μέρος του όλου. Και το βλέπετε συνεχώς να μεγαλώνει η ενέργεια σας απλώνετε όλο και πιο πολύ. Αγκαλιάζει και τους ανθρώπους που σας έβλαψαν συνειδητά η ασυνείδητα. Και μεγαλώνει η φωτιά σας ακόμα περισσότερο μέχρι να χωρέσει όλο τον πλανήτη με ότι υπάρχει πάνω του, όλους τους ανθρώπους, όλες τις φυλές όλα τα ζώα , όλα τα φυτά , όλα τα βασίλεια. Τίποτα δεν υπάρχει να σταματήσει αυτήν την εξάπλωση όλα τώρα συμπεριλαμβάνονται μέσα σας. Μείνετε λίγο με αυτήν την αίσθηση. Παρατηρήστε τα συναισθήματα σας.


Κύκλος Φωτός 20-02-11 “shifu” Έλενα Αθανασογιαννοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου